15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Každý môže variť

Popis:

Robo Papp - foodblog - recepty a recenzie

URL:

http://kazdymozevarit.com/

Katalog:

Publikuje:

3 položek/měsíc

Rufolfinum – reštaurácia šéfkuchára

6.února
S kamarátmi sa veľmi často rozprávame o stave gastronómie na Slovensku. Prišli sme na to, že už existuje dostatočné množstvo tých luxusných reštaurácií pre horných desaťťisíc, ale žalostne málo dobrých podnikov pre bežného človeka. Reštaurácie s príjemnou a rýchlou obsluhou, … Čítať ďalej →

My fish – príbehy Fresh marketu

31.ledna
Vždy som mal pocit, že celý život sa točí okolo jedla. Keď prídem k niekomu na návštevu, vždy ostaneme sedieť v kuchyni, tam sa najlepšie rozpráva, tam vonia káva, tam to žije. Keď sa otvoril v Bratislave nový Fresh market, … Čítať ďalej →

FOO ZOU – Bratislava

27.ledna
Fou Zoo je ázijská reštaurácia v Bratislave, ktorá získava ocenenia jedno za druhým a je považovaná za jednotku v našej krajine. Je to tak trošku paradox, lebo mnoho ľudí by asi bolo radšej, keby najlepšou reštauráciou Slovenska bola nejaká slovenská, … Čítať ďalej →

rizoto s chobotničkami a morskými riasami

17.ledna
Nič ma nebaví v kuchyni viac, ako spájanie rôznych konceptov. Kto povedal, že v rizote musí byť vždy iba bazalka a talianske suroviny? V Talianskej, alebo japonskej reštaurácii by bolo transkontinentálne spájanie surovín samozrejme neprípustné, ale doma si môžem dovoliť, … Čítať ďalej →

špaldová domáca pizza

16.ledna
Koľko krát ste už dostali obrovskú chuť na pizzu, ale nechcelo sa vám sadať do auta? Alebo ste si len nevedeli spomenúť, kde robia takú, ktorá vám naozaj chutila. Alebo ste si jej vôňu chceli vychutnať u seba doma? Mňa … Čítať ďalej →

Hlivová polievka s bryndzou a quinoou

14.ledna
Tak, ako vždy, aj dnes ma k vareniu inšpiroval nákup u mojich obľúbených dodávateľov čerstvých surovín. Zastavil som sa v zelovoci v Podunajských Biskupiciach, kde mali nádhernú a čerstvú hlivu. Hneď vedľa má malú predajničku s mäsom a mliečnymi výrobkami … Čítať ďalej →

Vianočný bravčový bôčik sous vide s batatovým pyré a chrenovou gremolatou

22.prosince
Bravčový bôčik je moje najobľúbenejšie mäso vôbec. Vyhráva nad hovädzou sviečkovou, roštenkou, duseným jahňacím, aj ostatnými mojimi obľúbencami. V podstate sa nedá nijako pokaziť, jedine, že to s jeho prípravou uponáhľate. Treba ho piecť pomaly, pri nízkej teplote, kľudne na … Čítať ďalej →

Plnené cuketové kvety v pivnom cestíčku

2.listopadu
V poslednom čase mám veľmi ťažkú úlohu, máme totiž doma zdravotnú diétu, pri ktorej sme vylúčili zo stravy cukor, lepok a v zimnom období aj akékoľvek mliečne výrobky. Keď musíte z jedálnička vyhodiť len jednu z týchto vecí, celkom sa … Čítať ďalej →

Sous vide halibut s údenou slaninou, restovaným šťavelom a cícerovým šalátom

26.října
Keď ešte boli moderné názvy jedál typu katov meč, prekvapenie šéfkuchára, alebo bačova kapsička, môj dnešný recept by som nazval Nórsko-Slovenské priateľstvo. Odkedy otvorili predajňu My fish v bratislavskom Fresh markete, snažím sa raz týždenne si dopriať čerstvú rybu. Majiteľ … Čítať ďalej →

Hokaido krém s hruškou a ďumbierom

20.září
Jeseň je tu, či chcem, alebo nie. A ako ju najlepšie a najpompéznejšie privítať? No predsa voňavou polievkou z najtypickejšieho jesenného plodu, tekvice hokaido. Je to jedna z najjednoduchších polievok, aké poznám a existuje nespočetné množstvo jej variant. Ja sám … Čítať ďalej →
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes