Xbox One dostáva menší redesign systému

Xbox One May 2020 Update

Máj/květen už síce končí, ale to nezabránilo tímu Xbox, aby najnovší softvérový update vydal ešte teraz a označil ho ako May 2020 Update. Aktualizácia systému pre Xbox One prináša ďalší menší redesign používateľského rozhrania.

Najväčšou zmenou si prešlo Xbox Guide Menu, teda bočná lišta, ktorú vysuniete stlačením svietiaceho Xbox tlačidla na vašom ovládači. Vďaka úzkej spolupráci s účastníkmi Xbox Insider programu bola lišta upravená tak, aby reflektovala tie najčastejšie požiadavky užívateľov. Jej hlavná obrazovka bola presunutá zo stredu na samotný začiatok, odkiaľ sa stačí prepínať doprava, aby ste mali prístup ku svojmu zoznamu kamarátov, správam, achievementom a zdieľacím funkciám. Asi nie je prekvapením, že možnosť odhlásenia sa z profilu skončila na poslednom mieste.

Xbox One May 2020 Update Guide Home

Tiež došlo k jeho zjednodušeniu. Po novom sú už totiž všetky upozornenia uložené v ikonke ? (Alerts) pod tlačidlom „Home“ v hlavnej sekcii menu. Teda aj upozornenia hier, operačného systému či DVR funkcionality. Lišta People bola zjednodušená a po novom sa návrhy na priateľov nachádzajú priamo v tlačidle Find someone. V tlačidle Clubs sa teraz nachádza aj funkcia Discover Clubs. Pridávanie sa do klubov je tak ešte rýchlejšie.

Xbox One May 2020 Update Guide People

Za zmienku stojí aj to, že Party a Chat sekcie sa zjednotili do Parties & chats. Tu sa teraz nachádzajú vaše správy, ako aj prístup k Party. Toto vnímame ako užitočnú vec, zvlášť ak ste v Party len niekedy a v mnohých prípadoch tak samostatná sekcia Party zívala prázdnotou.

Xbox One May 2020 Update Guide Parties and Chats

Napokon, vaša profilová ikona teraz symbolizuje novú sekciu Profile & system, kde môžete pristupovať k svojmu profilu, pridať alebo zmeniť profil, odhlásiť sa, ale tiež rýchlo meniť nastavenia, otvoriť systémové nastavenia, zmeniť poradie ikon v lište alebo otvoriť Xbox Assist či vypnúť/reštartovať konzolu.

Xbox One May 2020 Update Guide Profile and system

Komunita

Výraznejšou zmenou si prešla prešla stránka Community, do ktorej môžete pristupovať cez hlavnú obrazovku konzoly. Sekcia bola uprataná a obsahuje štyri kategórie. Prvou kategóriou je Shared by friends, kde uvidíte všetky informácie, ktoré zdieľali priatelia. V druhej sekcii, Official posts from games, nájdete príspevky od vývojárov a vydavateľov vami sledovaných hier, vo štvrtej sekcii nájdete Club Activity, teda aktivity z klubov, ktorých členmi ste, a poslednou sekciou je Popular on Xbox Live, kde môžete vidieť výber najzaujímavejších a najpopulárnejších príspevkov v sieti Xbox Live.

Xbox One May 2020 Update Community

My games & apps – nové filtre

Aplikácia My games & apps teraz obsahuje nové filtre, ktorými môžete pristupovať k hrám, ktoré chcete hrať. Po novom môžete ľahko filtrovať tituly podľa žánru alebo počtu hráčov, ktorí ju môžu hrať.

Xbox One May 2020 Update My games & apps new filters

Vylepšený Mixer

Vylepšení sa dočkala aj hlavná obrazovka streamovacej služby Mixer, ktorú Microsoft kúpil pred pár rokmi. Vylepšený interface obsahuje živé náhľady z hier, ktoré sledujete.

Xbox One May 2020 Update Mixer Homepage

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *