George je novým hráčom vo svete internetového bankovníctva. Odkiaľ sa však vzalo jeho meno? Prečo sa nevolá Juraj alebo nemá iné, podobné slovenské meno? Odpoveď treba hľadať v britskej kráľovskej rodine.

George je novou verziou internetbankingu Slovenskej sporiteľne. Ide o medzinárodný projekt, digitálnu platformou bankovej skupiny Erste, ktorej súčasťou je aj najväčšia slovenská banka. Už dnes využívajú Georgea viac ako dva milióny ľudí v troch krajinách – v Rakúsku, v Česku a na Slovensku – a postupne budú s ním môcť bankovať všetci klienti Erste.

Prečo sme bankovanie pomenovali George?

Inšpiroval nás silný príbeh letca Lawrencea Sperryho, ktorý pred 100 rokmi vynašiel prvého autopilota a pomenoval ho George. Veta „Nechaj to na Georgea“ v letectve zľudovela. George je teda niečo ako autopilot, ktorý vás bezpečne prevedie elektronickým bankovaním.

Prečo sa autopilot volá George?

Vysvetlení je síce viacero, najviac však toto pomenovanie pre systém autopilota spopularizovali piloti britského kráľovského letectva počas druhej svetovej vojny. Odkazovali tak na vtedajšieho „majiteľa“ ich lietadiel - kráľa Juraja VI. (Georgea VI.), otca súčasnej britskej kráľovnej Alžbety II.

George, ako ho správne skloňovať?

1. pád George je nové šikovné bankovanie Slovenskej sporiteľne.
2. pád Ako sme mohli fungovať bez Georgea?
3. pád Porozumieť Georgeovi je veľmi jednoduché.
4. pád Georgea vyvinula skupina Erste pre všetky svoje banky. Zatiaľ funguje v troch krajinách.
6. pád O Georgeovi hovorí čoraz viac Slovákov.
7. pád S Georgeom je bankovnie jednoduchšie a prehľadnejšie.