Správy Zo Slovenska

Kaliňák o zdravotnom stave premiéra: Udialo sa niekoľko ZÁZRAKOV, je stabilizovaný

Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je stabilizovaný. K pozitívnej prognóze prispela piatková (17. 5.) operácia.

Ilustračný obrázok k článku Kaliňák o zdravotnom stave premiéra: Udialo sa niekoľko ZÁZRAKOV, je stabilizovaný
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) o tom informovala na sobotnej tlačovej konferencii. Vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) dodal, že prevoz do Bratislavy zatiaľ stav premiéra neumožňuje.

„Po prvých hodinách bola prognóza veľmi veľmi zlá, lebo viete, že strely do oblasti brucha sú fatálne,“ povedal s tým, že sa táto prognóza zlepšila.

„Udialo sa niekoľko zázrakov, neviem nájsť slova vďaky lekárom za to, že sa blížime k pozitívnej prognóze,“ dodal s tým, že takéto zranenie je extrémne vyčerpávajúce a stále nie je vyhraté.

Obaja ministri ocenili zdravotnú starostlivosť poskytovanú premiérovi v Banskej Bystrici.

„Neviem nájsť slová vďaky za to, že sa nám darí postupne blížiť k pozitívnej prognóze. Čo je veľmi dôležité, stav umožňuje regeneráciu. Pán premiér je pri vedomí, ale, samozrejme, so všetkými tými limitmi, ktoré takéto vážne zranenie reprezentuje,“ vyhlásil Kaliňák.

Vicepremiér potvrdil, že vláda bude pokračovať podľa nastaveného programu. Na budúci týždeň zasadne minimálne dvakrát, osobitne pre rokovanie k eurofondom. „Blíži sa termín predkladania zákonov v parlamente, čiže štát musí fungovať ďalej,“ načrtol.

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM