Dvere práčky by ste mali mať doma vždy zatvorené a je za tým jednoduchý dôvod. Zverejnila ho zdravotná sestra

Hyriaková Kristína

Foto: unsplash

Zdravotná sestra prezradila, prečo je dôležité nechávať dvierka na práčke vždy zatvorené, a to hlavne v prípade, že sú okolo deti. Dôvod vás možno prekvapí.

Ako informuje portál Tyla, detská zdravotná sestra Sarah Hunstead, ktorá vytvorila stránku pre bezpečnosť detí, zverejnila na sociálnych sieťach bežné rady, ktoré by rodičia nemali ignorovať. Medzi inými je aj odporúčanie, aby rodičia dvierka na svojej práčke za každých okolností zatvárali.

Nechávate ich otvorené?

Možno ich však bežne nechávate otvorené aj vy. Je za tým jednoduchý dôvod, predchádzanie tvorby plesní, ktoré vo vlhkej práčke môžu vzniknúť. Ak ste však rodič a máte doma malé deti, je to veľmi nebezpečné. „Bežne sa odporúča, aby ste si nechali dvierka na práčke otvorené a prechádzali tak tvorbe plesní. Avšak myslite na to, že to môže spôsobiť tragédiu, pokiaľ vám dieťa vlezie do práčky a nedajbože sa tam zavrie,“ povedala sestrička a uviedla niekoľko prípadov fatálnych následkov.

Kedy je bezpečné ju nechať otvorenú?

Mnohí rodičia zostali po tomto upozornení vystrašení a opýtali sa, kedy je bezpečné opäť nechávať práčku otvorenú. „Vtedy, keď vaše dieťa chápe, že nesmie nikdy vojsť do práčky,“ povedala. Ozvali sa tiež mnohí ďalší ľudia s tým, že nechávať práčku otvorenú, je nebezpečné aj vtedy, keď máte domáce zviera.

Toto upozornenie tiež nadväzuje na článok, v ktorom Sarah zdôrazňovala, že pokiaľ dieťa neviete nájsť, mali by ste najprv kontrolovať miesta, kde mu hrozí nebezpečenstvo. To zahŕňa napríklad vaňu, bazén, vedrá či práčku. Až potom kontrolujete bežné miesta, kde by sa mohlo schovávať, ako napríklad pod posteľou.

Najnovšie články