JOJ drtí rekordy a zvyšok konkurencie. O takýchto číslach mohla RTVS iba snívať

Nenechajte si ujsť

Slovákov pobláznil hokej. Sledovali ho takmer 2 milióny divákov

Hokejová horúčka na JOJ stúpa a v zápase Slovenska proti Poľsku padli ďalšie historické rekordy. Priamy prenos proti našim severným susedom si nenechalo ujsť až 1 765 000 divákov. Astronomická sledovanosť znamená jasnú dominanciu v súčasnom vysielaní a tiež najlepšie čísla v tomto roku.

RTVS nikdy takéto čísla nedosiahla

V stredu 15. mája večer hrala slovenská reprezentácia svoj štvrtý zápas na MS v hokeji, ktorý skončil opäť víťazstvom – a to nielen hokejovým, ale aj televíznym pre skupinu JOJ Group. Tá si pripísala 43,4 % podiel na trhu a s dosiaľ najvyššou 18,4 % sledovanosťou v hlavnom vysielacom čase v rámci univerzálneho publika. V komerčnej cieľovke si JOJ Group v stredu vyslúžila až 40,6 % celodenný podiel na trhu a fenomenálny podiel v prime time – až 51,3 %.

slovensko hokej
Zdroj: HockeySlovakia.sk

Všetky rekordy doterajšej sledovanosti prekonala druhá tretina zápasu Slovenska s Poľskom, ktorá suverénne zasadla na trón TOP rebríčka sledovanosti nielen tohto roka (spomedzi programov všetkých slovenských televízií), ale aj v porovnaní s hokejovým vysielaním verejnoprávnej televízie v minulých dvoch rokoch.

Druhá tretina rozdrvila konkurenciu s 24,8 % sledovanosťou pri divákoch starších ako 12 rokov, pri ktorých dosiahla až 53,2 % podiel na trhu. V rámci mladšieho publika valcovala s ešte vyšším podielom – až 62,9 % a sledovanosť divákov vo veku 13 až 55 rokov vyletela až k 24,4 %. Celkovo si včera zápas aj so štúdiami zaplo neskutočné množstvo nadšených divákov – zásah bol až na 1 765 000 divákov v CS 12+.

Veľký záujem aj online

MS v ľadovom hokeji bude skupina JOJ vysielať až do 26. mája. Po prvýkrát v histórii televízneho vysielania hokejových MS odvysielajú stanice JOJ Group všetkých 64 zápasov.

Hokejové zápasy skupina rozdelila medzi tri televízne stanice na TV JOJ uvidia diváci všetky zápasy slovenského národného tímu, na stanici JOJ Plus vysielame vybrané zápasy pražskej skupiny a na JOJ Športe všetky zápasy, ktoré sa budú hrať v Ostrave a vybrané z Prahy. Semifinále, zápas o bronz a finále hokejového šampionátu budú odvysielané na staniciach JOJ a JOJ Šport.

Všetky živé prenosy a tiež záznamy všetkých zápasov sú dostupné aj na streamovacej platforme JOJ Play, vo verzii FREE, ktorá je zadarmo pre všetkých. Stredajší zápas proti susednému Poľsku zožal úspech aj v online. Na platformách skupiny JOJ si live zápas pozrelo až 81 000 používateľov.

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -