Kam na dovolenku, ak neznesiete lietanie?

Tagy:  lietanie, dovolenka, auto, vlak, cesta, cestovanie, leto

Sponzorované odkazy:

Kam na dovolenku, ak neznesiete lietanie?

Po letnej dovolenke prahne snáď úplne každý a obzvlášť tí, ktorí sú neustále v stereotype a v práci od rána do večera. Možností, kam sa vypraviť na dovolenku je samozrejme nespočetné množstvo a záleží čisto na vás, čo si vyberiete. Avšak väčšina ľudí sa chce, celkom prirodzene, pozrieť k moru a užiť si teplé podnebie. Ale aj cesta za vysnívaným morom a slniečkom môže byť pomerne spletitá, pokiaľ sa bojíte lietania. Čím ďalej viac ľudí s touto fóbiou bojuje a niektorí sú natoľko zarytí, že do lietadla skutočne nesadnú. Kam sa vydať, ak pre vás lietadlo neprichádza do úvahy? Máme pre vás pár dobrých tipov.

Autom za pár hodín pri mori

Ak máte vlastný automobil. Cesta na dovolenku je aute samozrejme najjednoduchšia. Niektorí ľudia cestovanie autom dokonca milujú a nerobí im tento druh transportu vôbec žiadny problém. Patríte k nim tiež? Potom neváhajte a vydajte sa na dovolenku osobným automobilom. Nevyhnutnosťou je samozrejme potrebná dávka opatrnosti a poistenie, ale možno budete až prekvapení, kam sa môžete autom vydať. Za niekoľko hodín totiž môžete byť pri mori alebo pri obľúbených jazerách. Za 7,5 hodiny sa pozriete na sever Talianska, do Chorvátska alebo napríklad k jazeru Garda či Como. Skvelou voľbou je potom tiež Maďarsko a liečivé pramene, kde budete dokonca za 6 hodín.

Autor: DaraKero_FAutor: DaraKero_F

Auto a loď ako dokonalá dvojica

Mnohé cestovateľské denníky píšu, že najkrajšiu dovolenku zažijete na ostrovoch. Tam je krajina takmer panenská a vďaka izolácii vznikajú krásne miesta a tiež priateľské väzby medzi miestnymi obyvateľmi. Prekrásne vám teda bude napríklad na talianskom ostrove Sardínia, na francúzskej Korzike, ale aj na chorvátskom ostrove Hvar. Ako sa ale na ostrovy dostať, ak cestujete autom?: Jednoducho si nájdite trajektové spoje a vysnívaná dovolenka sa stane skutočnosťou.

Vlakom až za humná

Cestovať samozrejme môžete tiež vlakom. Vlaky jazdia aj do prímorských oblastí, tak neváhajte a zistite si viac.

Autor: PaoloAutor: Paolo

Článok Kam na dovolenku, ak neznesiete lietanie? bol publikovaný 23. července 2017 v 00.00 v rubrike Letenky. Autorom článku je Veronika Sýkorová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...