Fortuna liga - souhrn 14. kola: Slovan drží náskok

05.11.2021, 18:55, aktualizováno 07.11.2021, 18:54
Komentáře a souhrny
Slovan doma udolal Ružomberok a vyhrála rovněž Trnava. Čtrnácté kolo otevřel souboj dvou sedmnáctibodových týmů a vítězně z něho vyšel Trenčín, ten v domácím prostředí přestřílel Michalovce. V sobotu byly na programu tři zápasy a pokaždé se radovaly hostující týmy.

Tatran Liptovský Mikuláš - Spartak Trnava 0:2

07.11.2021 17:00

Góly: 3. Saymon, 73. Milan Ristovski

V poslednom zápase 14. kola Fortunaligy vyhrala favorizovaná Trnava v Poprade nad domácim MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:0 (1:0).

Prvý gól strelili hostia už po dvoch minútach a deviatich sekundách hry a gólman Liptákov Luksch musel loviť loptu zo siete. Veľmi vydarenú individuálnu akciu predviedol hosťujúci Saymon: najprv obohral obranu domácich, a potom poslal prekvapivú strelu k bližšej žrdi - 0:1. Domáci prvú nebezpečnú akciu vytvorili až v 20. minúte. Gerátove zakončenie však nemalo razanciu a smerovalo len do náruče brankára Spartaku Takáča. Do prvej prestávky sa na ihrisku viac nič významné neudialo. Trnavčania kontrolovali hru.

Po obrátke sa hra zrýchlila. Škrtelova strieľaná prihrávka do malého vápna smerovala do ofsajdu. Podobná situácia sa hneď nato zopakovala na opačnej strane; Laura prebral prihrávku v postavení mimo hry. V 56. minúte vypálil spoza šestnástky hosťujúci Grič, a jeho zatočená strela tesne minula Lukschovu bránku. V 60. minúte skončil po rohu na zemi v šestnástke Škrtel. Stalo sa tak po kontakte s Hranáčom. Hra síce pokračovala, ale napokon hlavný rozhodca Očenáš preskúmal situáciu na videu. Následne ukázal na značku pokutového kopu a stopéra Liptákov vylúčil. Jedenástku zahral Ristovski veľmi zle a Luksch jeho strelu chytil. V 73. minúte Ristovski jedným dotykom prevzal vysokú centrovanú loptu a druhým ju lobom poslal do siete domácich - 0:2. Tatran sa na konci snažil hrať aj v desiatich, ale jeho kombinácie končili pred pokutovým územím Trnavy. V nadstavenom čase Boatenga po krátkom sóle skóroval, ale gól po kontrole na videu pre ofsajd neplatil. Liptovský Mikuláš prehral s Trnavou 0:2.

Více informací k zápasu

Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:0

07.11.2021 15:00

Góly: 12. Jaromír Zmrhal

ŠK Slovan Bratislava potvrdil úlohu vysokého favorita a v nedeľnom zápase 14. kola Fortunaligy zvíťazil nad MFK Ružomberok 1:0 (1:0). V súťaži teraz nasleduje reprezentačná prestávka.

V prvom polčase sa hral zaujímavý futbal a navyše padol aj gól. Jeho autorom sa stal už v dvanástej minúte Zmrhal. Český legionár to najprv proboval v šiestej minúte, no Krajčírik pohotovo zasiahol a jeho prudkú strelu skrotil. Stredopoliar belasých si zakrátko všetko vynahradil. Dostal sa k lopte v šestnástke a bez prípravy otvoril skóre duelu - 1:0. Hostia o sebe dali vedieť príležitosťou Kostadinova, ktorý sa ocitol v podobnej pozícii ako Zmrhal. Avšak bránku prestrelil. Vedenie Bratislavčanov mohol v 38. minúte navýšiť Green. Jeho šancu po úniku mu premeniť na gól zabránil Krajčírik. Krátko nato Green hlavičkoval do brvna. Hostia mohli v nadstavenom čase prvého polčasu vyrovnať, ale Madleňák po Takáčovej prihrávke minul bránku.

V 52. minúte Krajčírik najskôr zmaril strelu Kankavu. V následnom protiútoku si šancu vypracovali hostia. Regáli sa dostal do ostrého uhla a jeho strela brankára Šullu neprekvapila. Ružomberčania boli blízko vyrovnania takisto po strele Kochana, no domáci brankár podržal svoj tím pohotovým zákrokom na bránkovej čiare. Skóre už nezmenila ani šanca Kankavu v nadstavenom čase, ktorú eliminoval brankár Krajčírik. Slovan porazil Ružomberok 1:0 a upevnil si vedenie v tabuľke.

Více informací k zápasu

FK Senica - FC Zlaté Moravce 1:2

06.11.2021 15:00

Góly: 5. Milan Jurdík - 44. Karol Mondek, 84. Alexandros Kyziridis

FK Senica neuspel v 14. kole Fortunaligy a s posledným ViOn-om Zlaté Moravce prehral v sobotu na Záhorí 1:2 (1:1).

Zlaté Moravce až do tohto zápasu na ihrisku hostí na jeseň nebodovali. V posledných šiestich kolách sa však naplno nepodarilo zabodovať ani Seničanom. Hostia sa museli vyrovnať s núteným striedaním už pred zápasom, pretože pri rozcvičke sa zranil brankár Lukáč a nahradil ho Kira. V úvode Oršula prihral do šestnástky Jurdíkovi, ktorý tvrdou strelou prestrelil Kiru - 1:0.

Viac z hry však mali hostia, ktorí si ale dlho nedokázali vypracovať gólovú príležitosť. V 16. minúte vedľa hlavičkoval Čögley. Na druhej strane Jurdíkova strela v 33. minúte Kirovi veľa problémov nenarobila. V 41. minúte Kyziridisovu strelu pokryl Ravas. V 43. minúte Mondeka zle bránil Šimčák a Moravčan peknou strelou prekonal Ravasa - 1:1.

Po prestávke sa hral lepší futbal. Pred bránami bolo viac vzruchu. V 54. minúte otrel Mondel z dobrej pozície ľavú žrď. O štyri minúty mieril Gamboš zvnútra šestnástky tesne vedľa. Od 60. minúty mali lepšiu 15-minútovku domáci. V 70. minúte prešiel až pred pokutové územie Vikri, a lopta po jeho pokuse letela tesne nad šibenicu.

V 73. minúte sa po spornom momente v šestnástke hostí nepískal po zákroku Kiru na Vikriho pokutový kop. V poslednej desaťminútovke mali hráči ViOn-u niekoľko šancí, z ktorých jednu využili. V 79. minúte chcel skórovať striedajúci Ďubek, no vychytal ho brankár Ravas. Gólové šance Yilmaza a Slobodu opäť vyriešil domáci brankár.

Až v 84. minúte nestačil na technickú strelu Kyziridisa z 20-tich metrov. V nadstavenom čase mohol rozvlniť sieť Mondek, a opäť bol proti Ravas. ViOn Zlaté Moravce vyhral v Senici 2:1.

Více informací k zápasu

FK Pohronie - MŠK Žilina 1:2

06.11.2021 15:00

Góly: 40. Peter Mazáň - 32. Lukáš Jánošík, 45+3. Jakub Paur

FK Pohronie nepotvrdil v 14. kole Fortunaligy víťazstvo z Michaloviec a na domácej pôde prehral s MŠK Žilina o gól 1:2 (1:2).

Na začiatku duelu hrali oba tímy opatrne. Mierne aktívnejšia bola Žilina. Prvú šancu si vypracovala v 17. minúte. Bičachčjan išiel sám na bránku, ale svoju púť skončil na Hrdličkovi, ktorý zasiahol nohou. Po polhodine hry Paur prihrával z kraja šestnástky. Bičachčjan loptu jemne usmernil na zadnú žrď, kde striehol Jánošík - 0:1.

Domáci následne ožili. Belko mal najprv prácu po dobrej strele Badola, ktorý o minútu nato hlavičkoval do brvna. Lopta sa odrazila pred bránku, kde sa v ďalšom hlavičkovom súboji s Paurom presadil Mazan - 1:1.

Strelec gólu sa zranil, a tak sa dlhšie nehralo. Rozhodca preto nadstavil tri minúty. Tesne pred prestávkou potešil MŠK osamotený Paur, keď do gólu pretavil dorážku po predchádzajúcom zásahu Hrdličku.

V druhom polčase bolo aktívnejšie Pohronie. S jeho centrami si však "Šošoni" dokázali poradiť. Po góle volala hlavička Mazana, z väčšej vzdialenosti preveril Belka Ladji. Žilina hrozila najmä zo štandardiek. Minárikova hlavička pri zadnej žrdi sa neujala. V 78. minúte napriahol spoza šestnástky Rusnák, Jenat s Hrdličkom nebezpečenstvo zažehnali až na bránkovej čiare.

Vyrovnávajúci zásah mohol zaznamenať Mazan. Belko sa natiahol a vytlačil loptu vedľa ľavej žrde. Ladji zas trafil Kopasa. V samom závere Pohronie vystupňovalo aktivitu, ale Ladji ani Badolo recept na gólmana hostí nenašli. Pohronie prehralo so Žilinou 1:2.

Více informací k zápasu

DAC Dunajská Streda - ŠKF Sereď 1:3

06.11.2021 15:00

Góly: 32. Nikola Krstović - 44. Adam Morong, 56. Adam Morong, 90. Bernard Karrica

FC DAC 1904 Dunajská Streda sa postaral o prekvapenie, keď v 14. kole Fortunaligy prehral na Žitnom ostrove s celkom ŠKF Sereď 1:3 (1:1).

DAC začal zápas aktívne a v útoku ho bolo vidieť. Chybu hosťujúceho brankára, ktorý stratil loptu mimo pokutového územia, mohol už v druhej minúte potrestať Nicolaescu. Domáci útočník však netrafil prázdnu bránu. V 17. minúte prízemnú spätnú prihrávku na Hašu poslal Kadlec, Jedlička však veľmi dobre chytil. O tri minúty neskôr sa dostal do šance Morong. Z ľavej strany prestrelil bránu.

V 23. minúte postupoval z ľavej strany Lamkel Zé. Obišiel aj dvoch hráčov, ale strelu mu zblokoval Hurtado. O minútu po rohu hlavou poslal loptu tesne vedľa Schäfer. V 32. minúte Davis nakrátko zahral priamy kop Schäferovi, no lopta bola zblokovaná. Napokon Andzouana preloboval obranu a Krstovič z prvej z piatich metrov poslal loptu do siete - 1:0.

Krátko nato mohol vyrovnať Haša, ale strelou z diaľky minul. V 44. minúte Radičovu strelu z pravej strany Jedlička iba vyrazil pred seba a sieť z troch metrov rozvlnil Morong - 1:1. Napriek optickej prevahe Dunajskej Stredy boli v útoku aktívnejší hostia.

Druhý polčas začali lepšie hráči ŠKF. V 55. minúte trafil z piatich metrov Morong - 1:2. V 58. minúte vystrelil z polovice ihriska na bránu Haša, a loptu Jedlička s námahou vyrazil na roh. V 81. minúte Schäfer pálil tesne nad. Tlak domácich sa stupňoval. Baličovu strelu z 20-tich metrov Yakubu vytlačil na roh.

V 90. minúte sa k lopte po dlhom centri dostal Gatarič. Prihral Karricovi, ktorý z pravej strany nedal Jedličkovi šancu - 1:3. Štvrtý gól mohol v 94. minúte pridať Radič. Dunajská Streda prehrala so Sereďou doma 1:3.

Více informací k zápasu

AS Trenčín - Zemplín Michalovce 4:2

05.11.2021 17:00

Góly: 17. Jakub Kadák (pen.), 24. Filip Vaško (vl.), 46. Dominik Hollý, 84. Philip Azango Elayo - 49. Filip Vaško, 73. Brian Peňa

AS Trenčín sa trojgólovom vedení s Michalovcami trápil, ale v predohrávke 14. kola Fortunaligy napokon zvíťazil 4:2 (2:0).

Trenčania pôsobili v úvode súboja proti tabuľkovému susedovi lepšie, ako v predchádzajúcom kole, keď doma podľahli Slovanu 2:3. Michalovčania sa snažili hrať aktívne, no už prvá šanca Považanov skončila gólom v sieti Zemplína. Po ruke Ranka v šestnástke sa kopal pokutový kop a Jakub Kadák v 17. minúte z bieleho bodu otvoril skóre - 1:0. Na hosťoch bolo inkasovaný gól poznať a ešte horšie to bolo v 24. minúte. Vtedy si center Letenaya nešťastne zrazil do vlastnej siete Filip Vaško - 2:0. Michalovce si zvyšok prvého polčasu odtrpeli. Za domácich mohol náskok Trenčína zvýšiť z priameho kopu Kadák, ale dobrým zákrokom sa prezentoval brankár Kožuchar. Po zmene strán nič nenasvedčovalo tomu, že by zo zápasu mohla byť ešte dráma. V 46. minúte kopali Trenčania rohový kop a Pires po ňom hlavičkoval do žrde. Lopta sa odrazila k Hollému a ten už skóroval - 3:0.

Žltomodrí onedlho znížili taktiež po rohovom kope; presadil sa Trusa - 3:1. Rovnaký hráč dostal v 68. minúte dobrý center do šestnástky, no namieril iba nad. Michalovce hrali v druhom polčase aktívnejšie, ako domáci. V 73. minúte si vzal loptu Japonec Takuto Ošima. Potiahol rýchly protiútok, nahral Španielovi Brianovi Peňovi a ten si otvoril účet vo Fortunalige - 3:2. V 84. minúte vystrelil z uhla Philip Azango a brankár Kožuchar jeho strelu nedokázal vytesniť. Trenčín porazil Michalovce, ktoré v posledných dueloch vykazujú slabšie výsledky, 4:2.

"Víťazstvo je zaslúžené hlavne za výkon v prvom polčase. Druhý nám trochu ušiel. Nastúpili sme v pozmenenej zostave a asi nám aj došli sily. Neboli sme v súbojoch, nehrali sme aktívne. Mali sme mierny výsledkový útlm, preto sú tieto tri body pre nás veľmi dôležité a pomôžu nám. Máme mladé mužstvo. Treba si vziať to, čo je pozitívne," zhodnotil zápas tréner domáceho tímu Peter Hlinka. "Prvý polčas sme si predstavovali inak. Potom sme zmenili rozostavenie, druhý už bol v poriadku. Dostali sme dnes veľa gólov, no za toto družstvo som vďačný. Myslím, že je vidieť, že sa zlepšuje. Snívame o prvej šestke, ale boj bude veľmi náročný. Chceme sa hlavne zachrániť," pridal svoje postrehy lodivod hostí Miroslav Nemec.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava14112136:1035
2.Spartak Trnava14102224:832
3.MFK Ružomberok1466221:1224
4.MŠK Žilina1463522:1721
5.DAC Dunajská Streda1463520:1921
6.AS Trenčín1455424:1920
7.Zemplín Michalovce1452716:2017
8.ŠKF Sereď1444615:1916
9.FK Senica1435614:2214
10.Tatran Liptovský Mikuláš1441917:3213
11.FC Zlaté Moravce1424815:3010
12.FK Pohronie1423913:299

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
ratusek

Sereď

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Dan Gubić

dac

Reagovat
Maximus1

Dac nám robí radosť

Reagovat
ratusek

Reagovat
Keeper117

Je tu niekto kto pozeral Pohronie- Žilina? Ako hral ten Raffael?

Reagovat
lukass111

v nohe to ma, prihrat vie, ale bal som sa, ci vobec po striedani dobehne do stredoveho kruhu, ani raz nebol v sprinte, taky Martin Jakubko je oproti nemu Usain Bolt

Reagovat
Keeper117

Tak rok nehral ale skvelé prirovnanie. Hlavné je že to má v nohe ostatok snáď dotrenuje už keď sa tu trepal z Brazílie

Reagovat
BílíAndelDrcKo

nedotrenuje, s najväčšou pravdepodobnosťou tu po jeseni končí

Reagovat
pistacik11

Nežije on v Nemecku? Z Brazílie by tu neprišiel na mesiac hrania.

Reagovat
lukass111

verim, ze po tomto, co vcera zase stvaral so zostavou a striedaniami, si Tarkovic definitivne podpisal svoj ortiel...Na vsetko ma vyhovorky

Reagovat
Emmett Brown

Nedávno v rozhovore povedal, že chce na poslednom zraze vyskúšať inú stopérsku dvojicu...tak som rád, že sa mu to podarilo, navyše Valjent si nezahrá ani na Malte.

Reagovat
O.Giroud

Tak ale on nemoze za to, ze Valjent sa ospravedlnil zo zrazu.

Reagovat
r3

To nie, ale celkovo to, ze si dovolujeme uz dlhsie uplne ignorovat, ze mame naozaj spickoveho stopera v La Lige na ukor Satku je za hranicou mojho chapania.

Reagovat
O.Giroud

To uz je druha vec. Ale vcera by podla mna bol v zaklade.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Tarkovič je asi to najhoršie čo SR repre postihlo...

Reagovat
lukass111

takze my vyhravame 3:0, super ma o dvoch hracov menej a my tam posleme maka a almasiho a oboch post za post? na ku mariu hrame este na 4 obrancov?

Reagovat
Emmett Brown

Treba nádejného a talentovaného Maka vyskúšať...

Reagovat
Emmett Brown

A som rád, že sme si zase vyskúšali nové alternatívy na stopérskom poste

Reagovat
lukass111

a potom citam, ze Sapara si zela zotrvanie Tarkovica...Ved keby uprosil Durisa, aby neukoncil karieru, este vcera by zacinal v zaklade...Akoze, naozaj nevidim na SVK alternativu a ak by tam chceli napchat Gulu ci Sevelu, to nech radsej ostane Tarkovic, ale nech sa potom necuduju, ako klesa zaujem na SVK o reprezentacny futbal...A dalsia vec, dokedy chcu v 21 drzat neschopneho Kentosa?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Degree

Guľa a Sevela je krok v pred nechapem ako niekto moze mat asistenta na úrovni týchto trenerov

Reagovat
lukass111

tychto "trenerov"

Reagovat
penepi

Ani jedného nechcem, potrebujeme zahraničného trénera, ale Ševela je o tri levely nad Tarkovičom.

Reagovat
smazaný uživatel

Môže sa zdať, že je to mimo tému, ale, ja by som si v aj tomto prípade pre istotu posvietil na tých nezaočkovaných.

Či nám oni tak nenápadne nechcú do tej reprezentácie zavliecť len tak náhodou nezodpovednosť?

Reagovat
r3

Toto je diskusia, kde sa v drvivej vacsine normalne diskutuje. Na taketo sracky od teba tu skutocne nikto nie je zvedavy.

Reagovat
uff

Reagovat
xawi

Reagovat
ratusek

Reagovat
lukass111

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Twiinsky svoje charaktery nezapreli, nechali sa nabúchať, bude vysoké výpalné a teraz môžu spokojne ujsť späť do Ju Es Ej... Chudák Lobotka, ak mal stráviť celý život s hentakou pijavicou a ochechulou tak teraz je radosťou bez seba

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou zostáva koho je to druhé decko

Reagovat
penepi

Stankove?

Reagovat
smazaný uživatel

vraj si Stano raz pomýlil segry, ktovie

Reagovat
eleven11

This is my... sen

Reagovat
pistacik11

oni majú morálku asi ako dellai twins

Reagovat
Degree

To vážne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele