Hľadáte jednoduchý a rýchly koláč s jahodami, ktorý poteší každého? Tento recept na jahodový koláč je ideálny pre všetkých, ktorí chcú rýchlo a jednoducho pripraviť chutný dezert.

Rýchly koláč s jahodami

Vychutnajte si rýchly a jednoduchý koláč s jahodami ku kávičke alebo ako osviežujúci dezert. Vďaka kombinácii špaldovej múky a čerstvých jahôd si doma ľahko upečiete lahodný koláč, ktorý je nielen výborný na chuť, ale aj o niečo zdravší.

Tento rýchly koláč s jahodami sa skvele hodí na raňajky, desiatu či popoludňajšiu kávu a jeho príprava vám zaberie len pár minút. Jahody dodávajú koláču nielen sladkosť, ale aj výraznú letnú arómu, ktorá spríjemní každý deň. Pri príprave tohto receptu využijete len základné ingrediencie, ktoré máte určite doma.

Výhodou je, že ak nemáte jahody, môžete ich nahradiť iným sezónnym ovocím podľa vašich preferencií. Upečte si tento jahodový koláč a užite si jeho fantastickú chuť kedykoľvek počas dňa. Alebo si pozrite aj recept na klasickú bublaninu. Skúste aj našich 10 jednoduchých receptov s jahodami.

Ingrediencie

6 vajec - 3/4 hrnčeka kryštálového alebo trstinového cukru - 3/4 hrnčeka vlažnej vody - 3/4 hrnčeka oleja - 2 hrnčeky polohrubej múky (alebo 1 hrnček hladkej špaldovej + 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky) - 1 prášok do pečiva - čerstvé jahody (cca dve plné hrste)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu rýchleho koláča s jahodami

  1. Príprava jahôd: Umyte jahody, zbavte stopiek a osušte ich. Nakrájajte na polovice.


     
  2. Príprava cesta: Vajcia vyšľahajte spolu s cukrom do peny. Na šľahanie môžete použiť kuchynský robot, ktorý vám ušetrí čas. Postupne a striedavo zašľahávajte po kvapkách vlažnú vodu a olej. Hmota zvýši objem. Nakoniec varechou opatrne primiešajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.


     
  3. Pečenie: Plech veľkosti cca 37x27 cm vystlite papierom na pečenie a rozotrite pripravené cesto. Rúru predhrejte na 200 °C, vložte plech s cestom (bez jahôd) a predpečte 5 minút. Potom pridajte jahody a pečte pri 180 °C ďalších 20 minút. Predpečením cesta zabránite klesnutiu jahôd na dno.

Tip na záver: Aj keď je tento rýchly koláč s jahodami, môžete zvoliť aj iné obľúbené ovocie ako čerešne, čučoriedky, maliny, marhule alebo černice.