Po ovocí ich poznáte, či?

Zuzana  Bošnáková
Zuzana Bošnáková
Zuzana  Bošnáková

Zuzana Bošnáková

Po ovocí ich poznáte, či?

Moji milí bratia a sestry kresťania,

idú voľby a veľmi často sa kresťanský pohľad zúžil, či už zásluhou politikov, ale aj zásluhou cirkevných predstaviteľov, na otázku ochrany života a manželstva resp. rodiny.

Nezabúdajme, že to je len jedna časť skladačky, ktorú máme ako kresťania chrániť. Sú veľmi podstatné, lebo to predstavuje základ dôstojnosti človeka. Len tá dôstojnosť zahŕňa aj spravodlivosť, fungujúci sociálny systém, školstvo, zdravotníctvo, súdnictvo a samozrejme aj vzájomnú slušnosť a úctu atď.

Toto však popierajú minimálne 2 kandidáti, ktorých sa časť kresťanov rozhodla bohužiaľ voliť. Ale v Písme to je jasné:

"Chráňte sa falošných prorokov: prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci. Poznáte ich po ovocí. Veď či oberajú z tŕnia hrozná alebo z bodliakov figy? Tak každý strom rodí dobré ovocie, kým zlý strom rodí zlé ovocie. Dobrý strom nemôže rodiť zlé ovocie a zlý strom nemôže rodiť dobré ovocie." Mt 7, 15-18

To je jasný návod.

Ovocie Harabina je rozvrátené súdnictvo a systém, z ktorého profitujú mafiáni prepojení aj na Smer...Ovocie Kotlebu je akože ochrana života, ale len selektívne - rómsky život, život iných ľudí,ktorí nespĺňajú jeho kritériá o človeku alebo život postihnutý, ten už tak chrániť netreba....

To je dobré ovocie????

Nedajme sa zmiasť ľuďmi, ktorí sa len naoko, pre vytĺkanie politického kapitálu, prihlásili k tak - pre nás kresťanov -dôležitým témam.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia
Diskusia

Diskutovať môžu exkluzívne naši podporovatelia, ktorí prispievajú od 5,- € mesačne alebo 60,- € ročne. Pridajte sa k nim teraz, prosím.

Ak máte otázku, napíšte, prosím, na diskusie@postoj.sk. Ďakujeme.