Po čiastočnej odmlke, v ktorej sa protagonisti kapely venovali nezávisle svojim ďalším hudobným projektom, sa Lesní zvěř vracia späť s novým singlom, ktorý je zároveň predzvesťou k chystanému novému albumu.

Singel je odkazom na počiatočné nastavenie zoskupenia, rovnako tak výhľadom ďalšieho smerovania, v ktorom sa kapela vracia k inštrumentálnej podobe svojej tvorby vo forme tria: Jiří Hradil (klávesy/synths), Martin Čech (bicie), Marek Steyer (trumpeta). Odklon od piesňovej formy predchádzajúcich albumov umožňuje Lesní zvěři voľnejší pohyb a prirodzenosť, ktorá je pre kapelu dôležitým aspektom na vyjadrenie všetkých jej polôh a nuáns.

Predvolenou štýlovou platformou je nu-jazz, v ktorom sa miešajú ako jazzové, tak elektronické, ambientné a breakbeatové prvky. Singel Passions je týmto dôkazom a zobrazuje zároveň čistý odraz koncertnej energie, ktorú Lesní zvěř vytvára. Singel vznikol vo vlastnej produkcii kapely. Nahrávanie nástrojov prebehlo čiastočne v štúdiu JAMU na Orlí v Brne, ďalej potom v domácich štúdiách Jiřího Hradila a Martina Čecha, kde bol zhotovený aj mix. O mastering sa postarali Adam a Pavel Karlíkovi zo SONO Records Brloh a vychádza pod hlavičkou Indies Scope.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z Indies Scope.