Hlavnú ulicu v Košiciach roztancovala štvorylka, zapojilo sa 2 468 ľudí (video)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tancovanie štvorylky v Košiciach
Tancovanie štvorylky v Košiciach. Košice, 21. máj 2024. Foto: SITA/Katarína Lörincová
Tento článok pre vás načítala AI.

Hlavnú ulicu Košíc v utorok napoludnie roztancovala štvorylka. Ako pre agentúru SITA uviedol Milan Plačko z tanečného klub Meteor Košice, ktorý je lokálnym organizátorom projektu Štvorylka, v metropole východu v utorok tancovalo 2 468 ľudí.

Dodal, že štvorylka sa tancuje vo viac než 50 mestách v Európe a samotný projekt začal v roku 2002. Košice sa pred niekoľkými rokmi stali lídrom.

„Vytvorili sme neprekonaný rekord, keď v jeden rok, na jednom mieste, tancovalo v Košiciach 8 948 tanečníkov,“ priblížil. Podotkol, že po pandémii koronavírusu čísla tancujúcich opäť stúpajú, zdôraznil ale, že tento rekord dosiaľ nebol prekonaný.

Projekt je podľa jeho názoru skvelý v tom, že spája národy. „Poviem tak, ako to cítim, spájame sa srdciami so všetkými,“ vyjadril sa. Poznamenal, že štvorylka predstavuje priateľstvo, rešpekt i úctu.

„Podstatné je, že samotný projekt funguje sám od seba, práve ‚zdola‘. Hlavne študenti, žiaci, škôlkari, dôchodcovia sa zúčastňujú a tešia sa na nasledujúci rok,“ zdôraznil a podotkol, že projekt vytvoril veľkú hodnotu v tom, že spája rôzne vekové kategórie v tanci, akým je štvorylka.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Milan Plačko