Útok na premiéra Fica bol politický motivovaný, povedal minister vnútra Šutaj Eštok (video)

Útok na premiéra Fica bol politický motivovaný, povedal minister vnútra Šutaj Eštok (video)

15.5.2024 (SITA.sk) – Útok na predsedu vlády Roberta Fica bol politicky motivovaný a útočník sa preň rozhodol krátko po prezidentských voľbách.

Na stredajšom brífingu to povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok s tým, že to vyplýva z prvotných výpovedí Juraja C., a tiež z operatívnych informácii. Ako ďalej minister uviedol, útočník na premiéra vystreli päťkrát.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

„Orgány činné v trestnom konaní urobili všetko pre to, aby sme zabezpečili ochranu ústavných činiteľov,“ povedal minister s tým, že v najbližších dňoch bude posilnená ochrana všetkých ústavných činiteľov, ako aj koaličných a opozičných politikov a médií.

„Budeme robiť všetko pre to, aby sme bezpečnosť ústavných činiteľov aj politikov ochránili,“ povedal Šutaj Eštok. Zároveň vyzval verejnosť a občanov, aby prestali šíriť nenávisť, ktorej dôsledkom bol útok na Fica.

„Orgány činné v trestnom konaní budú konať a ani jeden z tých skutkov, ktoré navádzajú a schvaľujú tento nenávistný čin, neostane nepotrestaný,“ vyhlásil minister vnútra.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/05/sutaj-estok-tk-1.mp4

Viac k témam: Minister vnútra SR, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Útok na premiéra Fica bol politický motivovaný, povedal minister vnútra Šutaj Eštok (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko