Fica prišla pred Rooseveltovu nemocnicu v Banskej Bystrici podporiť asi stovka ľudí (video+foto)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
BANSKÁ BYSTRICA: Zhromaždenie na podporu premiéra
Ľudia schádzajúci sa pred Fakultnou nemocnicou s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, aby vyjadrili podporu premiérovi SR Robertovi Ficovi, kvôli jeho postreleniu na výjazdovom rokovaní vlády SR v Handlovej. Banská Bystrica, 18. máj 2024. Foto: SITA/ Milan Šoka
Tento článok pre vás načítala AI.

Pred Fakultnou nemocnicou s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, kde leží premiér Robert Fico (Smer-SD), sa zišlo zhromaždenie na jeho podporu. Predseda vlády sa zotavuje po stredajšom atentáte, keď bol počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej viacnásobne postrelený.

Zhromaždenie sa konalo o druhej hodine a bolo vopred ohlásené. Agentúre SITA to potvrdila mestská polícia. Jeho účastníci tiež chceli vyjadriť vďaku lekárom a zdravotníckemu personálu, ktorí sa o Fica starajú. Účastníkov bola odhadom asi stovka, prišli i niekoľkí členovia občianskeho združenia Brat za brata či aktivista Marek Šoun.

Pre zhromaždených polícia vyhradila priestor pri fontáne medzi riaditeľstvom a poliklinikou nemocnice, daný priestor ohradila páskou. Nemocnica naďalej ostáva prísne strážená. Zhromaždenie bolo pokojné.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie SMER-SD