Pezinok obstaráva dopravcu MHD na najbližších 10 rokov, predpokladaná hodnota zákazky je takmer 10,5 milióna eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pezinok, MHD
Pezinok obstaráva dopravcu na obdobie 10 rokov. Foto: www.pezinok.sk
Tento článok pre vás načítala AI.

Pezinok obstaráva dopravcu na obdobie 10 rokov. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Predmetom zákazky je obstaranie dopravcu na zabezpečenie služieb v pravidelnej autobusovej doprave pre mesto Pezinok.

Nové kmeňové vozidlá

Predpokladaná hodnota zákazky je takmer 10,5 milióna eur. Termín na predkladanie ponúk do verejnej súťaže je do 14. júna.

Úspešný uchádzač v prechodnom období od 1. januára 2025 do 31. decembra 2026 od nadobudnutia účinnosti zmluvy o službách vo verejnom záujme zabezpečí, aby všetky kmeňové vozidlá boli nové, pričom za nové sa považuje vozidlo, ktorého dátum výroby bol najskôr v roku 2023.

Štyri linky MHD

„Okrem štyroch kmeňových vozidiel bude dopravca prevádzkovať aj dve náhradné vozidlá,“ uvádza obstarávateľ. V Pezinku jazdia od januára 2024 štyri linky mestskej hromadnej dopravy. Mesto začiatkom roka v záujme zlepšenia dostupnosti pridalo nové linky, aj viacero nových autobusových zastávok.

MHD navyše začala premávať aj počas víkendov a sviatkov, kým dovtedy to bolo iba počas pracovných dní. Prevádzku mestskej hromadnej dopravy v Pezinku prevádzkuje AZ-Lines.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AZ-LinesÚVO Úrad pre verejné obstarávanie