Stroon vydáva singel Tectoniclifting z pripravovaného albumu Metal Bubble Memories

Stroon vydáva singel Tectoniclifting z pripravovaného albumu Metal Bubble Memories
foto: Zdenko Hanout zdroj: ampromotions

Transformácia toho akí sme môže niekedy pripomínať snahu zdvihnúť tektonickú dosku. Predstavu o tom, ako toto úsilie asi môže znieť, vám dá nový album elektronického producenta Stroona.

Prvou ochutnávkou je singel Tectoniclifting, ktorý cez éterické trávnice, japonské perkusie, tranceové syntetizátory a hmlovú sirénu vyjadruje veľkosť a zároveň márnosť úsilia stať sa iným ako som. Singel si môžete vypočuť od 14. mája 2024 na všetkých streamingovych platformách.

„Tectoniclifting je ten typ skladby, ktorý vznikne neplánovane. Pôvodne som ju vytvoril pre jedno divadelné predstavenie, kde sa však už nezmestila. Nakoniec mi ale skvele sadla ako dynamický vrchol B strany platne a zároveň dobrá zvuková zmena v rámci celého albumu”, hovorí o svojej novej skladbe Dalibor Kocián a.k.a. Stroon.

Video: Tectoniclifting

Nový Stroonov album Metal Bubble Memories, ktorý je podľa neho jeho doteraz zvukovo najfarebnejší, najpríbehovejší a možno aj najodvážnejší album, vychádza digitálne a na vinyle 30. mája 2024 vo vydavateľstve Deadred Records.

Artwork k singlu ako aj k albumu vytvoril art director, dizajnér a ilustrátor Michal Hazior. Spolu s vydaním singla sa na stránkach vydavateľstva spúšťa aj predpredaj limitovanej vinylovej verzie albumu, ktorý vychádza s finančnou podporou Fondu na podporu umenia.

Interpret: Stroon
Značky: Nová hudba, Domáca scéna