Rockeri z bratislavskej skupiny Papa Akimbo vydali na digitálnych platformách svoj už druhý singel v poradí, pesničku s názvom Wow Wow Yeah!

"Baví nás rock, baví nás energia ktorú dávame do pesničiek. Zároveň nechceme podľahnúť pokušeniu módnych trendov, ale hľadáme svoj vlastný zvuk. V dnešnej dobe prchavých krátkodobých mediálnych únosov ktoré prinášajú sociálne siete sme sa rozhodli ostať verní melodike a slovenských textom. Aj za tú cenu že cestu ku publiku budeme hľadať oveľa ťažšie a
dlhšie. Veríme že tam vonku je stále dosť ľudí ktorým srdcia bijú rovnakým rytmom ako nám," opisujú Papa Akimbo.

"Pesnička Wow Wow Yeah! je našim pohľadom na dnešný svet preplnený informáciami, kde už ale bežný človek máva často problém rozpoznať čo je skutočné a čo je fake. A všade okolo nás je dosť dôkazov o tom, že tam vonku sú ľudia, ktorí z toho profitujú. Ani mainstreamové médiá nie sú zárukou objektívneho spravodajstva. Nie sme tu ale na to, aby sme o tom poučovali. Len ukazujeme prstom," dodávajú s úsmevom.

Skladba vznikala v štúdiu LOFT pod zvukovou a producentskou taktovkou Jara Žiga Jr., o mastering sa postaral Ján Zborovjan. Zaujímavosťou je, že proces nahrávania bol v podstate úplne obrátený. Ako prvé boli nahrané spevy a bicie až ako posledné. "Keďže Tibike, náš spevák, je dlhodobo v zahraničí, využívame vždy príležitosť keď príde na Slovensko, aby toho čo najviac naspieval v štúdiu. Máme teraz taký romantický vzťah na diaľku," smejú sa Papa Akimbo.

O videoklip k pesničke sa postaral Lukáš Pulík v spolupráci s chlapcami z Papa Akimbo. "Mali sme veľa nápadov ako túto tému podchytiť, museli sme ale, samozrejme, aj zvážiť naše možnosti, pretože niektoré nápady by vyžadovali rozpočet menšej hollywoodskej produkcie,"  opäť sa smejú a dodávajú: "Lukáš presne pochopil náš zámer, má výborné nápady a oko a my sme s výsledkom nadmieru spokojní."

Skupina plánuje postupne vydávať ďaľšie single. "Baví nás čo robíme, postupne nahrávame skladbu za skladbou, hľadáme svoj zvuk, hľadáme svoje publikum a uvidíme čo nám toto dobrodružstvo prinesie," uzatvárajú Papa Akimbo.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytli členovia skupiny Papa Akimbo.