Mladým Slovákom sa darilo na pretekoch českého miniracingu vo Vysokom Mýte

Richard Karnok

V sobotu sa na okruhu vo Vysokom Mýte uskutočnilo úvodné podujatie medzinárodných majstrovstiev ČR Miniracing doplnených o FIM MiniGP Czech Republic. Na mieste sa vo veľmi dobrom svetle predstavili aj slovenskí pretekári.

Roman Masár (19) a Alex Beták (100)

Triedu Ohvale 110 ovládli práve slovenskí zástupcovia, keď obom jazdám dominoval deväťročný Roman Masár (Kubajz Racing School), o ktorého výkonnostný rast sa stará bývalý úspešný pretekár svetového šampionátu Jakub Kornfeil. Za Masárom bol v cieli na druhom mieste v oboch pretekoch rovnako deväťročný slovenský pretekár, Alex Beták z tímu FS12 Racing Team, ktorý zastrešuje Filip Salač, v súčasnosti jazdec MS v triede Moto2.

Aj v triede Ohvale 160, z ktorej sa body brali aj do FIM MiniGP Czech Republic, sa darilo slovenským jazdcom. Dvanásťročný Šimon Urbančok (FS12 Racing Team) vybojoval v jednotlivých pretekoch tretie a druhé miesto, čo mu aj celkovo za obe jazdy zaistilo výborné druhé miesto. Veľmi dobre jazdil aj 10-ročný Tobias Kráľ (FS12 Racing Team), ktorý skončil v prvých pretekoch štvrtý, ale v druhej jazde v boji o pódium spadol a nedokončil.

Výsledky pretekov triedy Ohvale 190 sa taktiež počítali aj do FIM MiniGP Czech Republic. V pretekoch štartoval 11-ročný Slovák Jakub Adamik (FS12 Racing Team), ktorý skončil v jednotlivých jazdách a na šiestom a piatom mieste, čo mu v súčte bodov vynieslo celkovo piatu priečku.

Kompletné výsledky z podujatia nájdete po kliknutí sem…

Video záznam všetkých pretekov môžete sledovať tu:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *