Ak sledujete Netflix na týchto zariadeniach, máte smolu. Prídu obmedzenia

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Netflix nebude dostupný offline pre všetkých

Veľká streamovacia služba opäť hnevá nejedného užívateľa. Kým ešte stále trvá rozhorčenie nad zrušením možnosti zdieľania hesiel, portál Techradar prichádza s ďalšou nepríjemnou správou. Netflix prestane byť dostupný offline na určitom druhu zariadení. Odpoveď streamera je navyše poriadne arogantná.

Na problém po prvý raz upozornili používatelia na sieti Reddit.  Na diskusnom fóre sa začalo ozývať čoraz viac nespokojných používateľov. Správa hovorila o tom, že Netflix má v pláne aktualizáciu pre aplikáciu na operačné systémy Windows 10 a 11. Po nej už nebude možné filmy a seriály sťahovať do zariadení s týmto operačným systémom a následne ich pozerať bez internetového pripojenia.

Netflix Windows aplikácia
Zdroj: MSPowerUser

Netflix ešte pridáva arogantnú odpoveď

Nemožnosť sledovať obsah Netflixu aj mimo internetového pripojenia nahneval nemalý počet predplatiteľov. Funkciu využívajú napríklad ľudia, ktorí často cestujú a obsah služby sledujú pri ceste lietadlom či vlakom. Obmedzenie sa však netýka iba dopravných prostriedkov, ale všetkých miest bez dostatočne rýchleho a stabilného pripojenia na internet.

Streamer svoj krok nezdôvodňuje, jednoducho iba oznámení hovorí, že možnosť sťahovania nebude dostupná. Netflix však pridal komentár, ktorý ešte viac rozzúril niektorých komentujúcich. Jednoducho uvádza, že seriály a filmy máme ďalej sledovať na mobilných zariadeniach, ktoré sú naďalej plne podporované. V podstate nás teda posielajú sledovať na značne menších obrazovkách.

No more downloads on Netflix PC app
byu/ShoopyWooopy innetflix

Požívatelia stále živia nádej

Možné je, že takto chce Netflix ušetriť peniaze za licencie, ktoré teraz nebude musieť platiť Microsoftu. Zatiaľ ešte nebolo oznámené, kedy nová aktualizácia aplikácie príde, frustrácie od jej pravidelných používateľov a predplatiteľov služby však na seba nenechali dlho čakať. Niektorí stále dúfajú, že služba zmení svoj názor ak tento problém nahlási dostatočné množstvo ľudí. Vyzerá to však, že Netflix je na tomto kroku odhodlaný trvať.

Jedinú možnosť, ktorú portál TechRadar uvádza, je vlastniť notebook, ktorý podporuje inštaláciu aplikácií pre Android ako napríklad Chromebook. Ani toto riešenie však nie je najšťastnejšie, pretože takýmto spôsobom je rozlíšenie videa maximálne 720p.

Čo hovoríte na to, že Netflix už nebude dostupný offline na zariadeniach s operačným systémom Windows? Využívali ste aj vy službu takýmto spôsobom? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroje: techradar.com; Reddit

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -