Presunúť na hlavný obsah

Baby face ako boj proti vráskam: Ak si chcete čo najdlhšie udržať mladistvý vzhľad, odborníci odporúčajú tieto tipy

Krása

Po tridsiatke sa z dievčaťa stáva skutočná žena a vidno to aj na našej pleti, ktorá je zrelšia. Ak si chcete čo najdlhšie udržať tzv. baby face, zamerajte sa na tieto beauty rutiny.

Starostlivosť o pleť je často nahrádzaná výberom make-upu a prostriedkov na kamuflovanie toho, čo chceme potlačiť či skryť. Ešte stále sa málo žien pozerá na problémy s pleťou komplexne a zvnútra. Ak si chcete udržať mladistvý vzhľad krásnej, zdravej a rozjasnenej pleti čo najdlhšie, ako to ide, skúste vnímať nasledovné beauty rutiny, vďaka ktorým viete ovplyvniť starnutie pleti.

Inšpirujte sa: Krémy pre ženy po 30-tke, 40-tke či 50-tke: To, čo našej pleti v mladosti dáme, sa nám neskôr vráti

Čistenie pleti, neodkladná beauty rutina

Pravidelné čistenie ráno a večer neznamená pleť opláchnuť len vodou alebo ju odlíčiť. Čistenie neznamená odličovanie. Olej, mlieko alebo mydlo, ktoré sa premení na penu. Krúživými pohybmi zbavíte pleť nečistôt a rozjasníte ju. Dôležité je urobiť si z toho návyk a nepreskakovať tento krok.

Peeling na odstránenie odumretých buniek

Nahromadený kožný maz, ale aj odumreté bunky. Peeling je skvelý proces, ako obnoviť správne fungovanie kožnej bariéry a pripraviť pleť na aplikáciu hydratačného krému či séra. 

Beauty produkty s kyselinou hyalurónovou

hydratačné krémy a séra s obsahom kyseliny hyalurónovej dodávajú pleti patričnú výživu a uzamknú v pleti vlhkosť po dobu niekoľkých hodín. Hydratačné krémy s obsahom UVA a UVB ochrany pred slnkom sú skvelým kombom, ako pleť ochrániť pred hlbokými vráskami a predčasným starnutím.

Proteín mladosti: Kolagén

Podľa štúdií tvorí až 70-80% našej pokožky práve kolagén. Vekom ho však strácame a dochádza k ochabnutiu pleti. Dopĺňanie kolagénu do pleti je preto zárukou elasticity, pružnosti, hydratácie, ale tiež odolnosti voči vonkajším vplyvom a radikálom.

Mohlo by vás zaujímať:  Líčenie, ktoré vám uberie vek: Tento štýl pristane každej žene

Baby botox

Polovičná dávka botoxu, ktorá zmierni vrásky, ale zároveň neblokuje úplne mimiku, ako to je pri klasickom botoxe. Ženy si tento typ botoxu veľmi obľúbili aj pre jeho prirodzený vzhľad. Jemné linky sú vyplnené a zároveň vás tento zákrok neokradne o vyjadrovanie emócií.