Press "Enter" to skip to content

2. TTR v Malackách

Od 9. do 11. marca sa v slovenskom meste Malacky uskutočnilo 2. TTR (TEJO-Trejnista Renkontiĝo alebo stretnutie školiteľov TEJO). Toto stretnutie bolo druhé v poradí po stretnutí v talianskom meste Novara, ktoré sa uskutočnilo minulý rok.

Účastníci boli mládežníci z rôznych krajín: Léon Kamenický (zo Slovenska a hostiteľ stretnutia v centrále SKEJ – Slovenskej esperantskej mládeže), Tomáš Stano (Slovensko), Michael Boris Mandirola (Taliansko, avšak momentálne pracujúci v Poľsku), Charlotte Sherping Larsson (Švédsko, momentálne študujúca v Nemecku) a Francesco Fagnani (Taliansko).

Ciele tohoto stretnutia boli: zlepšiť naše vedomosti ohľadom školení; školiť rôzne školenia na špecifické témy a naučiť sa nové veci navzájom jeden od druhého; diskusie o ďalšom rozvoji školiteľského hnutia, ale rovnako nechýbali aktivity pre lepšie spoznanie a zabavenie sa.

Školenia sa týkali tém: čo je LinkedIn, akým spôsobom ho využiť a ako napísať odporúčania ostatným členom tejto sociálnej siete; aké sú hlavné vlastnosti a použitia hlasu; ako sa vytvárajú nápady/myšlienky a ako ich dobre použiť, aby priniesli pozitívny výsledok; vedecké základy školenia
(teoretická časť, vrátane konceptov konštruktivizmu a kondutizmu); ako vyhodnotiť jednotlivé poznatky; definície vyučovania: formálne, neformálne podľa UNESCO.

Dôležitou časťou programu boli tiež prezentácia o významných kľúčových slovách, ktoré sú dôležité v rámci marketingu na sociálnej sieti a taktiež vytváranie zoznamu vecí, ktoré je nutné spraviť, od nás, školiteľov ako tiež pre budúcich účastníkov, ktorí by sa chceli stať súčasťou našej skupiny a aby sme lepšie mohli organizovať naše aktivity v rámci organizácie.

Okrem školení tvorili program aj iné aktivity. Spolu sme sa zúčastnili protestu v Bratislave za lepšie Slovensko, v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka, ktorého práca súvisela s politickou korupciou. Hneď po proteste sme v krátkosti prešli najdôležitejšie časti hlavnéhomesta Bratislavy. Potom sme išli na spoločnú večeru spolu s miestnymi esperantistami.

Francesco Fagnani

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *