Slovensko podľa Fica potrebuje cenovú stabilitu v oblasti energií (video)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fico, Saková
Reprofoto: FB, www.facebook.com
Tento článok pre vás načítala AI.

Slovensko potrebuje cenovú stabilitu v oblasti energií. Po pondelkovej návšteve Ministerstva hospodárstva SR to vyhlásil predseda vlády Robert Fico. Pripomenul nedávnu návštevu Azerbajdžanu, v rámci ktorej rokovali o dovoze plynu na Slovensko.

Podľa premiéra urobili v tejto veci politicky všetko, čo bolo potrebné. „Teraz záleží na rokovaniach jednotlivých spoločností, či sa dohodnú na ekonomických a cenových podmienkach. Ak to tak bude, Slovensko by mohlo dovážať plyn z Azerbajdžanu, časť by tu ostala, časť by prechádzala cez Slovensko do ďalších krajín,“ zhodnotil.

Ministerka hospodárstva Denisa Saková v tejto súvislosti potvrdila, že pracujú na projekte adresnej pomoci. „Plošné energodotácie v budúcnosti neprichádzajú do úvahy, jednak na to nemáme dostatok finančných zdrojov, jednak musíme naučiť ľudí šetriť,“ vyhlásila s tým, že o tejto téme intenzívne rokujú s rezortami financií a práce.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Denisa SakováRobert Fico
Firmy a inštitúcie MF Ministerstvo financií SRMH Ministerstvo hospodárstva SRMPSVR Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR