Súperky boli o úroveň lepšie: Slovensko proti Chorvátsku neuhralo ani set

Slovenské volejbalistkySlovenské volejbalistky Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

OSIJEK - Slovenské volejbalistky prehrali v druhom zápase na turnaji Zlatej Európskej ligy v chorvátskom Osijeku s domácou reprezentáciou 0:3 na sety.

Družstvo Michala Mašeka v piatok zdolalo Azerbajdžan 3:1. Slovenky sa budúci týždeň predstavia v Rakúsku, čaká ich domáci tím a Ukrajina.
      
Zlatá Európska liga - turnaj v chorvátskom Osijeku:

Chorvátsko – SLOVENSKO 3:0 (21, 17, 21)
Rozhodovali: Boulanger (Fr.) a Bardič (Chor.), 300 divákov.

zostava a body SR: Kohútová 4, Šepeľová 10, Körmendyová 2, Šunderlíková 8, Palgutová 9, Tereza Hrušecká 6, liberky Magdinová a S. Jančová (Jelínková 1, Herdová 2, Sedláčková 0, K. Fričová 2). Tréner: M. Mašek.

Hlasy po zápase /zdroj: www.svf.sk/:

Michal Mašek, tréner Slovenska: "Žiaľ, v zápase proti Chorvátkam sa nám nepodarilo nadviazať na výkon zo stretnutia proti Azerbajdžanu. Chorvátky mali vysoké a skúsené družstvo. Mali sme problém v útoku, ale aj pri nahrávke. Z našej strany to bol vlažný výkon, lebo sme sa netlačili do siete a mali sme problém v medzihre.

Nevyužívali sme situácie, ktoré sme mali napozerané na videu a neriešili sme ich najlepšie. Domáce hráčky vyhrali zaslúžene. My sme nereagovali pod tlakom tak, ako sme si priali. Je to pre nás poučenie a vieme, že musíme zbierať skúsenosti práve z takýchto duelov. Dokázali útočiť z každej zóny a byť efektívne. Je to za nami, teraz sa pripravíme čo najlepšie na Rakúsko a Ukrajinu."

Anna Kohútová, nahrávačka Slovenska: "Tým, že majú Chorvátky dobré blokárky a hrajú cez ne veľa lôpt, sme vedeli, že musíme na ne dobre podávať. Kým sme tlačili servis, tak sme sa s nimi držali, akonáhle sme povolili, mali sme problémy a pre nás je poučenie, že ak chceme držať s takýmto družstvom krok, nesmieme poľaviť."

Karin Palgutová, smečiarka Slovenska: "Pokiaľ sme hrali agresívne, držali sme s Chorvátkami krok. Keď sme poľavili, odskočili nám. Majú veľmi dobré blokárky a ukázali svoju kvalitu. Pre obranu ťažká hra. Zatlačili nás servisom a aj nás ´čítali´ a bolo to pre nás komplikovanejšie. Pripravujeme sa na ďalší turnaj."  

Ďalší program Sloveniek v Zlatej Európskej lige:

2. turnaj v Rakúsku (Schwechat)
piatok 24. mája: SLOVENSKO - Rakúsko
sobota 25. mája: SLOVENSKO - Ukrajina

3. turnaj v SR (Bratislava)

piatok 31. mája: SLOVENSKO - Švédsko
nedeľa 2. júna: SLOVENSKO - Slovinsko

Viac o téme: Zlatá európska liga
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy