Denník N

Prasknutá helma, zlá mentalita aj brankári v kŕčoch. Päť momentov, pre ktoré si budeme pamätať zápas s Lotyšskom

Slovenskí hokejisti nevyužili šancu rozhodnúť o postupe už v zápase s Lotyšskom. FOTO TASR - Michal Runák
Slovenskí hokejisti nevyužili šancu rozhodnúť o postupe už v zápase s Lotyšskom. FOTO TASR – Michal Runák

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Predstavte si, že vystrelíte na brankára súpera 20-krát za tretinu. V priemere každú minútu raz. Napriek výraznej prevahe ste vy ten tím, ktorý prehráva. 0:1.

Predstavte si, že dokážete zápas otočiť. Že formácia, ktorá sa trápi s efektivitou celý turnaj, spraví 104 sekúnd pred koncom akciu, ktorou sa dostanete do vedenia. Ale súper aj tak vyrovná. 2:2.

Predstavte si, že brankári od vyčerpania nevedia stáť na nohách. A vy hráte 3,5 z 5 minút predĺženia v oslabení. A napokon majú o všetkom rozhodnúť samostatné nájazdy.

Zápas Slovenska s Lotyšskom, predposledný v skupine pre oba tímy, bude patriť medzi najpamätnejšie na šampionáte. Atmosférou v hľadisku aj momentmi, ktoré priniesol.

O piatich z nich sa diskutuje aj po zápase:

  • Čo je s Kudrnom po rane do hlavy?
  • Prečo druhý gól nebol rozhodujúci?
  • Ako to Hlavaj chytil v čase 59:59?
  • Čo spravil Hrivík brankárovi?
  • Išiel by Cehlárik na nájazd?

Všetky situácie nám priblížili samotní aktéri.

1. Čo je s Kudrnom po rane do hlavy?

V zápase mali namále viacerí, nielen brankári na oboch stranách. Najviac si vytrpel Andrej Kudrna, ktorý sa v tretej tretine vrhol do jednej z lotyšských rán. Puk ho trafil do prilby.

Rozhodca okamžite prerušil hru a utekal k nemu. Útočník štvrtej formácie sa zdvihol z ľadu a po vlastných odišiel na striedačku.

„Musím sa priznať, že ani neviem, či dohral,“ povedal o kolegovi obranca Michal Ivan. „Je to neskutočná obeta takto sa hodiť hlavou do strely. Len dúfam, že je v poriadku.“

Jeho zdravotný stav v mixzóne priblížil tímový lekár Pavol Lauko: „Andrej Kudrna dostal pukom do hlavy. Mal tam

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Hokejová reprezentácia

MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie