NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z nebezpečného vyhrážania jednu osobu, ktorá mala poslať výhražnú správu ministrovi vnútra a ďalším dvom poslancom cez sociálnu sieť. Dozor vykonávajúci prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

18.05.2024 15:10
Erik Kaliňák o situácii po atentáte na Fica
Video

„Na obvineného sme spracovali podnet na jeho vzatie do väzby. Dozor vykonávajúci prokurátor sa s podnetom stotožnil a o jeho návrhu bude rozhodovať príslušný súd,“ vysvetlila hovorkyňa. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody od šiestich mesiacov až do troch rokov.

Erik Kaliňák Čítajte viac Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

V Smere zachytili po atentáte na predsedu vlády Roberta Fica vyhrážky na viacerých členov strany. Hrozby boli podľa šéfa Zboru poradcov predsedu vlády Erika Kaliňáka smerované aj na jeho osobu. Sprísnený bezpečnostný režim má po atentáte na Fica podľa Kaliňáka poslanec Richard Glück „s ohľadom na závažnejší typ vyhrážania, ktorému čelí“. Ako ďalej uviedol, vo štvrtok zistili, že vyhrážky smerovali od poslancov až po ministrov vládnej koalície. „Týkali sa osobne aj mňa,“ potvrdil s tým, že hoci má mierne sprísnený bezpečnostný režim, ochranka ho nesprevádza. Smrťou sa po atentáte na Fica vyhrážali aj ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi.

Atentát na premiéra Roberta Fica
Video
Zdroj: TV Pravda

Hrozbám smrťou čelil aj predseda opozičného hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka, jeho partnerka a dcéra. Podpredseda parlamentu už v tejto súvislosti podal trestné oznámenie a vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre. Vyhrážok bolo podľa Šimečkových slov viacero, „konkrétnych a drastických, od konkrétnych ľudí“.

protest, šimečka Čítajte viac Blaha, Taraba, Harabin a Beňová po atentáte zaútočili na opozíciu. Šimečka čelí vyhrážkam smrťou, vypovedal na NAKA

Polícia deklarovala, že nenávistnými príspevkami a príspevkami schvaľujúcimi trestnú činnosť sa naďalej zaoberá. Môže v nich ísť o trestný čin schvaľovania trestného činu, nebezpečného vyhrážania, ale aj ďalšie trestné činy. Podozrivé príspevky analyzujú špecializované operatívne oddelenia Policajného zboru a podľa povahy ich odovzdávajú policajným útvarom, ktoré vedú vyšetrovanie.

Šutaj Eštok: Proti každému, kto schvaľuje streľbu na Fica, tvrdo zakročíme. Atentát je mementom aj pre politikov
Video
Zdroj: TV Pravda
chyba
Viac na túto tému: #vyhrážanie #NAKA #atentát na Roberta Fica