Ťažko chorých bude možné navštevovať častejšie

Národný onkologický ústav v Bratislave od stredy predlžuje návštevné hodiny. Pacientov bude po novom možné navštíviť cez týždeň od 15.00 do 19.00 h. Cez víkendy od 14.00 do 19.00 h.

17.05.2024 11:00
národný onkologický ústav v Bratislave Foto: ,
Národný onkologický ústav v Bratislave.
debata

„Kedysi bol o tretej už takmer každý z práce doma a návštevné hodiny od tretej do piatej mali svoje opodstatnenie. Dnes je bežné zostať v práci do piatej a pre návštevy si museli príbuzní pýtať voľno. Radi sme sa tomu prispôsobili a návštevy vítame do siedmej večera," uviedol riaditeľ Národného onkologického ústavu Tomáš Alscher. Verí, že viac času s rodinou a blízkymi pacientom pomôže lepšie zvládnuť čas v nemocnici.

žena, koža, rakovina kože, melanóm Čítajte viac Alarmujúce: rakovina vzrastie o 80 percent, zomierať sa na ňu bude raz toľko

Tisícky a tisícky pacientov

V roku 2023 prešlo bránami najvyššieho špecializovaného onkologického pracoviska na Slovensku vyše 42 000 pacientov. Stúpajúcu tendenciu zaznamenal Národný onkologický ústav tiež v počte 9 515 hospita­lizovaných pacientov, čo bolo o šesť percent viac ako v roku 2022.

„V roku 2023 Národný onkologický ústav dosiahol v mnohých medicínskych výkonoch vyššie údaje ako pred pandémiou v roku 2019. Aj počas náročných pandemických rokov sme poskytovali zdravotnú starostlivosť v štandardnom režime na očakávanej kvalitnej úrovni. Naše špičkové tímy sú vyhľadávané pre svoj odborný a ľudský prístup, ako aj snahu neustále na sebe pracovať a vzdelávať sa. Za každou liečbou je ich obetavá, namáhavá práca a trpezlivosť,“ zdôraznil Tomáš Alscher.

debata chyba
Viac na túto tému: #Národný onkologický ústav #NOÚ