Za uzdravenie Fica sa modlí aj pápež, poslal list Čaputovej

Pápež František v piatok zaslal v súvislosti s atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica list prezidentke SR Zuzane Čaputovej, v ktorom vyjadruje Slovensku blízkosť a solidaritu. Píše, že smutnú správu o útoku na predsedu vlády SR prijal s bolesťou. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

17.05.2024 21:49
Pellegrini o atentáte: Bol to šok, najprv som tomu neveril
Video

„Odsudzujem tento zbabelý násilný čin a uisťujem Vás o mojich modlitbách k Pánovi za skoré uzdravenie a zotavenie pána premiéra. Chcel by som tiež vyjadriť slovenskému národu blízkosť a solidaritu v tomto okamihu skúšky. Zvolávam naň požehnanie Všemohúceho, aby vo Vašej krajine vládli svornosť a pokoj,“ napísal pápež.

Štátny sekretár kardinál Pietro Parolin, druhý najvyšší muž vo Vatikáne po pápežovi Františkovi, už v stredu uviedol, že vzťahy v politike sú čoraz hrubšie. „Sme naozaj znepokojení tým, čo sa deje, zdá sa, že už tu nie sú hranice,“ komentoval Parolin útok na slovenského premiéra.

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica je po stredajšom atentáte naďalej vážny. Premiér absolvoval v piatok ďalší chirurgický zákrok, odstránili mu nekrotické tkanivo po strelnej rane. Ostáva na oddelení ARO v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

Spoločné vyhlásenie Čaputovej a Pellegriniho
Video
chyba
Viac na túto tému: #atentát na Roberta Fica