Fortuna liga - preview 3. kola nadstavby: Žilina cílí na druhé místo

03.04.2021, 09:03, aktualizováno 04.04.2021, 09:24
Previews
O titulu je na Slovensku prakticky rozhodnuto, ve hře ovšem zůstává druhé místo a o to nyní budou bojovat Žilina s Dunajskou Stredou. Rozdíl mezi oběma týmy je šestibodový, v neděli odpoledne se může smrsknout na polovinu...
O titul
MŠK Žilina - DAC Dunajská Streda  (neděle 16:00)
Najzaujímavejší duel tretieho nadstavbového kola Fortunaligy odohrajú v nedeľu. V skupine o titul hostí tretí MŠK Žilina druhý FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Celky delí v tabuľke šesť bodov, a tak ak chce Žilina v aktuálnom ročníku Fortunaligy ešte pomýšľať na konečné druhé miesto, potrebuje vyhrať. Na päty jej zároveň dýcha Trnava, ktorá má momentálne 38 bodov, čo je presne o tri body menej, ako doposiaľ nahrali "Šošoni". Všetky tímy pauzovali posledné dni kvôli reprezentačnej prestávke.

"Je to šesťbodový zápas, pretože v prípade našej výhry by už bolo pre nich veľmi ťažké dohnať stratu. V opačnom prípade, čo si nikto neželá, sa dostanú na dostrel a budú mať ďalšiu motiváciu. Musíme preto vyhrať a hlavne sa dobre pripraviť, aby sme podali dobrý výkon. Som presvedčený, že v tom prípade uspejeme," analyzuje predzápasové prognózy brankárska jednotka v tíme mužstva zo Žitného ostrova Martin Jedlička.

"Vieme, že to bude veľmi náročný zápas. Doma na umelej tráve sú Žilinčania veľmi silní. Počas celej sezóny sa ukazujú v dobrom svetle, ale dúfam, že si odvezieme dobrý výsledok a bodový odstup zvýšime. Je to zároveň šanca na revanš za jesennú prehru. Nikto z nás nechce zažiť podobný výsledok. Bolo by skvelé udržať si čisté konto, už to veľmi potrebujeme. Chceme vyhrať a baviť fanúšikov aj dobrou hrou," necháva sa počuť dunajskostredský gólman.

V prebiehajúcej sezóne na seba tímy narazili dvakrát. V deviatom kole Žilina hostila DAC, ktorý ťahal osemzápasovú víťaznú šnúru. Ibaže pod Dubňom zažil debakel, keď domácim mladíkom podľahol vysoko 1:4. V 20. kole remizovali žltozelení na Žitnom ostrove 1:1 a body si tak celky podelili.

Šláger kola medzi Žilinou a Dunajskou Stredou odohrajú v nedeľu od 16:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.46 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Bratislava - FC Zlaté Moravce  (sobota 15:30)
V treťom nadstavbovom kole Fortunaligy hostí vedúci celok tabuľky ŠK Slovan Bratislava takisto dobre rozbehnutý FC ViOn Zlaté Moravce.

Jednému z hráčov belasých, ktorým sa proti ViOn-u darí, je Dávid Holman. Moravciam strelil už tri góly. "Myslím si, že Zlaté Moravce majú dobrý tím. Určite sa nás pokúsia zastaviť a urobia všetko pre to, aby nám to sťažili. Ako vždy hovorím, my ako Slovan sa musíme v prvom rade koncentrovať na náš herný plán, na náš spôsob hry a získať doma tri body. Najviac nás ženie dopredu vidina tretieho titulu v rade, to by bolo niečo úžasné," povedal 28-ročný rodák z obce Érsekvadkert. V Zlatých Moravciach aktuálne hosťuje kmeňový hráč Slovana David Hrnčár. "David je dobrý chalan, poznáme sa už dlhšie. Avšak verím, že keď sa budeme spolu baviť po sezóne, tak si povieme, že sme nad nimi doma vyhrali," uviedol s úsmevom Dávid Holman.

Zápas Slovana so Zlatými Moravcami bude na Slovensku historicky prvým, v ktorom využijú systém VAR (video asistent rozhodcu). VAR má úlohu poradného orgánu. Svoju premiéru zažil na MS 2018 v Rusku. VAR môže posúdiť gólové a penaltové situácie, priamu červenú kartu a chybnú identifikáciu hráča pri udelení žltej alebo červenej karty. Posudzovať iné situácie nemá VAR v kompetencii.

"Verím, naozaj veľmi verím, že VAR bude pre futbal prospešný. Je dôležité využívať ho citlivo. Bolo by dobré, ak by sme ho využívali nekomplikovane, čiže aby sme neplytvali časom a nestrácali tempo zápasu. VAR totiž môže mať vplyv na zápas nielen samotným verdiktom, ale aj tým, že pri prípadnej dlhej porade s videom sa rozbije tempo," povedal tréner belasých Darko Milanič. "Absolvovali sme krátke školenie, aby sme vedeli, ako VAR bude fungovať. Sme na to pripravení a tešíme sa na ďalšie jarné zápasy," uzavrel Darko Milanič. Zápas Slovana proti Zlatým Moravciam začne v sobotu o 15:30.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.13 - 14.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Trenčín - Spartak Trnava  (sobota 17:00)
Po reprezentačnej prestávke narazia na seba v skupine o titul AS Trenčín a Spartak Trnava.

Trnavský štadión Antona Malatinského hostil dva zápasy slovenskej reprezentácie. "Práve preto, že to bola počas celej jari jediná repre prestávka, zvolili sme model, pri ktorom prvý týždeň bol trošku voľnejší a mali sme viac zábavy. Niektorí chalani mali aj dlhšie voľno, zranení sa doliečovali. Druhý týždeň sme už nabehli na klasický mikrocyklus a chystáme sa na najbližšieho súpera. Bodaj by tých zápasov bolo čo najviac, verím, že budeme v pohári postupovať," povedal tréner hráčov z malého Ríma Michal Gašparík. "Bukatova diagnóza sa ukázala ako vážnejšia a má pred sebou ešte tak tri týždne, kedy s ním nebudeme môcť počítať. Vypadol nám Tumma, ktorý mal menšie zranenie a nestihol ho doliečiť. Anthony ešte nevyzerá na zápas, ale mal by sa zapojiť do plného tréningu. Na druhej strane naskočil Yao, ktorý nám môže v týchto zápasoch pomôcť. Keďže ich bude viac, budeme tú zostavu rotovať a striedaní bude určite viac. Ostatní sú v poriadku."

V prvých dvoch zápasoch po prestávke čaká Trnavčanov Trenčín. Najskôr si zopakujú ligový zápas spred mesiaca, v ktorom prehrali 0:2. V tomto roku prehrali červenočierni iba dva zápasy a oba na umelej tráve, ktorá ich čaká aj teraz.

Podľa trénera ide len o náhodu. "Nemyslím, že to má nejakú súvislosť. V Žiline to bol smolný zápas a keby sa nestala tá situácia v závere, ten zápas asi vyhráme. Trenčín bol náš výsledkovo najhorší zápas, hoci herne to bolo v poriadku. Tentoraz musíme byť bystrejší a o niečo ostražitejší. Keď chceme atakovať Žilinu, musíme bodovať. Už dávnejšie sme sa rozhodli, že že na tento zápas pôjde do bránky Dominik Takáč."

Necelé tri dni po ligovom zápase sa obaja súperi stretnú aj v osemfinále pohára. To celky odohrajú na neutrálnej pôde v Topoľčanoch v netradičnom čase o jedenástej hodine dopoludnia. Duel Trenčína s Trnavou odštartuje v sobotu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.25 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava24184262:1658
2.DAC Dunajská Streda24145552:3147
3.MŠK Žilina24125753:3641
4.Spartak Trnava241221036:3338
5.FC Zlaté Moravce24106839:3136
6.AS Trenčín24771032:4528
O udržení
Zemplín Michalovce - FK Senica  (sobota 17:00)
V nadstavbovej skupine Fortunaligy o záchranu v najvyššej súťaži hostí vo veľkonočnú sobotu MFK Zemplín Michalovce FK Senica.

Situácia v skupine o záchranu vo Fortunalige je veľmi napätá. Rozdiely medzi jednotlivými mužstvami sú minimálne a o záchranu sa bude ešte tuho bojovať. V treťom kole nadstavby bude hrať najvýchodnejší celok súťaže na svojom štadióne. Zo Záhoria, teda z druhého konca republiky, pricestuje jeho nadchádzajúci súper Senica. Michalovce sú momentálne na poslednom mieste tabuľky, keď nahrali 23 bodov. Presne taký istý počet získal aj predposledný FC Nitra, ktorý je lepší iba o skóre.

Posledné Michalovce strácajú na prvé miesto v skupine iba tri body, čo je jedna výhra. Najbližší súper Zemplína Senica vybojovala doposiaľ 24 bodov, čo je len o jediný bod viac, ako má aktuálne domáci celok. Záhoráci doposiaľ v prebiehajúcej sezóne šesťkrát zvíťazili a šesťkrát remizovali. Michalovce sa z plného bodového zisku tešili päťkrát, pričom osemkrát sa so súperom rozišli nerozhodne.

Duel Michaloviec proti Senici odohrajú na východe republiky v sobotu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.16 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Pohronie - ŠKF Sereď  (sobota 17:00)
Uprostred sviatkov Veľkej noci privíta vedúci celok fortunaligovej nadstavbovej skupiny o záchranu FK Pohronie futbalistov Serede.

Po víťaznom zápase s FC Nitra v pomere 3:2 Pohronie podobne ako ostatné tímy kvôli repre pauze nehralo. "Hráčom sme dali viac voľna, aby si vydýchli. Zároveň sme si spravili spoločný teambuilding. Tiež sme sa podrobnejšie venovali tréningu oblastí, ktoré nám najviac zaostávali. Viacerí hráči si mohli doliečiť drobné zranenia. Teraz sa už naplno venujeme najbližšiemu zápasu a tešíme sa naň," rozrozprával sa tréner Pohronia Jan Kameník.

"Okrem dlhodobo zranených Davida Bangalu a Willieho Britta je aktuálne vyradený z hry Petr Pavlík po zranení lýtkového svalu v zápase v Nitre. Potešujúce je, že po zranení je späť a v plnej záťaži Rišo Župa a aj pár ďalších hráčov, ktorí nastupovali s menšími problémami," priblížil stav kádra.

"Stále vidíme veľký priestor na zlepšovanie sa a tvrdú prácu. Taktiež nezabúdame na dva inkasované góly v Nitre; jeden po štandardnej situácii, druhý v závere stretnutia. Musíme viac pracovať na koncentrácii. Vstup do nadstavbovej fázy však berieme pozitívne a tešíme sa," analyzuje lodivod.

"Uvedomujeme si, proti akému súperovi nastúpime. Sereď je veľmi skúsený a kompaktný tím. Budú na nás dobre pripravení. Prídu k nám s cieľom obrať nás o body. Očakávam boj o každý centimeter ihriska. My sa im musíme vyrovnať v dobrej organizovanosti a pridať k tomu kvalitu, ktorú naši hráči určite majú. Pripravujeme sa veľmi dôkladne a verím našim hráčom, že v sobotu odvedú maximum a znova sa budeme tešiť z víťazstva. Sviatky náš tréningový a prípravný proces neovplyvnia. V sobotu hráme ligový majstrák a hneď v utorok zas absolvujeme zápas slovenského pohára," konštatuje Jan Kameník.

Zápas Pohronia so Sereďou má úvodný výkop naplánovaný na sobotu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.86 - 5.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nitra - MFK Ružomberok  (sobota 17:00)
Turbulencie v domácom mužstve a neuveriteľne malé rozdiely medzi tímami v nadstavbovej skupine o záchranu v najvyššej súťaži. FC Nitra hostí MFK Ružomberok.

Novým trénerom FC Nitra sa stal Michal Ščasný, s ktorým sa klub dohodol na spolupráci do konca júna 2022. Pod Zobor prichádza aj s asistentom Patrikom Durkáčom. V poslednom ligovom meraní síl viedol Liptákov asistent trénera Marek Sapara, pretože Ján Haspra bol v karanténe. "Človek je bezmocný a nechaný napospas osudu, ale tento krát to bolo úspešné. Takže mám na ten deň pekné spomienky," povedal o svojich pocitoch tréner Ružomberka.

"Podstatné tento krát nebolo, aká bude hra, ale aký bude výsledok. A ten bol trojbodový, pre nás úspešný. Takže hodnotím ho veľmi kladne, pozitívne. Konečne sme sa zbavili ťarchy neúspešných výsledkov a dúfam, že na to nadviažeme aj v Nitre." Ružomberčania doteraz získali 26 bodov a patrí im priebežná ôsma priečka. Rovnaký počet bodov má aj siedme Pohronie. Jeden bod delí "Ružu" od deviatej Serede, dva body od desiatej Senice a tri body od jej aktuálneho súpera z Nitry, ako aj dvanástych Michaloviec.

"Nitra nie je o nič horšie mužstvo ako ostatné mužstvá v lige. Takže bude to zápas ako každý iný. Náročný, ťažký, na súperovom ihrisku. Nevieme, čo nás tam bude čakať, lebo tam prišiel iný tréner. Už tretíkrát v krátkom čase hráme s tímom, ktorý zmenil trénera. O to to máme ťažšie pri čítaní súpera. V každom prípade sme minimálne vyrovnané mužstvo s Nitrou, takže bude závisieť od momentálnej formy a nastavenia. Dúfam, že zabodujeme," verí Ján Haspra.

Do sobotného stretnutia nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť stredopoliar Jakub Rakyta a útočník Tomáš Bobček. Kvôli piatej žltej karte z uplynulého duelu nemôžu odohrať najbližší zápas obranca Lukáš Kojnok a stredopoliar Marek Zsigmund.

Nitra a Ružomberok vybehnú na trávnik v sobotu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.83 - 3.57 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
7.FK Pohronie24511833:3426
8.MFK Ružomberok24681033:3826
9.ŠKF Sereď24671123:4025
10.FK Senica24661224:4324
11.FC Nitra24651324:4223
12.Zemplín Michalovce24581123:4523

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
zgeroTT

Tak priemera VAR. Je dufam, ze nasi rozhodcovia si zachovajú standard a VAR bude totalne spraseny inštitút.

Reagovat
r3

Ruzinsky a Henty by si mohli vymenit pozicie do druheho polcasu. Horsie ako teraz by to urcite nebolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ružinský môže chytať niekde na lúke za dedinou a nie v Slovane

Reagovat
zgeroTT

podľa dnešného výkonu môžu ísť na tú lúku všetci.

Reagovat
penepi

Smutný obraz našej ligy. Slovan zapne na pol plynu a za polčas rozoberie Moravce ako žiačikov.

Reagovat
smazaný uživatel

A to hral Henty skoro celý zápas

Reagovat
ratusek

Reagovat
Ferguson6

Čo je na tom smutné? Smutné by bolo, keby sa mu to nepodarilo pri tom priepastnom rozdiele v rozpočtoch.

Reagovat
penepi

Smutné je to pre zvyšok ligy, že výrazne zaostáva. A pre Slovan, že ho nemá kto preveriť pred Európou.

Reagovat
Ferguson6

´Tak smutné je to možno pre Žilinu alebo Trnavu, nie ViOn. Slovan je rozpočtovo ďaleko pre ostatnými klubmi a tie to nemajú ako ovplyvniť. Aby sa tie kluby mohli rovnať Slovanu, to by muselo kluby v lige vlastniť 12 najbohatších Slovákov, resp. mať obdobne bohatých zahraničných majiteľov a to je prakticky nereálne.

Reagovat
penepi

Samozrejme, že aj pre Zlaté Moravce je smutné, že keď Slovan na 45 minút zapne na pol plynu, tak im dá 4 kúsky a zahodí ďalšie prinajmenšom dve tutovky.

Reagovat
zgeroTT

chcem ti pripomenúť, že tie zlaté v tejto sezóne nad Slovanom aj vyhrali. Čo je teda pre Slovan ovela smutnejšie.

Reagovat
r3

Ovela smutnejsie je, ze Slovan za posledne tri sezony dokopy prehral tolko isto zapasov ako nas najvacsi konkurent len v tejto sezone. 5 zapasov.

Reagovat
zgeroTT

porovnávať to po sezónach nemá zmysel. Slovan je suverénny, ale panepiho slová, že ich nemá kto preveriť pred európou neobstoja, lebo väčšinou vypadnú s klubmi ligovej úrovne alebo ešte slabšími.

Reagovat
penepi

penepiho*

Však presne to je dôvod, prečo máme v Európe problém. Lebo v našej lige nás okrem DACu a teoreticky Žiliny nemá kto preveriť.

Reagovat
zgeroTT

ale blbosť. veď tohtoroční fíni boli max na úrovni ds alebo Žiliny, minuloroční juhoslovani na urovni dolnej šestky.

Reagovat
penepi

Samozrejme, že tak či tak si Slovan za tie vypadnutia môže v prvom rade sám. Ale dôležitý faktor je aj to, že liga je veľmi slabou previerkou. Je úplne jedno na akej úrovni boli tie tímy, stačilo, že trochu behali a pressovali a mali sme problém, lebo to u nás nikto nevie.

Reagovat
zgeroTT

vôbec nie je pravda, že to u nás nikto nevie. Za to, že atmosféra v slovane je taká, že hráči sa nedokážu vyburcovať a hrajú akoby bez motivácie nemôže liga, ale tréneri a vedenie. Už veľakrát ste tu rozoberali, že problém slovanu je nedostatočná obmena kádra a práve tento faktor ovplyvňuje nastavenie na zápasy.

Reagovat
penepi

Veď ale ty teraz pletieš dve úplne odlišné veci. Áno, v lige je problém s motiváciou (pričom aj napriek tomu sme schopní dať Moravciam štvorku za polčas), ale rozhodne nie v Lige majstrov, keď to je zápas, na ktorý rok čakáme. To nemalo s nastavením na zápas nič spoločné.

Reagovat
zgeroTT

takže probém vypadnutia s nikšičom a fínmi je ten, že zlaté moravce sú slabé a nie problém nastavenia na zápas? ale no tak.

Reagovat
penepi

Asi si ma zle pochopil od úplného začiatku, lebo ja som v prvom rade nijakým spôsobom nechcel znevažovať Moravce a ty ich tu zas pletieš.

Reagovat
zgeroTT

moravce boli príklad za celú ligu, keďže je to najčerstvejšie. Asi áno, skús mi to vysvetliť, ako si to teda myslel, keď zápasy so slabšími súpermi v Európe nie sú problém nastavenia hráčov a klubu, ale slabej ligy.

Reagovat
penepi

Netvrdím, že vypadnutia so Sutjeskou a KuPS boli výhradne/primárne dôsledkom slabej ligy. Aj hore píšem -- "Samozrejme, že tak či tak si Slovan za tie vypadnutia môže v prvom rade sám." Hovorím, že slabá liga je jeden z dôvodov. Ak si to chceme rozmeniť na drobné, tak so Sutjeskou to bolo o "posratí sa". Ešte dva mesiace predtým sme hrali v lige velmi pekný futbal, proti Sutjeske mali totálne zviazané nohy. Proti Fínom bolo problém aj celkové dusno v klube pred zápasom kvôli vyhodeniu Kozáka. Čiže áno, teoreticky to môžeme nazvať problémom nastavenia hráčov, ale v úplne inom zmysle ako v lige. V lige je problém s motiváciou, v LM pochopitelne motivácia nechýba, keďže to je zápas, na ktorý rok čakáme. No a potom sú tu aj tie ďalšie faktory, medzi ktoré patrí napríklad slabá úroveň súperov v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v nastavení hráčov a nízkych nárokoch zo strany vedenia. Proti Sutjeske to nebolo o posraní sa ale o koncentrácii pri premieňaní šancí prvý zápas sme mohli a mali vyhrať o 3-4 góly. Aj dnes mohli hlavne 2.polcase pridať ďalšie góly a riešiť situácie jednoduchšie.

Reagovat
penepi

Tak ako pri otváračke proti Trnave, tak aj pri premiére v LM mali úplne zviazané nohy z novej výzvy. Či už to nazveš posratím sa alebo stratou koncentrácie je v podstate jedno. Ale motivácia v Európe problém nikdy nebol. To je problém v lige.

Reagovat
penepi

Ja ti chcem pripomenúť, že vtedy sme nastúpili s komplet béčkom, čo Kozák prekoučoval. A tým, že pre nás má byť akékolvek zakopnutie smutné, sa opäť dostávame k tomu, že to je najmä smutný obraz ligy.

Reagovat
zgeroTT

v žiadnom prípade to nebolo béčko.

Reagovat
penepi

Nastúpil vtedy Šulla, Apau (!), Pauschek, Lovat, Petrák, Nono s Weissom, ktorí predtým vôbec nehrávali. Týždeň predtým sme hrali dva zápasy proti NR a MI, v ktorých nastúpila kompletne iná jedenástka a na zápas v Moravciach to Kozák celé vymenil, ale veď dobre no, však ty vieš lepšie.

Reagovat
zgeroTT

bol to širší káder, nie béčko.

Reagovat
penepi

To už je slovičkárenie. Dobre vieš, že som myslel "druhú" jedenástku a nie juniorku.

Reagovat
zgeroTT

to je ale podstatný rozdiel.

Reagovat
Noustress

Smutné je, že o rok budeme chodiť na Liptovský Mikuláš miesto BB. Košice tiež pekný trapas druhé kolo posebe

Reagovat
smazaný uživatel

Smutné bude ak Nitra dostane licenciu a Sereď výnimku

Reagovat
zgeroTT

výnimka pre Sereď je viac menej potvrdená.

Reagovat
Ferguson6

V budúcom kole hrajú so Skalicou, takže sa to môže zase vymeniť. Ktovie aký záujem je v LM ísť do ligy, keďže nemajú peniaze ani štadión.

Reagovat
Noustress

No hlavne som vôbec nečakal, že to dospeje do bodu kedy sa budete musieť spoliehať na zaváhania druhých. Varga druhý rok po sebe nevie pripraviť mužstvo na zápasy v ktorých " o niečo ide " Dvojzápas so Skalicou 0 bodov, dvojzápas s LM 1 bod, vlani ste tiež neporazili Dubnicu ani Skalicu a absolutne ste vyhoreli v zapase o baráž

Reagovat
Ferguson6

Navyše ten jeden bod s LM sme získali tým, že sme stratili vedenie 4:1. Varga v prvom rade nedokáže ako možno náš 3. najlepší stopér v histórii samostatnosti pripraviť obranu a Dukla má 4. najhoršiu v 2. lige. To mi príde dosť paradoxné. Navyše strašne veľa zápasov musíme doťahovať a otáčať, lebo dostávame ako prví góly. Dookola hrá tá istá jedenástka a ak súper pokryje útočníkov, tak len musíme dúfať, že Wilwéber z diaľky raz za čas neprestrelí štadión alebo že sa presadíme po štandardnej situácii. Neviem či ich ten výsledok so Slovanom tak vyviedol z miery, ale dať 3 góly áčku Slovana by ich malo skôr motivovať k postupu. Ja som čakal, že boj o postup bude vyrovnaný, aj keď skôr proti Podbrezovej, Skalici a Košiciam s LM za nimi a o postupe sa rozhodne až na konci a viacerí tu favorizovali pred Duklou na priamy postup iné kluby, takže zatiaľ všetko ide podľa plánu, len aby to tak nakoniec aj dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Smutné je že herný prejav Slovana sa od príchodu Milaniča nikam neposunul, klub stagnuje a miesto toho,

aby budovali káder ktorý by mal šancu uspieť v Európe uspokojili sa s úspechmi na domácej scéne. Konkurenciu v lige nemá ani Slávia, Ferencváros alebo Dinamo Záhreb napriek tomu tie tímy napredujú.

Reagovat
penepi

Je tam predsa len pozitívny posun. V zime oslovili tú českú spoločnosť (prakticky jediná v regióne), ktorá sa zameriava na dátový scouting a taktickú analýzu. Od začiatku sezóny s nimi spolupracuje DAC, čo by ale nemusel byť nutne problém, keďže v ČR majú viacero klientov naraz, tak neviem, či a ako sa s nimi prípadne dohodli. Posledné leto a teraz v zime sa nedali čakať nejaké zázračné podpisy pri súčasnom trhu, uvidíme v lete. Tá obmena je samozrejme nevyhnutná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nečakám zázračné podpisy, ale že sa hráči ktorých klub nájde trebárs aj v Podbrezovej budú v Slovane zlepšovať a zvládať tempo v Európskych pohároch tak ako v Slavii Provod alebo Zima.

Reagovat
penepi

Na to sú potrebné asi dve veci - vytipovať si hráčov s takým potenciálom vďaka obrovským a komplexným databázam, ktorou disponuje práve tá česká firma. A trénera ako Trpišovský. Ale obávam sa, že Milanič to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Kmotrík by vyhodil aj Trpišovského

Reagovat
penepi

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte k Milaničovi preňho je Bajrič prvý stopér a Nono kľúčový hráč to hovorí za všetko

Reagovat
penepi

S Bajričom nemám problém, na jeseň išiel veľmi hore a zo všetkých stopérov hral najistejšie. Božikov a ešte viac Abena (viď. dnes) lúbia vyrobiť hrúbku. Nono je na tú našu chodeckú ligu úplne ideálny hráč, ale to je smutné, lebo v zálohe by sme mali mať behavé typy a nie prototyp záložníka z roku 2008.

Reagovat
penepi

Ja skôr nechápem, prečo hrá Pauschek nalavo a Vernon sedí, to je úplne mimo. Rovnako tak Henty, toho chcú asi predať, ale tým, že ho dávajú hrať prípadných záujemcov skôr odradia, keď ho vidia.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to je práve problém, že Bajrič aj Nono sú síce dobrí hráči, ale len na Fortuna ligu na moderný futbal a dáku lepšiu ligu nemá ani jeden. Pauscheka podľa mňa tlačia aby sa dostal do nominácie na Euro prečo sedí zrovna Vernon neviem a Hentyho sa chcú pravdepodobne zbaviť a je väčšia pravdepodobnosť že ho daky klub podpíše keď uvidí niekde na Transfermarkte že hrával základ v Slovane.

Reagovat
xawi

Ja to skor chapem tak, ze pocas jari, ked naozaj o moc nejde chcu dat sancu Hentymu, nech sa chyti. On zase ma nejaku historiu a nemusi to byt uplne. Mne to pride ako vhodne dat mu sancu. Teda, ak naozaj Milanic takto zmysla.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že nasadzovanie Hentyho je Milaničova iniciatíva.

Reagovat
Ferguson6

S týmto sa dá súhlasiť. Snáď dostanú Košice nejakú pokutu, nech majú v klube radosť.

https://www.facebook.com/samomarec/posts/5951556124870299

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Je hlúposť, aby Košice dostávali pokutu. Nech to rieši polícia s jednotlivcami. Autor sa tiež zdiskreditoval v druhom odstavci tým, že zľahčuje dôležitosť futbalu.

Reagovat
penepi

Pokial boli tí burani priamo na štadióne a domáci sa s tým ako usporiadateľ ani nesnažili nič robiť, tak pokuta je určite na mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

Žiadna pokuta. Ešte to tak. Síce sú to uplakánkovia z KE, ale teraz, výnimočne sa treba postaviť na ich stranu.

Neexistuje žiaden reálny a ani právny dôvod, aby občania nemohli chodiť na štadióny. A vôbec, normálne existovať. Je nonsens, aby boli zatvorené športoviská, školy, hostince, rôzne obchody. Vlezete do tzv. potravín a idú Vás šikanovať, že nemáte košík, nemáte rúško. Pardon respirátor. Lebo pre marazmom iba respirátor zachráni Slovensko. A na akom základe si majú občania naťahovať na papuľu respirátor? Lebo nejaký úplatný hygienik si to tak uzmyslel? Za to, že nemáte rúško Vás idú ukameňovať. A musíte sa hádať o nezmyselnosti vyhlášky nejakého byrokrata Ale, že Lídel si tzv. akože opatrenia vysvetlí po svojom a predaj akéhokoľvek tovaru schová za frázu "nevyhnutná životná potreba", to už je v poriadku. Ale opovážte sa šenk alebo posilovňu otvoriť. Banda skurvená.

Jednoducho nonsens. Šialenstvo a tyrania v priamom prenose. A ešte sa nájdu takí, a že ich je, ktorí tomu tlieskajú. A pokuty by rozdávali. Eštébáci malí usilovní. Pokút sa im zachcelo. Občana šikanovať a pokutovať. To by sa im páčilo. Ale že by sa zamysleli nad absurditou celého diania, to nie. Však príde čas a aj oni precitnú. Ale to už bude neskoro. Darmo, pravdu má ten Švejk: "Nešetři mně. Mysli si, že na klystíru stojí Rakousko a vítězství je naše" https://www.youtube.com/watch?v=uIvTaNVQiTc.

Reagovat
zgeroTT

Reagovat
penepi

Kokos, kvalitný trolling, klobúk dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Klobúk dolu? Ako pred Slovanom? Ozaj, zabudol som. Slovan je druhý najprofesionálnejšie vedený klub na Slovensku. Len ho nemá kto preveriť v slovenskej lige. Aká to nespravodlivosť. A preto potom musí z pohárov vypadnúť s rôznymi poloamatérmi alebo dokonca amatérmi ako Horné Orešany. Veru, klobúk dolu.

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

A takéto kotlety maju hlasovacie právo!

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujeme za onálepkovanie občana. Kľúčenku posielame poštou.

Reagovat
monkej

prauda

Reagovat
lukass111

Reagovat
smazaný uživatel

A tu ďaľšia kľúčenka. Posielame poštou. Ďakujeme a zúčastnite sa aj nabudúce.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

díky, zlepšilo mi to den

Reagovat
smazaný uživatel

A v ten deň, keď zistíš, že ti zobrali slobodu, potom komu budeš ďakovať?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Tieto reči a znásilňovanie slova sloboda by už od 89 mohlo prestať. Neviem ako viac slobodný by som mohol byť aktuálne. Vstanem kedy chcem, robím čo chcem a v ktorej práci chcem. Zarábam toľko koľko si zaslúžim a na čom som pracoval v minulosti a je to nad rámec mojich potrieb. Takže si žijem v prebytku ako aj väčšina spoločnosti.

Čo sa týka rúšok, tak je to pre mňa asi také obmedzovanie slobody ako nepiť vodu z rieky alebo nepiť dážďovú vodu. Hold nezvratne devastujeme náš životný priestor, ale to nie je vec slobody, ale našej pohodlnosti a obmedzenosti.

Reagovat
lukass111

perfektne vystizne

Reagovat
r3

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

hotový pingpong

Reagovat
penepi
Reagovat
penepi

O týždeň ma bude doteraz najviac mrzieť, že sa hrá bez divákov

Reagovat
Emmett Brown

inak žreb dopadol presne podľa môjho očakávania snáď nedostaneme viac ako trojku

Reagovat
Ferguson6

Som dúfal, že dostaneme vás

Reagovat
Emmett Brown

nás si želal asi každý

Reagovat
Ferguson6

Veď preto je nefér, že vás dostal Slovan, ktorý by mal prejsť cez všetkých Ale podľa mňa SFZ zmanipulovalo ten los, aby nemali v semifinále druholigový klub.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
penepi

Keď zahráme ako včera, tak nás pri troche šťastia môžete vyradiť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele