Denník N

Týždňový newsfilter: Prvý verejný prejav zraneného Roberta Fica môže určiť ďalšie smerovanie štátu 

Fotografia premiéra Roberta Fica na úrade vlády. Foto N - Vladimír Šimíček
Fotografia premiéra Roberta Fica na úrade vlády. Foto N – Vladimír Šimíček

1. Ani pokus o zavraždenie premiéra zatiaľ nestmelil Slovensko. 2. Čo vieme o páchateľovi a v čom sa líši od iných odporcov Roberta Fica. 3. Atentát v ére dezinformácií.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

csobnadacia.pngVaše nápady na digitálne riešenia podporí Digitálny Smart grant od ČSOB nadácie


Správy vybral a komentoval Roman Pataj

1. Ani pokus o zavraždenie premiéra zatiaľ nestmelil Slovensko

V stredu 15. mája pred treťou popoludní spáchal Juraj C. v Handlovej atentát na Roberta Fica. Slovensko sa v tej chvíli zaradilo k malému počtu demokratických krajín, v ktorých sa obeťou násilia stal najmocnejší politik v štáte. Taká udalosť je traumou aj pre oveľa odolnejšie spoločnosti, ako je naša.

Pokus o zavraždenie predsedu vlády a Smeru sa nedá ničím ospravedlniť. Na tom sa zhodnú všetci vplyvní ľudia v politike a médiách, ako aj občania, ktorým záleží na tom, aby sa v tejto republike dalo žiť.

Žiaľ, okrem toho zatiaľ nevidno konkrétny scenár, ako by zo všeobecného odsúdenia atentátu mohlo vzniknúť niečo viac.

Rozhodne Robert Fico. Môže znieť príliš opovážlivo očakávať práve od neho, keď leží s ťažkými zraneniami v nemocnici, aby bol v budúcnosti hlavnou

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ficova vláda

Newsfilter

  • Newsfilter Denníka N vyberá každý večer 10 udalostí dňa. Tri najdôležitejšie vysvetľuje v dlhších bodoch, zvyšné jednou vetou. Pridáva odkazy na zaujímavé články, citát dňa, najnovšieho Shootyho a na záver Posledné slovo Braňa Bezáka
  • Píšu ho editori a editorky Denníka N Roman Pataj, Juraj Javorský, Tomáš Gális, Filip Obradovič, Jana Shemesh a Monika Tódová
  • Nové vydania zverejňujeme na webe každý pracovný deň do 20:00, v nedeľu navyše vychádza súhrnný Týždenný newsfilter. Súčasne so zverejnením na webe posielame Newsfilter aj ako newsletter (aktivujte si odber tu)
  • Vždy nasledujúce ráno do 6:00 garantujeme zverejnenie audioverzie v predplatiteľskej aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty

Peter Pellegrini

Robert Fico

Zuzana Čaputová

Komentáre

Teraz najčítanejšie