MS v hokeji 2024 USA Slovensko

13. 5. 2024 |
 

Na MS v hokeji 2024 nás dnes čaká zápas USA - Slovensko. Online prenos zápasu na webe športinak.sk odštartoval rovnako ako samotný zápas od 16:20.

MS v hokeji 2024 Slovensko Nemecko online. Foto - Freepik

Na MS v hokeji 2024 nás dnes čaká zápas USA - Slovensko. Online prenos zápasu na webe športinak.sk odštartoval rovnako ako samotný zápas od 16:20.

MS v hokeji 2024 USA Slovensko

V 87. majstrovstvách sveta v hokeji sa USA a Slovensko stretli v treťom zápase skupiny B, pričom oba tímy mali za sebou zmiešané výsledky. Americký tím začal turnaj prehrou 2:5 so Švédskom, ale následne sa revanšoval vysokou výhrou 6:1 proti Nemecku.

To potvrdilo ich silu aj hĺbku kádra, ktorý tvoria výhradne hráči NHL vrátane hviezd ako Johnny Gaudreau a Seth Jones.

Slovensko na úvod prehralo s Nemeckom 4:6, avšak nápravu prinieslo stretnutie s Kazachstanom, kde Slováci zvíťazili 6:2 s výrazným príspevkom Martina Pospíšila a Libora Hudáčka, čo im dodalo sebavedomie.

Pred zápasom medzi USA a Slovenskom je očakávaný vyrovnaný súboj, pričom oba tímy sa spoliehajú na viaceré útočné formácie a produktívnych obrancov.

Američania ukázali silu v predchádzajúcich zápasoch s viacerými hráčmi, ktorí zaznamenali viac ako jeden bod, zatiaľ čo Slováci majú silného lídra v Liborovi Hudáčkovi. Obe reprezentácie tak majú za sebou výsledky, ktoré naznačujú ich potenciál a ambície postúpiť v turnaji. Tu je kompletný rozpis MS v hokeji 2024.

Online prenos zápasu Slovensko USA

USA
4 : 5
(0:2, 1:2, 3:0 - 0:1)
Slovensko

Góly & zostavy

Góly a asistencie: 25. Boldy (Hughes, Gaudreau), 45. Pinto (Farabee, Zegras), 54. Tkachuk (Pinto), 57. Hughes (Sanderson) – 4. Kelemen (Kudrna, Sukeľ), 12. Hudáček (Tatar), 28. Nemec (Fehérváry, Pospíšil), 29. P. Koch (Pospíšil), 64. Kelemen (Pospíšil, Nemec). Rozhodca: Campbell, Pearce – Spur, Yletyinen..
USA: Nedeljkovic (29. Augustine) – Se. Jones, Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson (A), Gaudreau – Caufield, Pinto, Tkachuk (C) – Zegras, Smith, Farabee – Kunin, Hayes, Eyssimont – Leonard.
Slovensko: Hlavaj (Tomek) – Čerešňák (A), Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, P. Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík (A), Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar (C) – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna.
Aktualizuj online prenos
časová značka Koniec zápasu.
63:56 gól Slovensko dalo gól! Je rozhodnuté! MILOŠ KELEMEN potvrdil svoje kvality pred bránkou a skvelo tečoval nastrelenie Šimona Nemca. Napokon berieme dva body, a to je povzbudenie do ďalších bojov. Asistencie: Martin Pospíšil a Šimon Nemec.
62:26 Samuel Hlavaj sa hneval na rozhodcov. Zlikvidoval puk z hokejky Nelsona a okamžite rozohral. Lenže skôr zaznela píšťalka arbitrov, ktorí sa následne ospravedlnili za "upísknutie."
62:06 Peter Čerešňák odviedol pomerne slušnú prácu v útočnom pásme. Z otočky po ľade mieril presne, Augustine zakryl puk, Cingela odzbrojili, aby nedorážal.
61:12 dôležité Miloš Kelemen individuálne pokúšal šťastie! Vymotal sa z náročnej situácie! Bekhendom poštípal rameno brankárovi Augustinemu!
60:45 Hlavaj krotil strelecký pokus Werenskeho. Američan zakončil z uhla a presne na telo nášho gólmana. Vhadzovanie medzi Pospíšilom a Tkachukom.
60:01 časová značka Začalo sa predĺženie.
Predĺženie sa začne o 18:55.
Tretia tretina nás bude dlho strašiť. Premrhali sme náskok 4:1. Američanom stačilo na vyrovnanie dvanásť minút. Ideme teda predlžovať.
60:00 časová značka Tretia tretina sa skončila.
58:41 dôležité Tomáš Tatar si vylámal zuby pred brankárom Augustinem! Ani ho neohrozil, pretože sa do strely vrhol jeden z obrancov!
58:00 Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
56:38 gól USA dalo gól! Katastrofa je na svete. Veľmi sme sa stiahli, to je zlé. LUKE HUGHES skvelo trafil do siete zápästím spoza Fehérváryho. Hlavajovi strela tesne minula lapačku. Asistencia: Jake Sanderson.
dôležité Reklamná prestávka.
56:04 Američania pôjdu ešte hlbšie v osobných súbojoch. Vo vzduchu cítia možnosť vyrovnať a urobia pre to úplne všetko. Hlavaj v tejto chvíli ale s dôležitým zákrokom.
55:20 Nemec si pripísal kvalitnú strelu na bránku. Augustine musel vyrážať, ale puk nepadol presne pred Kelemena, ktorý by strieľal z prvej.
53:56 gól USA dalo gól! Stáva sa to, čo si nikto z nás neželal. USA naďalej odkrojuje z nášho náskoku. Prehráva už iba 3:4. BRADY TKACHUK najskôr vykúpal Kocha a po ňom aj Hlavaja, ktorému nasadil jasle. Asistencia: Shane Pinto.
53:36 Hrivík sa predieral za oblúčikom. Hneď bol sledovaný a strážený Američanmi. Nestihol hodiť puk pod seba na Cehlárika.
53:15 USA so zakázaným uvoľnením. Joel Farabee nestihol zachytiť puk. Na ľad prichádza kapitán Brady Tkachuk. Buly pred Augustinem.
dôležité Reklamná prestávka.
51:39 Michael Kesselring rovnako tak vypálil kvalitne, ale na rozdiel od Regendu presne. Samuel Hlavaj sa však nepodvolil a drží puk v náručí.
51:03 Pavol Regenda s nebezpečným pokusom zápästím na vzdialenejšiu tyčku. Augustine išiel do zákroku, no nakoniec ho nemusel vykonať.
50:25 dôležité Kevin Hayes bol veľmi drzý v Hlavajom bránkovisku! Vrazil do Kelemena, ktorý okamžite myslel na odvetu! Čiarový rozhodca mu v tom zabránil!
49:48 Výborná strela Američanov od modrej čiary. Hlavaj sa pri zákroku zapotil. Následne dostal pomocnú ruku od obrancov.
48:42 Johnny Gaudreau je späť. Už sa posadil medzi spoluhráčov.
48:06 Juraj Slafkovský vyčaroval vynikajúce zakončenie spoza Vlasica. Augustine sa však na to pripravil a podržal svoj kolektív. Slafkovskému medzitým zatlieskali diváci.
47:43 Pootvorená bránka Hlavaja. Luke Hughes bol v ťažkom uhle. Vydoloval tak iba strelu do bočnej siete.
dôležité Reklamná prestávka.
45:28 Američania sú ešte viac nepríjemní než doteraz. Nemec nebol práve istý pri bránení. Samuel Hlavaj odpálil súperovi puk z hokejky.
44:32 gól USA dalo gól! Kelemen po výbornej práci, keď obral Jonesa, zapojil k sebe Regendu, ale táto súhra nepriniesla gólovú odmenu. USA z rýchleho brejku udrela. SHANE PINTO našiel medzeru medzi nohami Hlavaja. Asistencie: Joel Farabee a Trevor Zegras.
43:48 Martin Pospíšil šprintoval naplno za vyhodeným pukom v sprievode dvojice súperov, pričom stihol jedného mierne podpichnúť.
42:59 dôležité Gaudreau predsa len putuje do útrob Ostravar arény! Kapitán Tkachuk ešte komunikoval s rozhodcami! Nespokojný bol aj tréner John Hynes, ale tomuto ochotne vysvetlili páni v pruhovanom!
42:59 dôležité Gaudreaua poslal na ľadovú plochu tvrdý obranca Patrik Koch! Pozitívna správa pre USA je, že hviezda tímu ide po vlastných na lavičku!
42:59 V rohu klziska leží Johnny Gaudreau. Prišli k nemu Boldy, Petry aj Nelson, no zo striedačky prichádza tiež lekár.
41:56 Jake Sanderson vystúpil zo svojej zóny, keďže je obranca. Podporoval spoluhráčov, ale neuspel. Puk sa podarilo poslať aspoň do strednej tretiny.
40:29 Tkachuk nepríjemne vystrelil zámerne na ľavý betón Hlavaja. Našťastie pred ním bol hneď sústredený Fehérváry.
40:01 časová značka Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 18:13.
Teraz sme sledovali potýčku medzi Cingelom a Leonardom. Je to odraz toho, že USA prehráva po dvoch tretinách už 1:4, a toto je práve spôsob zámorských hráčov, ako to vyzerá, keď sa ťahá za kratší koniec. Slovenské góly v tejto časti hry zaznamenali Šimon Nemec a Patrik Koch.
40:00 časová značka Druhá tretina sa skončila.
39:00 Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:37 Cole Caufield predviedol fantastickú strelu švihom. Bolo to presne také, ako to bežne vidieť v zámorskej NHL. Ivan mu nevytvoril prekážku, Hlavaj zasahoval.
37:51 Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
37:41 dôležité Ďalší obrovský tlak USA do našej brány! Hráči zaľahli Pinta, ktorý prišiel dorážať! Zegras si vytiahol z klbka sediaceho Cingela, ktorý sa držal jeho hokejky ako kliešť!
37:23 dôležité Shane Pinto si robil zálusk na presný zásah! Spoza Hlavaja sa ale nepresadil, pretože slovenský brankár získali puk do lapačky od Zegrasa!
36:45 dôležité Skvelá súhra Američanov! Caufield sa však zblízka popálil na Samuelovi Hlavajovi! Bravúrne to dokázal vyraziť na ochrannú sieť! Niektorí hráči ale pozerali do bránky, či tam nie je puk!
36:21 Nepodarilo sa vyhodiť puk z rohu po mantineli. Američania mali na modrej čiare jasnú poistku v osobe Werenskeho.
35:51 Vylúčenie v tíme Slovensko:
Mário Grman – 2 min., nedovolené bránenie.
dôležité Reklamná prestávka.
35:25 Nepríjemné puky teraz obletovali svätyňu Treya Augustineho. Mali sme solídny tlak. V tejto chvíli je hra prerušená.
33:53 dôležité Samuel Hlavaj chytá ako malý Boh! Vo veľmi náročnom postavení zvládol zneškodniť dve rýchle zakončenia od pravej žŕdky! Toto je jednoznačne jeho zápas!
33:25 Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
33:13 Kvalitné slovenské oslabenie. Američania nedostávali takmer žiadnu šancu na rozostavenie sa v útočnom pásme. Skvelé chlapci.
31:25 Vylúčenie v tíme Slovensko:
Matúš Sukeľ – 2 min., podrazenie.
dôležité Reklamná prestávka.
30:09 Tkachuk opäť hrá mimoriadne agresívne. Terajšia snaha zničiť Čerešňáka hraničila možno aj so zranením. Náš skúsený bek sa mu dokázal vyhnúť.
dôležité Reklamná prestávka.
29:50 Duel je fantasticky rozbehnutý. Rýchlo sme odskočili súperovi už na rozdiel troch gólov. Netreba sa však zblázniť. Okrem toho obrovská istota a pohoda ide z gólmana Hlavaja.
28:47 striedanie Striedanie v tíme USA:
z ihriska odchádza Alex Nedeljkovic, prichádza Trey Augustine.
28:47 gól Slovensko dalo gól! Americký brankár Nedeljkovic nemal ideálny výhľad. To veľmi dobre vedel obranca PATRIK KOCH. Silná strela zápästím rozvlnila sieť. USA mení gólmanov. Asistencia: Martin Pospíšil.
28:31 Hlavaj výborne zapracoval svojou hokejkou. Jednoznačne odmietol akúkoľvek šancu amerického protivníka.
27:03 gól Slovensko dalo gól! Znovu vyhrávame o dva góly. Nechytateľnú delovku vyslal spoza ľavého kruhu ŠIMON NEMEC. Asistencie: Martin Fehérváry a Martin Pospíšil.
26:52 USA hrá s piatimi hráčmi.
26:29 Libor Hudáček získal krásnu prihrávku od Slafkovského, lenže pokus z prvej neletel na brankára, pretože na ľad išiel jeden z jeho spoluhráčov.
25:56 Marek Hrivík si vyskúšal post obrancu. Presný puk mu adresoval Čerešňák. Nedeljkovic bol na mieste. Cingel ešte robil menšiu neplechu.
25:25 Samuel Hlavaj ukoristil zakončenie Farabeeho, ktorý je taktiež od začiatku zápasu premotivovaný. Uzemniť ho musel Pospíšil. Prerušená hra. Buly pred našou bránou.
24:52 Vylúčenie v tíme USA:
Luke Kunin – 2 min., podrazenie.
24:48 gól USA dalo gól! Nemec ostal osamotený pred odkrytou bránkou Hlavaja. Proti nemu pálil MATTHEW BOLDY a náš obranca jednoducho nemal šancu niečo s tým urobiť. Asistencie: Luke Hughes a Johnny Gaudreau.
24:23 Učebnicová prihrávka Slafkovského do pred bránkového priestoru na Hrivíka. Nedeljkovic odolal tomuto nášmu dobýjaniu. Akcia si však zaslúži potlesk.
23:42 Brady Tkachuk to začína preháňať. Veľmi tvrdo dohral Matúša Sukeľa, ktorý letel do mantinelu. Bez odozvy arbitrov.
23:13 dôležité Iskreniu nie je koniec! Tomáš Tatar si chcel vybaviť účty so spoluhráčom Slafkovského Caufieldom!
22:32 Úvod druhej tretiny mohol byť ozdobený tretím slovenským gólom. Andrej Kudrna si niesol na hokejke zaujímavý pokus, ale z kruhu nezakončoval podľa predstáv.
22:08 dôležité Nepríjemný moment! Petryho strela prinútila Hlavaja zasahovať! Ivanova hokejka skončila pod okom Farabeeho! Chvalabohu, vyhli sme sa oslabeniu!
22:01 USA a Slovensko hrajú s piatimi hráčmi.
21:41 Michal Ivan bol veľmi ležérny na vlastnej modrej čiare. Cingel vyčkával na puk, no musel vstúpiť do tretiny a vypomáhať spoluhráčom.
21:07 Peter Cehlárik bol pri puku. Naberal rýchlosť v strednom pásme, ale musel sa zastaviť. Jones trafil do hlavy Šimona Nemca. Naši tréneri ihneď pozerali na tablet, no arbitri to nejdú riešiť.
20:01 časová značka Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 17:16.
Brady Tkachuk niečo vykrikoval pri schádzaní do šatne. Máme sa na čo tešiť v ďalšom priebehu duelu. Určite to bude veľmi vybičované. Čo je však dôležité, vedieme 2:0 po góloch Kelemena a Hudáčka.
20:00 časová značka Prvá tretina sa skončila.
19:58 Vylúčenie v tíme USA:
Brady Tkachuk – 2 min., hrubosť,
Zach Werenski – 2 min., sekanie.

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Martin Pospíšil – 2 min., hrubosť,
Patrik Koch – 2 min., sekanie.
19:58 dôležité Brady Tkachuk si vyšliapol na Mária Grmana, ktorý už nestihol na neho reagovať! Tkachukovi sa bez zaváhania postavil Martin Pospíšil! Rukavice dole nešli, ale obaja sa nevyhnú trestom!
19:18 Znovu dali o sebe vedieť nebezpeční americkí hráči Boldy s Nelsonom. Ten si veril proti Hlavajovi, chcel mu to poslať medzi nohy, ale nebolo to správne riešenie.
19:02 USA hrá s piatimi hráčmi.
19:00 Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
17:32 Šimon Nemec si vypýtal nahrávku od Hudáčka. Projektil sadol výborne na čepeľ, ale Nedeljkovic podržal svoj celok.
17:02 Vylúčenie v tíme USA:
Matthew Boldy – 2 min., sekanie.
dôležité Reklamná prestávka.
16:41 Jake Sanderson držal puk pri sebe o sekundu navyše. Tú využil Marek Hrivík na výborné atakovanie. Škoda, že puk neprešiel na Slafkovského.
15:56 Nemcov dlhočizný puk na útočnú modrú čiaru, kde sa ho nedokázal ujať Cingel, ale bol medzi dvomi protihráčmi.
13:47 dôležité Opäť vznikajú situácie, ako aj včera s Kazachstanom! Američania logicky idú na doraz, nakoľko majú dvojgólové manko! Golianovi teraz pil krv Farabee!
12:44 Výborný strelecký pokus putoval z hokejky Pavla Regendu. Bola to veľmi prudká strela, ktorú hasil Nedeljkovic vyrážačkou.
11:56 USA sa vymanila spod tlaku našich hráčov. Nelson, Gaudreau i Matthew Boldy sa predviedli v akcii, ktorú uzavrel zakončením posledný menovaný. Hlavaj podržal Slovákov.
dôležité Reklamná prestávka.
11:26 gól Slovensko dalo gól! Tatar využil chybu súpera v našej obrannej tretine. Rýchlo vyštartoval do prečíslenia s LIBOROM HUDÁČKOM, ktorý komfortne dorazil puk za chrbát Nedeljkovica. Asistencia: Tomáš Tatar.
10:26 Američania sa vrátia do pásma. Martin Pospíšil vynaložil maximálne úsilie, no nezabránil zakázanému uvoľneniu.
09:37 Zach Werenski ukázal veľkú silu na puku, k čomu pridal skvelú prácu rukami. Zbavil sa Faška-Rudáša. Nič mu nebránilo vystreliť, akurát zasiahol bočnú sieť.
dôležité Reklamná prestávka.
07:59 Brankár Nedeljkovic prvýkrát štartuje na turnaji, ale rozhodne musí mať toho plné zuby na sklonku polovice tretiny. Teraz vyťahoval zásah lapačkou proti Cehlárikovi.
07:37 Gajdoš sa príliš splašil pri dobre rozbehnutej akcii v útočnom pásme. Nevystrelil ideálne, pretože sa zrazil s Tatarom.
06:01 Ďalšia dobrá šanca Slovenska. Matúš Sukeľ skvelo forčekoval, Faško-Rudáš mal puk na hokejke, ale v poslednej chvíli mu pokazil strelu Jones.
05:41 dôležité Alex Nedeljkovic pozorne stál v bránke a čelil úniku Andreja Kudrnu! Americký brankár bol víťazom tejto situácie!
05:07 Američania si pripísali strelecký pokus, ktorý mal pod kontrolou Hlavaj. Boldyho puk zlikvidoval a okamžite zamestnal spoluhráčov prihrávkou.
03:59 Tomáš Tatar zabojoval po kvalitnej rozohrávke v obrannom pásme. V rohu mantinelu nemal však priestor na veľké špekulácie, a tak vymyslel nahrávku z bekhendu, ktorú ale Hudáček nezachytil.
03:17 gól Slovensko dalo gól! MILOŠ KELEMEN si výborne nakorčuľoval pred bránku, kde bol chvíľku sám. Kudrnovu nahrávku pretavil na gól bekhendom. Asistencie: Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.
02:56 Andrej Golian najprv rýchlo korčuľoval do vlastnej obrannej tretiny. V tesnom závese bol Farabee, ale odpískali zakázané uvoľnenie Američanov.
01:48 dôležité Krásna spolupráca hráčov v elitnej formácii! Slafkovský dal puk Cehlárikovi, ktorý bez prípravy nabil Hrivíkovi, ale ten minul bránku Nedeljkovica!
01:22 No bude to teda zaujímavé. Nervozita je zreteľná od vhadzovania. Samuel Hlavaj získal puk do náručia od Farabeeho a následne to v bránkovisku bolo živé.
00:01 dôležité Zrejme to bude ostrý zápas! Rozhodcovia krotia vášne už pred otváracím vhadzovaním! Zaiskrilo to medzi Pospíšilom a Pintom!
00:01 časová značka Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

USA: Nedeljkovic (Augustine) – Se. Jones, Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson (A), Gaudreau – Caufield, Pinto, Tkachuk (C) – Zegras, Smith, Farabee – Kunin, Hayes, Eyssimont – Leonard.

Tréner: John Hynes.

Slovensko: Hlavaj (Tomek) – Čerešňák (A), Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, P. Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík (A), Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar (C) – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna.

Tréner: Craig Ramsay.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní 3. zápasu B skupiny na MS 2024 v Česku medzi USA a Slovenskom.

USA


Američania začali šampionát zle. Švédsku podľahli 2:5, no chuť si dokázali napraviť v sobotu proti Nemecku. Hráči spoza veľkej mláky dominovali herne i gólovo. Rezultát 6:1 hovorí za všetko.

Slovensko

Aj slovenskí hokejisti odštartovali 87. majstrovstvá sveta nelichotivo. V prestrelke nestačili na Nemecko, ktoré vyhralo 6:4. Lepšie ale dopadol nedeľný zápas na pravé poludnie s Kazachstanom. Ázijčanom sa podarilo nadeliť šestku, pričom prvé dva góly na najvyššom fóre zaknihoval Martin Pospíšil. Vyznamenal sa aj Libor Hudáček, autor gólu a dvoch prihrávok. Slováci sa posunuli v tabuľke, ale turnaj je stále iba na začiatku.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:20.
 
ČO SA DEJE
  • Najnovšie
  • |
  • Mesiac
  • Týždeň
  • Celkovo