Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Nový Hyundai TUCSON
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Vyrábajú Citroen Berlingo v dvoch veľkostiach?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Nový Hyundai TUCSON je v predaji. S cenou od 27 990 € a hodnotnou výbavou už v základe.

16.5.2024

Slovenský importér značky Hyundai zverejnil cenník svojho najpredávanejšieho SUV modelu. Nový TUCSON naďalej ponúka širokú paletu motorizácií, pribudla hodnotná výbava už v základe a viacero nových funkcií a prvkov. Akciová cena vozidla s benzínovou motorizáciou 1,6 T-GDi začína na sume 27 990 €.

 

Benzín, nafta aj hybrid

Nový Hyundai TUCSON je v ponuke s benzínovým motorom 1,6 T-GDi s výkonom 118 kW (160 k) v kombinácii s manuálnou prevodovkou a pohonom predných kolies alebo s mild hybridnou technológiou, automatickou dvojspojkovou 7-stupňovou prevodovkou a možnosťou výberu pohonu predných alebo všetkých kolies.

 

Naftový variant reprezentuje motorizácia 1,6 CRDi s mild hybridom, ktorá poskytuje výkon 100 kW (136 k) a ponúka sa výlučne v kombinácii s automatickou dvojspojkovou 7-stupňovou prevodovkou a pohonom predných alebo všetkých kolies.

 

Hybridný Tucson má systémový výkon 158 kW (215 k) a je spojený so 6-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom predných alebo všetkých kolies.

 

Výkonnostný vrchol predstavuje Tucson Plug-in Hybrid so systémovým výkonom 185 kW (252 k), 6-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých, alebo - a to je pri plug-in hybridnom Tucsone novinka - aj pohonom len predných kolies.

 

Novinkou pri hybridných a plug-in hybridných verziách je aj možnosť nastavenia úrovne rekuperácie pádlami pod volantom.

 

Bohatšia výbava už v štandarde

Nový Hyundai Tucson je už štandardne vybavený viacerými hodnotnými funkciami a prvkami. Nechýbajú predné Full LED svetlomety, LED osvetlenie interiéru, predné a zadné parkovacie senzory ani inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom na prístrojovej doske. Nová je aj digitálna prístrojová doska s 4,2“ plne farebným TFT LCD displejom. Nový Tucson je tiež automaticky vybavený integrovanou navigáciou s 12,3“ farebným displejom a službami vzdialenej správy vozidla Bluelink. K dispozícii sú aj bezdrôtové aktualizácie systémov vozidla a mapových podkladov navigácie OTA (Over-the-Air) a USB-C nabíjacie porty.

 

Head-up displej aj inteligentné projektorové svetlomety

Aktualizácia priniesla do modelu Tucson viacero noviniek a vylepšení, ktoré zákazníci získajú vo vyšších úrovniach výbavy. K takýmto novinkám patria aj inteligentné predné Full LED projektorové svetlomety (IFS) s funkciou adaptívneho diaľkového svietenia, head-up displej s premietaním údajov na čelné sklo či digitálna prístrojová dosku Supervision s 12,3" TFT LCD displejom. Priaznivcov nových technológií poteší funkcia digitálneho kľúča 2. generácie (NFC a UWB snímače). Z bezpečnostných prvkov ponúka nový Tucson napríklad aj asistent na predchádzanie kolíziám pri parkovaní cúvaním PCA.  

 

Fanúšikovia športovejšej atmosféry majú aj pri novom Tucsone možnosť zvoliť si najvyšší stupeň výbavy N Line+. Ten ponúka predný športový nárazník, zadný športový nárazník s difúzorom, zliatinové disky kolies v unikátnom dizajne, mriežku chladiča lakovaná v čiernej lesklej farbe, lemovanie blatníkov a spodné lišty dverí lakované vo farbe karosérie, vrchnú lišta okolo bočných okien v čiernej lesklej farbe a denné LED svetlá s technológiou half-mirror.

 

Vylepšený dizajn

Nový Tucson prichádza s viacerými príjemnými a funkčnými dizajnovými osvieženiami. Nový dizajn dostala mriežka chladiča a denné svetlá. Vylepšený tvar predného a zadného nárazníka, vzduchových clôn a aerodynamický tvar diskov kolies prispievajú k zlepšeniu prúdenia vzduchu. 

 

Výraznou zmenou prešiel interiér. Kompletne prepracovaná je palubná doska, prístrojová doska, stredový tunel, volant, vrchná časť dverí aj lakťová opierka. Nový Tucson je možné si objednať aj s 5 novými farbami karosérie a novou farbou interiéru Cypress Green

 

Nový Tucson prináša aj vylepšenie N.V.H. hodnôt (Noise, Vibration, Harshness – Hluk, Vibrácie, Tuhosť) optimalizáciou úrovne absorpcie zvuku, zlepšením štruktúry karosérie a zdokonalením výfukového systému.

 

Cenníky a ďalšie informácie

Prvé kusy nového Hyundai Tucson dorazia do slovenských predajní už začiatkom júna. Viac informácií o vozidle, cenníky a technické údaje sú k dispozícii na webe hyundai.sk.

 

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén