Denník N

Po Bašternákovi môže získať svoj majetok naspäť aj bývalý starosta Dora, odsúdený za objednávky vrážd

Dom Františka Doru st. v Dolnom Chotári. Foto - András Á. Cséfalvay
Dom Františka Doru st. v Dolnom Chotári. Foto – András Á. Cséfalvay

Špecializovaný trestný súd v apríli rozhodol, že konanie vo veci prepadnutia majetku Františka Doru bude obnovené.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Luxusná vila, firmy, zbrane, nehnuteľnosti. František Dora st., ktorý bol takmer tridsať rokov starostom obce Dolný Chotár v okrese Galanta, si nazhromaždil obrovský majetok. Samozrejme, nie z platu, ktorý dostával ako starosta obce, ktorá má sotva štyristo obyvateľov.

Dora, jeden z najbližších ľudí mafiánskeho bossa z Dunajskej Stredy Ľudovíta Sátora, bol v júli 2022 právoplatne odsúdený za objednávku troch vrážd, za ekonomickú trestnú činnosť a prevádzkovanie organizovanej zločineckej skupiny. Dostal 25-ročný trest odňatia slobody, ktorý si odpykáva v najprísnejšie stráženom väzení v Ilave.

Rozsudok sa vzťahoval aj na prepadnutie jeho celého majetku, teda vo chvíli, keď vyhlásili rozsudok, všetok jeho majetok prešiel na štát.

Majetok bol zaistený už počas konania, Dora však voči tomuto opatreniu podal sťažnosť, ktorej súd vyhovel. Do vyhlásenia rozsudku tak mohol disponovať svojím majetkom, od 11. júla 2022 však k nemu nemal prístup.

Neúspešné konkurzy

Okresný súd v Žiline vyhlásil

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Špecializovaný trestný súd

Slovensko

Teraz najčítanejšie