plny-hrniec_transparent_negativ.png

NEUVERITEĽNÝ koláč, ktorý je hotový za minútku. Minimum práce a maximálna chuť

Tento recept robím vždy, keď chcem rýchly a neuveriteľne chutný dezert!

Máte nečakaných hostí?

 

 

Ak vám do návštevy zostáva pár hodín, pripravte tento rýchly a chutný koláč. 

Raz dva je hotový a potom ho stačí dať na chvíľu do chladničky.

Postupujte podľa tohto receptu z portálu newsy.gotujmy.

Tento skvelý dezert je vhodný pokojne aj namiesto torty na rôzne rodinné oslavy.

 

 

Môžete si byť istí, že si všetci pochutia.

Tento typ koláča je pomerne nenáročný na prípravu. 

 

 

Navyše, na rozdiel od rôznych poťahovaných tort ho máte pripravený naozaj za minútku. 

Potom ho už len nechajte 2-3 hodiny stuhnúť a je hotový.

Ak vám teda ráno príde správa o nečakanej návšteve, stihnete si všetko pripraviť.

 

 

Jednoduchý recept na koláč

Suroviny na tortovú formu s priemerom 18 cm:

300 ml kondenzovaného mlieka

 

 

300 ml šľahačkovej smotany

160 g podlhovastých piškót alebo ľubovoľných sušienok

100 ml studenej vody + 25 g želatíny

 

 

2 banány alebo iné čerstvé ovocie (napr. černice, čučoriedky, hrozno, maliny, jahody atď.)

Postup:

Želatínu nasypeme do misky a zalejeme 100 ml studenej vody.

 

 

Dobre premiešame a necháme napučať. Následne pripravíme podľa návodu na obale. 

Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Boky namažeme olejom a prilepíme na ne nastrihané papierové pásiky.

Piškóty nalámeme na menšie kúsky.

Môžete ich zmiešať pol na pol s mierne rozdrvenými sušienkami.

 

 

Banány ošúpeme a nakrájame na pomerne tenké plátky.

Ostatné vybrané ovocie, ako sú čučoriedky, jahody alebo černice, umyte a osušte.

 

 

Na spodok tortovej formy poukladajte vrstvu sušienok a piškót, potom banánov atď., pričom vrstvy striedajte.

Na vrch poukladáme zvyšok ovocia.

Smotanu dáme do misky, zalejeme kondenzovaným mliekom a premiešame metličkou.

 

 

Teraz do týchto ingrediencií nalejte želatínu a dobre premiešajte.

Suroviny v tortovej forme zalejeme touto smotanovou zmesou a navrchu uhladíme.

Tortovú formu vložíme na 2-3 hodiny do chladničky stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes