Na toto sme čakali cez 20 rokov. Nový Pán prsteňov film vyzerá úžasne, máme prvé zábery

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Vieme, ako bude vyzerať nový film Pán prsteňov

Po správach o novom hranom filme Lord of the Rings: The Hunt for Gollum prichádzajú ďalšie vzrušujúce novinky zo sveta Pána prsteňov. Sú tomu už dva roky, odkedy sme prvýkrát počuli o chystanom animovanom filme. Respektíve, prvý oficiálne pod hlavičkou New Line Cinemas. Štúdio oznámilo svoj zámer zverejniť dátum premiéry neskôr v tomto roku. Medzitým nám skracujú čakanie prvými zábermi z filmu The War of the Rohirrim.

V prvých ukážkach sa nám pripomínajú tie najepickejšie lokality, ktoré poznáme z pôvodnej trilógie. A ani teraz na nich nebudú chýbať veľkolepé súboje.

Príbeh vychádzajúci z diel J. R. R. Tolkiena nás zavedie do obdobia takmer 200 rokov pred Frodovou cestou za zničením prsteňa. Uvidíme, ako založili legendárnu pevnosť Helmova úžľabina, o ktorú sa bojovalo na konci filmu Dve veže a jej zakladateľa, Helma Hammerhanda. Bude zároveň kronikou jeho života a hlas mu prepožičia herec Brian Cox.

pán prsteňov helm
Zdroj: Warner Bros. Animation

Odolávanie Rohanu a vznik legendárnej pevnosti

Prvý kráľ Rohanu musel čeliť v meste Edoras silným nepriateľom. Na nových obrázkoch vidíme, ako sa k nemu blíži armáda, v ktorej je minimálne jeden Mûmakil. Kým sa dostanú k drevenému opevneniu, budú musieť čeliť zoskupeniu rohanských bojovníkov.

Za tvorbou filmu stoja tiež pomerne pôsobivé mená. Jeho režisérom je Kenji Kamiyama, ktorého môžeme ako hlavného tvorcu Star Wars: Visions. Producentom je Joseph Chou, tvorca Blade Runner: Black Lotus.

Oficiálnymi scenáristami sú Jeffrey Addiss a Will Matthews, na paneli na festivale Filmmaker Conversation sa však ukázala aj Philippa Boyens. Autorka príbehov k Jacksonovej trilógii sa tak zrejme tiež podieľala na príbehu.

pán prsteňov war of the rohirrim
Zdroj: Warner Bros. Animation

V správnych rukách s odkazmi na trilógiu

Už prvotné obrázky ukazujú viacero podobností so spomenutou trilógiou, či už je to v lokalitách alebo kostýmoch. Warner Bros. Animation zrejme vyvinulo snahu, aby dali fanúšikom ten správny zážitok. Majú predsa aj veľkú úlohu, aby priniesli podobne veľkolepú postavu, akou bol kráľ Theoden, ktorého hral nedávno zosnulý Bernard Hill.

Zaujímavosťou však je, že sa vo filme objaví Miranda Otto, ktorá si zahrala Theodenovu dcéru Eowyn, ktorá nakoniec zabila Witch Kinga. Nakoľko pôjde o prequel, môže byť, že pôjde len krátky strih dopredu v čase alebo bude slúžiť ako rozprávačka príbehov.

Momentálne je v príprave aj nový hraný film Pán prsteňov, pre ktorý sa vrátia tvorcovské mená ako Peter Jackson či Andy Serkis. Tento projekt ponesie meno Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, teda Lov na Gluma. Snímok by mal do kinosál doraziť už v roku 2026.

Film The War of the Rohirrim odhalil prvé zábery. Ako sa vám páčia? Navnadili vás na animovaný kúsok zo sveta Pána prsteňov? Čakáte rovnako epické scény ako v trilógii? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroje: screenrant.com; collider.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -