V centre Bratislavy budú v sobotu jazdiť historické električky. Nasadí ich Dopravný podnik Bratislava (DPB) ich nasadí počas Noci múzeí a galérií od 16:00 hod do 23:00 hod. Premávať budú v polhodinových intervaloch bezplatne.

Noc múzeí a galérií 2024: Historické električky

Pôjdu po električkovej linke A, ktorá bude premávať po okružnej trase centrom mesta. Električky typu T2 a T3 budú zastavovať na zastávkach Jesenského, Centrum, Špitálska, Americké námestie, Krížna, Blumentál, Obchodná, tunel, nábrežie a späť na Jesenského.

„Električka zastaví na všetkých zastávkach na trase s výnimkou zastávky Vazovova,“ povedal pre TASR hovorca DPB Jozef Vozár.

Noc múzeí a galérií 2024 program

Noc múzeí a galérií 2024 ponúka prehliadky, prednášky, animácie, workshopy a ďalší veľmi atraktívny program pre dospelých i detí vo viac ako 130 múzeách a galériách po celom Slovensku zapojili sa menšie regionálne i národné inštitúcie.

„Je nám cťou, že nad jubilejným 20. ročníkom Noci múzeí a galérií 2024 prevzala záštitu prezidentka republiky Zuzana Čaputová,“ povedala Diana Miškovičová, predsedníčka Zväzu múzeí na Slovensku.

 

Noc múzeí a galérií 2024 - podrobný program vo všetkých 8 krajoch nájdete TU.