Založ si blog

Nenávidíme sa za to že sme rozdielni?

Myslím že budete so mnou súhlasiť, že ako ľudia sme skutočne rozdielni. Každému sa páči iná farba, iný štýl obliekania, iná značka auta, preferujeme iné parfémy atď..

Mne sa tá rozmanitosť páči. Je to ako keď vidíte pestrofarebnú lúku plnú kvetov, ktoré majú iné tvary, farby a vône. Predstavte si, že by ste prešli celý svet a všade by bol iba jeden druh kvetov. To by bolo asi fádne – nuda.

Potom je tu ale na mieste otázka: „Prečo sa tak navzájom nenávidíme za iné politické názory?“. V minulosti tu bol pokus zaviesť jednu politickú stranu. Ale bolo to držané umelo, násilím, jednoducho nebola to pravda a realita.

Ja osobne už ani nemám rád rozprávať niekde v kolektíve o politike alebo hovoriť koho som volil, pretože kohokoľvek volíte, vždy je tu agresívny tábor oponentov, ktorí sa vás snažia presvedčiť, že to som si zle vybral. Ale je to absurdné. To ako by mi dotyčný povedal ako sa mám obliekať, čo mám jesť, aký parfém si mám kúpiť. Pri týchto bežných všedných veciach sa akosi prirodzene rešpektujeme.

Je naozaj také ťažké rešpektovať sa navzájom aj v politickom názore? Tým že niekomu vynadáte a dourážate ho aj tak nezmení svoj politický názor. Tie hádky a nenávistná energia sú podľa mňa úplne zbytočné. Veď keď je niekto taký zlý politik, tak určite v ďalších voľbách neuspeje alebo ak je niekto výnimočný tak naopak je pravdepodobné, že v ďalších voľbách uspeje.

Mali by sme sa sústrediť na tvorenie hodnôt a dobré medziľudské vzťahy, nie na zbytočnú vzájomnú nenávisť, aby sa nám tu spolu lepšie žilo.

Páchateľ a obeť, nevedomosť a vedomosť.

24.05.2024

Stáva sa, že nejakí ľudia sa dostanú do situácie, kde trpia. Sme cítiace bytosti a mnohým je ľúto, že títo ľudia trpia. Aj ja som sa často zamýšľal nad tým, že aké to má niekto ťažké. Môže dôjsť dokonca k situácii, že sme z toho rozhorčení. Predstavme si však teraz 2 konkrétnych ľudí, jeden tomu druhému ubližuje – je páchateľ a druhý trpí od páchateľa [...]

Tvrdenie temna a tvrdenie Svetla.

22.05.2024

Sú také 2 základné teórie o našom živote a tomto svete: 1. Žijeme len teraz jediný krát Táto teória hovorí zhruba toto. Ducha nevidím ani záhrobný svet – takže neexistujú. Keď je len jeden tento život, tak načo prílišná prudéria a moralizovanie, treba si troška dopriať ako sa vraví a to na všetkých frontoch. Ak to inak nejde tak treba použiť aj nedovolené [...]

Ako robiť politickú kampaň v týchto pohnutých časoch.

18.05.2024

Oceňujem že všetky politické strany teraz utlmili svoju činnosť. To sa však dá len do určitého času. Aj keď je premiér v kritickom stave veci musia ísť ďalej. Blížia sa eurovoľby. Ako by mali politické strany kampaňovať? Je to jednoduché, moderátori to zvykli pripomínať. Treba hovoriť o svojich predstavách, víziách a riešeniach. U nás na Slovensku sa politika [...]

Grad, BM-21, ruská armáda, vojna na Ukrajine

Ruské rakety leteli až k Slovensku. Spojenecké vzdušné sily sú v pohotovosti

01.06.2024 13:36

Niektoré rakety leteli až do Zakarpatskej oblasti susediacej so Slovenskom.

Netanjahu

Netanjahu trvalé prímerie v Pásme Gazy podmienil zničením Hamasu

01.06.2024 13:11

Vojna v Pásme Gazy sa začala 7. októbra teroristickým útokom vládnuceho hnutia Hamas a jeho spojencov na Izrael.

SR Košice Hlas-SD snem predseda voľba Pellegrini KEX

Pellegrini so slzami odovzdal Hlas Šutaj Eštokovi. Poďakoval mu za koniec vojny v polícii a odklon migrantov

01.06.2024 10:31, aktualizované: 12:46

Kým Pellegrini po úspechu v prezidentských voľbách stratil post predsedu parlamentu a stiahol sa do úzadia, Šutaj Eštok sa stal ústrednou postavou vlády.

vojna na Ukrajine, výmena zajatcov

ONLINE: Zelenskyj privítal povolenie útočiť v Rusku. Moskva: Vypovedá to o miere zapojenia USA do vojny

01.06.2024 07:30, aktualizované: 14:24

Rozhodnutie uvoľniť niektoré obmedzenia týkajúce sa používania zbraní USA Ukrajinou na území Ruska je malým, ale významným krokom, píše Reuters.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 575
Celková čítanosť: 1400221x
Priemerná čítanosť článkov: 2435x

Autor blogu

Kategórie