Dobré noviny
Rozplývajú sa na jazyku a sú ľahké ako obláčik. Pavlovky Kvetky Horváthovej sú dokonalé vďaka trom tipom
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Rozplývajú sa na jazyku a sú ľahké ako obláčik. Pavlovky Kvetky Horváthovej sú dokonalé vďaka trom tipom

Kveta Horváthová / Mini pavlovky Kvety Horváthovej.
Kveta Horváthová / Mini pavlovky Kvety Horváthovej. — Foto: Instagram/kvetkah

Na to, aby sa podarili, treba postupovať presne podľa receptu.

„Na povrchu krehké, chrumkavé, vnútri jemné, vláčne, ľahučké ako obláčik, rozplývajúce sa na jazyku.“ Tak by moderátorka Kveta Horváthová opísala svoje mini verzie Pavlovej torty, ktoré podľa nej spolu s krémom a ovocím chutia dokonalo vyvážene.

Pozor na vlastnú rúru

Jej recept na pavlovky však nie je úplne jednoduchý a aby ste dosiahli požadovaný výsledok, musíte presne dodržať postup. Najdôležitejšie je prispôsobiť sa vlastnej rúre a pamätať, že nie je na chlp rovnaká ako tá, ktorú použila známa moderátorka.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2772876882740653&set=t.100000551061032&type=3

„Každá rúra je iná a tak aj výška teploty a doba pečenia môže byť iná. Pavlovky by nemali byť presušené a mali by zostať snehovo biele,“ radí Kveta, ktorá si pre svojich fanúšikov okrem samotného receptu pripravila aj tri základné rady, ako pripraviť čo najdokonalejšie verzie tohto známeho dezertu.

Tri dôležitý tipy

Aby mali vnútri tú správnu konzistenciu a neboli „žuvačkové“, pri šľahaní sypte cukor do bielkov postupne, pokojne aj na štyri etapy. Ak chcete, aby boli pavlovky rovnako veľké, predkreslite si ich tvar na opačnú stranu papiera na pečenie. Krémom ich potom plňte až pred podávaním a v chladničke skladujte tak, aby nenavlhli.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3029887887039550&set=pb.100000551061032.-2207520000&type=3

Napriek tomu, že je dôležité poriadne dodržovať postup, v recepte sú predsa len aj pasáže, pri ktorých je dovolené trochu sa odviazať. To sa týka napríklad dozdobenia tortičiek ľubovoľným ovocím a orieškami či pomeru šľahačkovej smotany a mascarpone, ktorý závisí len od pekára.

Mini pavlovky Kvetky Horváthovej

Recept nájdete na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…

Všeobecná lekárka Etela Janeková nezavrela ambulanciu ani na jediný deň: denne ošetrí 120 pacientov

MUDr. Etela Janeková, PhD. od začiatku pandémie nezavrela svoju ambulanciu ani…

Východniarov lieči tento usmievavý lekár z Kene: Ľudia sú tu otvorenejší a priateľskejší. Ale pije sa naozaj priveľa

Kipchanga Chemwotei Sakong pre známych jednoducho Kip. O Slovensku dlho nič nevedel.…

Pavol Croft je slovenský Indiana Jones. Nechcelo sa mu stáť za katedrou, vydal sa s krompáčom do sveta

K histórii a umeniu mal Pavol Croft vždy blízko. Preto si ich vybral…