Polojasno
14°
Bratislava
Žaneta
1.6.2024
Nemecko opäť bližšie k štvrťfinále MS: nad Kazachstanom vyhralo 8:2
Zdielať na

Nemecko opäť bližšie k štvrťfinále MS: nad Kazachstanom vyhralo 8:2

OSTRAVA / Hokejisti Nemecka zvíťazili nad Kazachstanom 8:2 v piatkovom zápase "slovenskej" B-skupiny na MS v Ostrave. Pripísali si tretí triumf na šampionáte a s deviatimi bodmi poskočili v tabuľke na 2. miesto o bod pred Slovákov.

Nemci nastúpia na ďalší duel v sobotu 18. mája od 16.20 h proti Poľsku, Kazachstan čaká v nedeľu po dni voľna v rovnakom čase výber USA.

B-skupina:

Nemecko - Kazachstan 8:2 (2:1, 3:0, 3:1)
Góly: 2. Szuber (Stachowiak, Peterka), 3. Tuomie (Kastner, Ugbekile), 22. Peterka (Stachowiak, Wissmann), 29. Reichel (Pföderl), 36. Kälble (Peterka, Stachowiak), 51. Reichel (Peterka, Stachowiak), 55. Tiffels (Sturm), 59. Kastner (Ehl, Tuomie) – 8. Starčenko (Paňukov, Rymarev), 52. Koroljov (Bojko, Asetov).

Rozhodcovia: Holm (Švéd.), Vikman (Fín.) – Briganti (USA), Špůr (ČR), vylúčení: 3:1 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, 8479 divákov.

Nemci mali skvelý štart do zápasu, už po 62 sekundách otvoril skóre Szuber. Keď sa k nemu onedlho pridal aj Tuomie bolo jasné, že favorit chce urobiť s odhodlaním Kazachov rázny koniec. Súper sa však zásluhou Starčenka nadýchol, no potom už patril zápas jednoznačne zverencom Kreisa. V druhej tretine sa presadili Peterka, po jeho zásahu vystriedal Šutova v bránke Bojarkin. Ďalšie góly pridali Reichel a Kälble a ani v tretej tretine nedali Nemci súperovi žiadnu šancu. Ich triumf poistili opäť Reichel, Tiffels a Kastner, Grubauer inkasoval len z hokejky Koroljova.

Súvisiace články