Inteligentné osvetlenie pre chytré bývanie

Tagy:  inteligentné osvetlenie, chytré osvetlenie

Sponzorované odkazy:

Inteligentné osvetlenie pre chytré bývanie

Inteligentné osvetlenie vie viac, než sa len rozsvietiť a zhasnúť pri stlačení vypínača, ale vie aj nakombinovať svetlo do svetelných scén a je možné ho ovládať na diaľku. Ak ste priaznivci chytrých technológií, určite vám moderný typ bezdrôtového osvetlenia urobí radosť.

Inštalácia

Inteligentný bezdrôtový systém osvetlenia, ako už názov napovedá, je možné inštalovať bez zložitého naťahovania káblov a vŕtania do múrov. Moderné osvetlenie je možné jednoducho integrovať už do existujúcich bežných systémov osvetlenia.

Ovládanie

Inteligentné osvetlenie môžete ovládať cez klasické vypínače, alebo cez PC a chytrý telefón. Svetlo môžete diaľkovo ovládať cez mobil vo chvíli, keď práve prichádzate domov, tiež si môžete nastaviť automatický program, alebo centrálnu funkciu, ktorá zhasne všetky svetlá v miestnosti, alebo aj v celom dome. Niektoré aplikácie dokážu ovládať svetlá pomocou hlasových pokynov, snímaním zvuku (svetlá pri hudbe menia farby a blikajú).

Funkcia

Okrem rozsvietenia a zhasnutia máte možnosť pozvoľného tlmenia svetla, nastavenie času zapnutia, alebo vypnutia jednotlivých svetiel a tiež si môžete ľubovoľne meniť farby svetla v čase odpočinku, alebo práce. Napríklad obyčajné biele svetlo v prípade inteligentného osvetlenia skrýva obrovský potenciál, od odtieňov teplých, nažltlých, až po žiarivo modrasté. Premenlivá intenzita a farebnosť jednotlivých svetiel ozvláštni celkovú atmosféru bytu.

Osvetlenie dokáže automaticky vyhodnotiť pokles denného svetla a v závislosti od počtu osôb v miestnosti upraví intenzitu svietenia.

Ak doma často organizujete večierky, rovno si zaobstarajte chytré svetlo s reproduktorom a môžete ho ovládať z telefónu cez bluetooth zo vzdialenosti až 10 metrov.

Praktickosť

Z pohovky, alebo postele už nebudete musieť vstávať, aby ste rozsvietili, alebo zhasli. Dokonca aj ranné vstávanie bude príjemnejšie postupným rozsvecovaním. Ani večerné vstávanie nie je problém vďaka pohybovým senzorom.

Pred odchodom na dovolenku sa oplatí nastaviť náhodné automatické spínanie svetiel, čo odradí zlodeja pred vykradnutím domu, s tým, že dom nie je prázdny.

Správne nastavenie svetla ocenia nielen vaše oči, ale aj peňaženka pri platbe faktúry za elektrinu.

Kompatibilita

Aplikáciu pre ovládanie je možné stiahnuť do všetkých zariadení s iOS alebo Androidom a nájdete ju na Apple App Store alebo v Obchode Google Play.

Článok Inteligentné osvetlenie pre chytré bývanie bol publikovaný 3. listopadu 2017 v 13.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Karolína Arnoštová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...