Nedeľa 02.06.2024
Dnes má meniny 
Xénia, Oxana
°C
17.05.2024 11:05

ZMOS a SK8 o modernizácii regionálnej a miestnej územnej samosprávy


Snímka z rokovania ZMOS a SK8


Rokovanie odborného pracovného tímu zloženého zo zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združenia Samosprávne kraje Slovenska (SK8) sa vo štvrtok 16. mája 2024 uskutočnilo v priestoroch Kancelárie ZMOS v Bratislave.


„Spolu s kolegami z SK8 sme sa stretli k téme prípravy odborného a odvetvového dokumentu zameraného na modernizáciu regionálnej a miestnej územnej samosprávy. ZMOS a SK8 pripravujú dokument, ktorý bude víziou pre nadchádzajúce desaťročia s cieľom zabezpečiť efektívnu územnú samosprávu a kvalitné služby pre občanov miest, obcí a samosprávnych krajov,“ informoval predseda ZMOS Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2020
SK8: V krátkom čase bude nevyhnutné prijať viaceré legislatívne opatrenia
Súčasná krízová situácia vyvolaná šírením koronavírusu a následné opatrenia súvisiace s aktivovaním núdzového stavu výrazne obmedzujú aj riadne fungovanie zastupiteľských orgánov krajskej, ako aj miestnej samosprávy.
viac
16.04.2020
ZMOS skúma elektronickú komunikáciu v samospráve
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v ďalších prieskumoch. Aktuálne začína ďalší prieskum smerovaný medzi primátorov a starostov.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
20.10.2021
Samosprávy môžu dostať z plánu obnovy až 1,3 miliardy eur
Plán obnovy a odolnosti Slovenska môže výrazne pomôcť rozvoju regiónov a spolupráca vlády so samosprávami je v tomto smere veľmi dôležitá. Obce, mestá a vyššie územné celky môžu priamo získať z plánu obnovy až 1,3 miliardy eur, musia však byť na ich využitie pripravené.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %