Denník N

Občan S odchádza z Denníka N aj zo sociálnych médií na protest šírenia nenávisti a zo solidarity s premiérom Slovenska_.

Toto sú ideály, s ktorými stotožňujem svoje občianstvo a občiansku slobodu... Od toho sme však už na míle preč...
Toto sú ideály, s ktorými stotožňujem svoje občianstvo a občiansku slobodu… Od toho sme však už na míle preč…

Slovensko dnes zažilo bezprecedentný útok na predsedu vlády, môjho spoluobčana a na ústavného predstaviteľa Slovenska. Ja sám som bol terčom nenávistnej politickej šikany, na ktorej sa okrem Richarda Sulíka podieľali aj niektoré médiá… Viem, čo to je a viem, že je to reálne…

Zadržaný atentátnik sa už vyjadril, že atentát bol prejavom nesúhlasu s politikou vlády a video sa šíri médiami (TU).

Na protest proti akémukoľvek politickému násiliu a šikane odchádzam z Denníka N ako aj zo sociálnych sietí… Aj preto, že som také zažil ale aj preto, aby niekto nezneužil mňa a moje názory… A aj preto, že sám nechcem podliehať mediálnym manipuláciám.

 

 

Marcel Slávik, spoluobčan proti násiliu.

Teraz najčítanejšie

Marcel Slávik

Občiansky aktivista, predseda Združenia domových samospráv a dlhoročný bojovník za lepší život v mestách aj na vidieku, ochranca prírody. Marcel Slávik sa narodil na Myjave, žije v Bratislave, v Senici a v Sobotišti, ktoré mu prirástli k srdcu a je tu doma. Má tu rodinu, priateľov a rád tu trávi svoj čas športom ale aj kultúrou. Študoval na Fakulte matematiky fyziky a informatiky Univerzity Komenského, fakulte podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity, Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici v odbore ochrane životného prostredia a tvorbe krajiny. Teraz študuje právo na Univerzite Komenského. V profesionálnom živote bol manažérom slovenských firiem, úspešne riadil viacero zaujímavých projektov z oblasti infraštruktúry, informačných technológií, dopravy a energetiky. V roku 2006 spoluzakladal Združenie domových samospráv, ktorého je dlhoročným predsedom. Z tejto pozície sa dlhodobo zasadzuje o transparentnosť a zákonnosť rozhodovacích procesov a realizuje mnohé zaujímavé projekty a nápady skavlitňujúce život v meste. Bojuje za práva verejnosti vo verejnom priestore.