Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Narodeninová oslava

Nechápem, že už je to rok, čo nám do života vstúpilo toto úžasné stvorenie, obrátilo rebríček priorít a postaralo sa o celodenný program na každý deň. :D Oslavovali sme v rodinnom kruhu a takto to dopadlo. Možno sa necháte inšpirovať. ;)

Narodeninová oslava

Drahý vyrobil dcérenke písmenkovú girlandu a nafúkali sme veľa žltých, bielych a ružových balónov.

Welcome drink Karolína. Chcela som, aby vyzeral ako mlieko, keďže to je Karolkino stále najobľúbenejšie jedlo aj pitie. Niektorí hostia mi skočili na to, že je to materské mlieko. :D Ale nie, je to pina colada v zjednodušenej verzii: ananásovo-kokosový džús, banán, smotana a biely rum. Slamka prestrihnutá napoly a poháriky z ovčích jogurtov konečne našli svoje využitie.

Nejaké tie chlebíčky, už som ich stíhala len nahádzať na tácku, ale aby ste vedeli, tak okrem klasických šunkových sú tam aj italian style s bazalkovým pestom, rukolou, paradajkami a mozzarelou di bufala, pokvapkané balsamicom, a s nivovou nátierkou - nastrúhaná niva zmiešaná s bielym kotidžom, majolenkou starej mamy a kyslou smotanou, plus strúčik cesnaku. Mňam. :)

Strašne som chcela peknú polonahú tortu, ale trošku som domrvila korpus, časť som musela vyhodiť (OK, zjedli sme ho s lekvárom na raňajky), a tak tortička nie je taká vysoká, ako som chcela. Ani taká pekne polonahá. Ale bola vynikajúca a robená s láskou. Recept vychádzal z knihy Lulus cukrárka.

To na vrchu je nastrúhaná biela čokina. :D Svetlý piškót, krém z mascarpone, šľahačky a kyslej smotany, okrem neho je plnená aj lesným ovocím. A do stredu sme dali ohňostrooooj!

Chcela som takú tortu, aby ju mohla jesť aj malá, takže veľmi rýchlo mi došlo, že  budem musieť urobiť dve. S takou bez cukru by ma hostia poslali kade ľahšie. :D

Karolínke som teda upiekla malú tortičku z takých surovín, ktoré už má vo svojom jedálničku. Korpus: 3 banány, 1 väčšie podusené a rozmačkané jablko, 1,5 hrnčeka bielej hladkej špaldovej múky, 1 domáce vajíčko a lyžička sódy bikarbóny. Zmiešame zvlášť sypké a mokré suroviny a potom ich spojíme dokopy. Dáme do tortovej formy s priemerom 17 centimetrov a upečieme. Prekrojíme a naplníme čučoriedkovou výživkou.

Na krém použijeme grécky jogurt, asi 400 g, ktorý vykydneme na štvorec látky (rozstrihala som plienku), prevesíme cez vyššiu misku a zaťažíme. Dáme na noc do chladničky. Srvátka nám pekne stečie do misky a v látke ostane len hustý krém, ktorým tortu natrieme. Ozdobíme ovocím. Ja som zvolila aj banán, ktorý malá zbožňuje.

Jedeniu síce veľa nedala, ale na druhý deň to dobehla a tortička jej veľmi chutila. Zvyšok dopapala postupne mamina. :D

Žiža!

Dooslavované. Už sa teším na oslavu druhých narodiek, vyšperkujem to všetko ešte oveľa viac! :)

11. 3. 2017 23:21 | Niečo o nás

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Podeľte sa s nami o váš názor!

Články

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty