Odborníčka zverejnila, ako by ste správne mali držať vínový pohár a ľudia sú v šoku. O tomto mnohí nemali ani tušenie

Hyriaková Kristína

Foto: unsplash

Vedeli ste, že existuje správny spôsob, ako držať pohár s vínom? Všetko závisí od toho, aký nápoj pijete. Someliérka vysvetlila, ako to robiť správne a je pravdepodobné, že ste to doteraz robili zle.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako píše portál Tyla, existuje veľa milovníkov vína, no len málo z nich vie, že existuje správny spôsob, ako držať pohár. Someliérka odhalila, že všetko záleží od toho, čo pijete. Na správnom držaní by ste si mali dať záležať a nielen preto, aby ste dobre vyzerali, ale preto, že to môže zmeniť chuť nápoja, ktorý máte v pohári.

@fourpointsprishtina Here’s a tip on how to hold a glass properly 🍷🥃🍸🍹 #fypシ゚viral #fyppppppppppppppppppppppp #hotel #fourpointsbysheratonprishtina #prishtina #besthotel #foryou #fyp #fun ♬ That boys a liar pt 1 – Edit sounds at times (kinda)

Prečo dávať pozor na to, ako držíte pohár s vínom?

Odborníčka a someliérka Anna-Christina Cabrales povedala, že existujú tri hlavné dôvody, prečo je dôležité premýšľať o tom, ako držíte pohár na víno. Dôležité pri držaní pohára je to, že teplo vášho tela môže vaše víno zohriať. Takže dlane na pohár určite dávať nesmiete. Ďalším dôvodom je, že môžete ovplyvniť skutočnú chuť vína. Zároveň môže tiež ovplyvniť aj jeho vôňu, keď ho rozvírite v pohári.

Dávajte pozor

Posledný dôvod je, že vaše prsty môžu zanechávať odtlačky, špinu alebo mastnotu na skle, čo vždy nie je pekné na pohľad, ale okrem toho opäť mení aj vôňu vína. Ako teda správne držať pohár na víno? Môžete použiť techniku palec a ukazovák, ako vidíte na videu. Záleží, samozrejme, aj od druhu vína či nápoja, ktorý pijete. Iné pravidlá platia pre biele víno, kedy držíte pohár čo najnižšie pri stopke. Červené víno môžete držať aj vyššie, pretože nemusí byť vychladené.

Pre šampanské či martini zase platí, že môžete pohár držať za stopku približne v strede. Mnohí ľudia priznali, že niečo takéto vôbec nevedeli a niektorí dokonca dodali, že nielenže pijú víno, ako len chcú, ale že používajú aj slamku.

Najnovšie články