Rezort vnútra eviduje viacero podnetov v súvislosti s prezidentskými voľbami. Týkajú sa zákona o volebnej kampani

ta3/TASR
12.5.2024 10:20

Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán a ministerstvo vnútra evidujú viacero podnetov k porušeniu volebnej kampane či moratória pri voľbách prezidenta. Uviedol to tlačový odbor ministerstva vnútra.

volby 24
TASR/Daniel Stehlík

Rovnaká vec v podnetoch

Rezort skonštatoval, že viacero podnetov doručených štátnej komisii sa týkalo rovnakej veci. "Väčšinu podnetov štátna komisia vyhodnotila, že nie sú porušením zákona o volebnej kampani, alebo ich postúpila príslušným orgánom štátnej správy," priblížil s tým, že uznesenia, ktoré štátna komisia prijala k jednotlivým podnetom, budú zverejnené aj na stránke štátnej komisie.

"MV SR dostalo v súvislosti s voľbami prezidenta SR viacero podnetov, avšak keďže viaceré upozorňujú na rovnaké porušenie zákona o volebnej kampani, ich počet neupresňujeme," doplnil rezort.

Deklaroval, že sa nimi zaoberá a ich relevantnosť vyhodnotí po prešetrení a ukončení konania. "MV v súčasnosti vykonáva úkony smerujúce k začatiu konania v týchto veciach, ako aj vo veci, kde ministerstvo nadobudlo podozrenie z porušenia zákona z vlastnej činnosti," uzavrelo ministerstvo.

Pozrite si tiež archívnu reportáž z 2.4.2024 o porušovaní pravidiel v prezidentskej kampani:

Témy: prezident Voľby
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok