Nedeľa 02.06.2024
Dnes má meniny 
Xénia, Oxana
°C
17.05.2024 01:10

Rokovali sme s predsedom Úradu pre reguláciu sieťových odvetví


Snímka z rokovania ZMOS a ÚRSO


Predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) absolvovali pracovné rokovanie s predsedom Úradu pre reguláciu sieťových (ÚRSO) odvetví Jozefom Holjenčíkom.


„Rokovanie bolo zamerané na objasňovanie postojov ZMOS-u a ÚRSO v kontexte regulácie cien vodného a stočného. Hovorili sme aj o záujme samospráv o zastúpene odborníka v Rade ÚRSO v oblasti vodárenstva, ktorý zatiaľ nikdy v Rade ÚRSO nepôsobil,“ ozrejmil predseda ZMOS Jozef Božik.

Na stretnutí, ktoré sa vo štvrtok 16. mája 2024 konalo v Kancelárii ZMOS v Bratislave bolo dohodnuté, že sa uskutoční spoločné rokovanie ZMOS-u, ÚRSO a Asociácie vodárenských spoločností, ktorá reprezentuje vodárenské spoločnosti, ktorých jediným vlastníkom sú mestá a obce Slovenskej republiky.

„Záujmom ZMOS-u je zabezpečiť udržateľnosť a modernizáciu sieti vodovodov a kanalizácie,“ zdôraznil Jozef Božik.

Na rokovaní sa zúčastnil aj predseda Sekcie hospodárstva a podnikania Rady ZMOS a primátor Novej Dubnice Peter Marušinec a predseda Sekcie pre energetiku Rady ZMOS a starosta Margecian Igor Petrik

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2018
Predstavitelia ZMOS rokovali na Úrade vlády SR
Na základe iniciatívy ZMOS sa 18. apríla 2018 na pracovnom rokovaní stretli predseda ZMOS Michal Sýkora spolu so svojimi podpredsedami s novým premiérom Petrom Pellegrinim a piatimi členmi vlády.
viac
17.01.2020
Podľa predsedu ZMOS B. Trégera majú politické strany záujem o spoluprácu
Združenie miest a obcí Slovenska rokovalo s politickými stranami kandidujúcimi vo voľbách. Riešili sa predovšetkým témy, ako sú ekonomika, regióny, reforma verejnej správy, nájomné bývanie, odpadové hospodárstvo a odpady, sociálne služby a terénna sociálna práca, pozemkové úpravy či školstvo.
viac
01.02.2020
Do boja proti kvízomatom sa zapoja aj slovenské obce a mestá
Úrad pre reguláciu hazardných hier (ÚRHH) spojí sily v boji proti kvízomatom so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS). Spoločne budú šíriť osvetu a informovať majiteľov pohostinstiev v mestách a obciach po celom Slovensku o negatívnych dôsledkoch prevádzkovania hazardných hier bez licencie.
viac
16.12.2023
Rokovali o spolupráci so slovenskými samosprávami v zahraničí
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik rokoval s predsedom Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorým je Miloš Koterec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %