4 tipy, ako predísť stresu z lietania

Tagy:  lietanie, dovolenka, pobyt, strach, nervozita, stres, lacné letenky, akciové letenky

Sponzorované odkazy:

4 tipy, ako predísť stresu z lietania

Letecká doprava je praktická, rýchla a zaručene najpraktickejšia. Väčšina ľudí na ňu nedá dopustiť a ak radi cestujete ďalej, než je Európa a jej typické destinácie, potom sa bez lietadiel jednoducho nezaobídete. Avšak mnohí trpia stresom a dokonca panickou hrôzou z lietania. Tiež patríte k tým, čo sa nemôžu zbaviť strachu a príšerných predstáv, že s vami lietadlo spadne? Potom pre vás máme skvelé 4 tipy, vďaka ktorým sa strachu z lietania pomerne ľahko zbavíte alebo na neho aspoň počas letu nebudete myslieť.

Zistite si fakty

Videli ste správu alebo reportáž o leteckej katastrofe a od tej doby sa bojíte sadnúť do lietadla? Potom si uvedomte, že keby ste sa mali báť jazdiť automobilom zakaždým, keď počujete o dopravnej nehode, cesty by zívali prázdnotou. Zistite si preto fakty, ktoré jednoznačne hovoria pre lietadlá. Kým s automobilom havaruje týždenne niekoľko ľudí, letecké katastrofy sú naozaj ojedinelé a úplne výnimočné.

Lietajte s tými najlepšími

Ak aj napriek tomu hovoríte, že práve vám sa môže stať, že budete v nesprávny čas na nesprávnom mieste a lietadlo s vami predsa len spadne, poistite sa trochu inak. Zistite si, ktoré letecké spoločnosti najčastejšie havarujú a majú najrôznejšie problémy a vyvarujte sa im. Lietajte s overenými leteckými dopravcami, ktoré majú skvelú povesť a tiež históriu. Bezpečne sa preto môžete cítiť v lietadlách spoločností KLM, Lufthansa, Emirates alebo napríklad British Airways.

Autor: Aero IcarusAutor: Aero Icarus

Zabavte sa

Skvelou voľbou, ako sa počas cesty a už pri samotnom vzlietaní nestresovať, je pokúsiť sa jednoducho zabaviť. Počas nejakej obľúbenej činnosti nebudete na stres z lietania myslieť a než sa nazdáte, pristanete v cieľovej destinácii zdraví a živí. So sebou do lietadla si preto vezmite obľúbenú knihu alebo detektívku, ktorú chcete už roky prečítať, zabaľte si so sebou časopisy, hru v tablete alebo v telefóne. Zabaviť sa samozrejme môžete aj spánkom alebo rozprávaním sa s partnerom a rodinou, ktorá s vami na dovolenku cestuje.

Siahnite po liekoch

Posledným a vždy úplne účinným variantom je samozrejme tiež liečba. Špeciálne prášky určené extra na zbavenie nervozity a panickej hrôzy z lietania alebo iného transportu sú jasnou záchranou. Lieky vás upokoja a vy sa budete cítiť výborne. Ale počítajte s drobnou únavou a možno aj s malátnosťou. Prášky na upokojenie zoženiete v lekárňach alebo ideálne u lekára, a to na predpis.

Článok 4 tipy, ako predísť stresu z lietania bol publikovaný 24. července 2017 v 00.00 v rubrike Lietanie. Autorom článku je Veronika Sýkorová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...