Denník N

Poslednýkrát na slobode bol zrejme v deň atentátu. Útočníka na premiéra poslal súd do väzby

Prevoz obvineného Juraja C. pred Špecializovaný trestný súd na rozhodnutie o väzbe. Foto N - Tomáš Benedikovič
Prevoz obvineného Juraja C. pred Špecializovaný trestný súd na rozhodnutie o väzbe. Foto N – Tomáš Benedikovič

Jurajovi C. (71), ktorý v stredu strieľal na predsedu vlády Roberta Fica, hrozí výnimočný trest 25 rokov alebo doživotie. Po útoku ho ihneď zatkli, teraz rozhodli o jeho väzbe.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Útočníka na premiéra Roberta Fica budú vyšetrovať vo väzbe. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v sobotu rozhodol o väzobnom stíhaní 71-ročného dôchodcu Juraja C.

Sudca sa stotožnil s návrhom prokurátorky a rozhodol o väzbe z dôvodu možného úteku aj hrozby, že by pokračoval v trestnej činnosti. Sudca neprijal písomný sľub obvineného a zamietol návrh na dohľad probačného a mediačného úradníka.

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, obvinený si ponechal zákonom stanovenú lehotu na vyjadrenie, či proti rozhodnutiu podá sťažnosť, o ktorej by rozhodoval Najvyšší súd.

Dôchodca vystrelil na premiéra v stredu popoludní po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej päť rán. Minister obrany a vicepremiér Robert Kaliňák (Smer) v stredu večer potvrdil, že štyri strely predsedu vlády zasiahli. Muž strieľal zo zbrane, ktorú zhruba tridsať rokov

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Slovensko

Teraz najčítanejšie