Denník N

Fico po Kuciakovi a novinári po atentáte na Fica – v čom je rozdiel

Robert Fico spovedaný novinármi. Foto N - Tomáš Benedikovič
Robert Fico spovedaný novinármi. Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dva dni po tom, ako sa verejnosť dozvedela o vražde Jána Kuciaka, si premiér Robert Fico pozval na úrad vlády šéfredaktorov relevantných médií. Tesne predtým vyložil na stôl milión eur v hotovosti, ktoré mali pomôcť odhaliť vraha.

Sedel som vtedy pred vyše šiestimi rokmi oproti Robertovi Ficovi a počúval, ako nás uisťoval, že vraždu vyšetria a nasadia na to všetky sily.

Potom som sa k slovu dostal ja. Povedal som mu, že má zodpovednosť za atmosféru, ktorá vražde predchádzala. Roky útočil na novinárov a robil z nich terče. Povedal som mu, že za vraždu nesie politickú zodpovednosť, lebo napriek vyhrážkam Jána Kuciaka neochránili.

Ak by si za Fica polícia robila svoju prácu, Marian Kočner by za podvody už dávno skončil vo väzení a k vražde by pravdepodobne nedošlo.

Teraz, po atentáte na Roberta Fica, mnohí vládni politici hovoria, že pokus o vraždu je dôsledkom správania opozičných politikov a liberálnych médií. Často hovoria konkrétne o nás v Denníku N.

Vidím v tom zásadný rozdiel a nepovažujem to za korektné.

Robert Fico bol v čase vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej premiérom. Mal v rukách moc. Ovládal políciu, tajnú službu, mal neobmedzený prístup do médií a svojimi vyhláseniami mohol priamo ovplyvňovať celú verejnosť.

Proti novinárom štval iba preto, že mu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Médiá

Robert Fico

Komentáre

Teraz najčítanejšie