Reklama

JOJ Šport HD aktuálne nekódovane v DVB-T2

Operátor Towercom dnes odkódoval vysielanie športovej stanice JOJ Šport (HD/HEVC), ktorú šíri v 1. celoplošnom DVB-T2 multiplexe. K odkódovaniu došlo pri príležitosti štartu MS v hokeji 2024, ktoré začínajú práve dnes v susednej Českej republike. Vďaka tomu budú môcť sledovať diváci všetky priame prenosy z tohto hokejového turnaja prostredníctvom antény. Okrem JOJ Šport totiž vysielajú nekódovane v 2. celoplošnom multiplexe programy TV JOJ a Plus. Oba sú šírené v štandardnom rozlíšení a v kompresnom formáte MPEG-2. HD verzia TV JOJ zostáva aj naďalej kódovaná vo 4. celoplošnom multiplexe a prístup ku nej majú iba predplatitelia platformy Plustelka.
Pokračovanie nižšie:

Okrem stanice JOJ Šport, ktorá bude šírená dočasne nekódovane až do konca MS v hokeji, je počas celého mája sprístupnená zadarmo divákom tiež detská stanica Minimax. Program si môžu naladiť diváci prostredníctvom vysielačov 4. multiplexu. Vysielanie je dostupné v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4).

Kompletný zoznam DVB-T, DVB-T2 a DAB+ vysielačov aj s ich presnou polohou na mape, môžete nájsť v sekcii Vysielače. Nechýba tam ani zoznam šírených programov s detailnými technickými parametrami. Vysielače sa zobrazia po kliknutí na vybraný multiplex.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Viete o tom, že jojka kúpila práva na MS vo futbale na rok 2026 a 2030 a vysolila zato 13 mil. € ?

    1. JOJ a Markíza žobrú od operátorov poplatky, tak nažobrali na práva.
      Stačil by jeden zákon, že platená TV musí byť bez reklám a v základnom balíku môžu byť, iba verejnoprávne média a ostatné by si ľudia vybrali sami.
      Aplikácia v Android TV – TV Zdarma a ČT Sport to istí. Čo bude v roku 2026 – 2030 je vo hviezdach. Jojka kúpila horoskop 2026 – 2030, len či bude existovať. 🙂

    2. Zatiaľ ešte nie tuším sa čaká ako zareaguje Markíza a RTVS totiž oni dali spoločnú ponuku na práva

    3. @ Imper 10.05.2024 o 14:07 :

      A myslíš že RTVS by na to měla když je od minulého roku bez koncesionářských poplatků a nějaký pátek hned po volbách jim nová F….a vláda snížil a finance a nic jim nepřidá. Jediné co jí dovolí je to že jí chtějí dovolil zvýšit procento reklamy z 0,5 % vysílacího času až na 5 %

      RTVS z celé Evropy nejvíce podfinancovaná a od nové roku už jen většino reprízuji a to aj ty filmy s titulkama na Dvojke RTVS a de jasně vidět že jsou po finanční stránce totálně v kelu nebo přímo v ri.i!!!!.

      Za těchto podmínek je jen otázka když se zruší definitivně aj RTVS Šport.

  2. MAGIO TV na Slovensku spustila špeciálnu službu na pozícii 80. s názvom „JOJ HD Live“. Zároveň MAGENTA TV v Česku na svojej OTT / IPTV platforme na pozícii 321. spustila službu „ČT SPORT HD Live“. Úlohou týchto špeciálnych „Live“ pozícií je znížiť meškanie od reálneho živého vysielania na minimum.

    1. Šag tó sy pýš, žé búďem šade sťažóvaď a také cyrkus namróbym žé ečte nem zážyly, že nem spametajú ! ! ! Ja to tag nem nehám v žádnóm prípadovy a šade nam pýšem a buďem šade šťažóvaď ! ! ! Šág tó nený móžné, štó tó na Salaši pórobyly ! ! ! Búďem sťažóvaď ! ! !

  3. Komerčná skupina Markíza bude od 14. júna vysielať futbalové EURO 2024. Zápasy bude ponúkať na hlavnej stanici a na Dajto. Odvysiela všetkých 51 zápasov zo šampionátu. Slovenskí futbalisti sa zúčastnia na šampionáte po tretíkrát za sebou. Prvý zápas ich čaká 17. júna vo Frankfurte nad Mohanom, kde budú hrať proti Belgicku.

    Ako je však známe, Markíza ponúka svoje kanály len za poplatok. V DVB-T sú síce šírené Markíza HD, Doma a Dajto, pre ich príjem je ale potrebný platený balíček Plustelka za 6,99 eura mesačne. Sú totiž zakódované. „Voľné vysielanie cez anténu neplánujeme ani počas šampionátu,“ uviedol uviedol PR manažér Markízy Lukáš Kočišek.

    Po bezplatnej registrácii sa dajú sledovať kanály Markíza, Doma, Dajto a Makríza Krimi na webe televízie. Vysielateľ potvrdil, že to bude možné aj počas EURO 2024. „Na webe Markiza.sk si diváci môžu po registrácii naďalej pozrieť živé vysielanie v SD kvalite a na VOYO budeme mať HD vysielanie a kompletný archív všetkých zápasov,“ dodal Kočišek.

    1. EURO 2024 sa bude dať pozerať aj voľne na niektorých nemeckých staniciach na satelite Astra 19,2°E

    1. zákazník Prečo tu stále opakovane píšeš o odkodovaní joj hd v dvb-t? Nám to tu stačí napísať raz, lebo Tvoju požiadavku Ti tu nikto nevie splniť, aj keď ju tu napíšeš 100x. Určite vieš, kam sa máš so svojou požiadavkou obrátiť. Naviac vieme, že nie si odkázaný na sledovanie jojky v dvb-t a máš možnosť sledovať aj joj hd.

    2. Prečo??? Lebo je nezmysel odkódovať JOJ šport HD, kde nehrá naša reprezentácia a JOJ HD, kde hrá naša reprezentácia (pre nás ako národ dôležitejšie zápasy) nechať len SD!

    3. Nech JOJ vráti potom práva na MS v hokeji alebo aspoň práva na zápasy slovenskej reprezentácie naspäť RTVS!!!

    4. Alebo ich aspoň prepredá tak, aby mohli ísť súbežne na RTVS aj JOJ.

    5. Samozrejme na každej so samostatným komentárom, ten nech si už RTVS aj JOJ riešia osobitne, ako chcú…

  4. Pre odblokovanie JOJ HD v DVB-T2 počas MS v Hokeji prosím píšte na :
    Marek.Mihalik@joj.sk , fischer@joj.sk , riaditel@joj.sk a tak isto aj Towercomu info@towercom.sk

    Najlepšie všetkych dať do kópie 😀

    1. … fanúšikovia potom „zahltia“ na tých sieťach. 😉

    2. Ja už hystám že dňes do pólnoci nam píšem na Zvazarm ice hockeja abi vác nem predávaly visjelacje práva pre Salaš a abi ym sebrali y tjéto na nam blyšžje ročnýki, lebó nekceme vác ókukovaď mazanyce v SD, tag nek tó daju nambudúce speď eRTéVeSovy kterí tó buďe vysjelaď šeckó v HD roszlyšóvnýku !!! A nam píšem aj na šecki svatové ice orgányzácyjó, abi nem násitnému Okuljarnykóvy sz košjara nýč vác nem predávaly ! ! ! A nam píšem aj na Radu pre nem visjelanye pany precednýčke ai na Telekómunystyckí úrad aj na Prótymanypulační a Prótymónópólní urad, ay na Minizsterstvô špórta, ai na Hradní kópec ! ! ! A šmitec ! ! !

  5. Zápas ČR – Nórsko spolukomentátor na joj komentoval po česky – neviem si predstaviť že by to bolo opačne keby spolukomentoval komentátor po slovensky v českej televízii.

    1. Nieje podstatny jazyk…Skor kvalita odborne fundovaneho komentu s pohladom tretej nezainteresovanej osoby 😀

    2. A na iných športových staniciach, napr. Sport 1-2, Nova Sport 1-6, Premier Sport 1-4, atď. vám český komentátor nevadí? Hlavne, že tu mnohí z vás plačú za českou stanicou ČT SPORT, že bola vyradená z ponúk slovenských operátorov. Sami neviete čo chcete.

    3. Šport 1,2 Eurosport nie je celoplošná TV , tie vysielajú v káblovkách a satelite s pôsobnosťou pre SR a ČR, tam je to v poriadku ale na tv ktorá pôsobí iba v SR to v poriadku nie je. To že slováci nevedia poriadne po slovensky a hovoria vo vetách čechizmi je aj pre tento ľahostajný prístup. Samozrejme nie je to zločin ale veľa to hovorí o anarchizme v štáte a úrovni obyvateľov.

    4. Odkódovať prosím JOJ HD, my chceme aj naše reprezentačné zápasy vidieť HD, nie len tie cudzie na JOJ šport!!!

    5. Na Canal+ Sport 2 komentuje niektoré zápasy českých tenistiek Slovák Dominik Kríž.

    6. jupi Neviem na čo sa sťažuješ. Veď čechizmi sú tu nie preto, že na JOJke sa bude pár zápasov spolukomentovať v češtine. To čo Tebe vadí tu je prakticky stále. Má to niekoľko dôvodov: boli sme v spoločnom štáte s Čechmi, české TV sú u nás populárne a sledované, platené stanice poskytované pre SK trh sú väčšinou v češtine, aj naše domáce stanice (vrátane Joj) vysielajú niektoré programy (filmy…) v českom jazyku. Takže pár po česky spolukomentovanych zápasov to nijako neovplyvní. Napr. Valábik komentuje v slovenčine v štúdiu na ČT Sport. Mladí používajú v hovorovej reči veľa anglických slovíčok a to sa v našich tv kanáloch žiadne programy v angličtine nevysielajú. Sú to bežné vonkajsie vplyvy na jazyk. Tým nebagatelizujem, že sa má hovoriť spisovne.

    7. Igor kašľime na to , nech na slovenských TV vysielajú a komentujú v češtine , madarstine, angličtine a ukrajinštine tak to bude lepšie aspoň budú ľudia tejto krajiny vedieť cudzie jazyky. Zmýlil som sa , bol to nesprávny názor a všetkým sa týmto ospravedlňujem že som považoval komentovanie na tv ktorá vysiela iba na SK komentátori komentovali v slovenčine. Je málo češtiny treba viac aby sme nezabudli .

    8. jupi Ja Ti Tvoj názor neberiem, máš naň právo a môžeš ho slobodne vyjadriť. Len nesúhlasím s tým, čo z toho odvodzujes ako príčinu a následok. A s tými ostatnými jazykmi to už je cez čiaru. Dobre vieš, že to tak nie je. Keď moderátor hovorí s človekom, ktorý rozpráva česky, tak sa neprekladá, ostatné jazyky sa prekladajú do slovenčiny prip. bežia sk titulky.

    9. Igor, tak kde je príčina následku že slováci hovoria vo vetách české slová a nevedia povedať slovenský ekvivalent? A to dokonca aj moderátori v TV. Samozrejme nadsadzka a zvelicenie je kvôli tomu aby si aj ľahostajní uvedomili podstatu, nevedel som že to musím vysvetľovať aby bolo jasno ,že to niekto bude brať doslovne.

    10. jupi Veď príčiny som Ti písal hneď v prvej mojej reakcii… Môj názor.

    11. jupi Ja s tebou v princípe súhlasím, stanice, ktoré vysielajú na spoločnom trhu, majú takmer všetky českú stopu… ako príklad uvediem nat geo, nat geo wild, spektrum, viasaty, film+, amc, joj cinema… atď. vysielatelia by to mali zohľadniť, lebo slovenský zákazník platí takisto. Minimálne z 1/3 by mala mať slovenčina na týchto staniciach slovenské zastúpenie. Ale za toto si môžeme sami, lebo v spoločnosti je zavedený naratív, že Slovákom čeština nevadí – mňa sa však na toto nikto nepýtal. A keď som sa o tomto aj v robote s kolegami bavil, tak súhlasne prikyvovali hlavou. Ako diváci nezmôžeme nič, tlak na zmenu môžu vyvíjať politici. Ako aby sme si rozumeli, ak sa objaví nejaký český komentátor na športovej stanici – tak je to ok, česká filmová tvorba by sa dabovať nemala… ale stanice, ktoré som menoval, tak tam by slovenčina svoje zastúpenie mať mala

    12. Je tu ešte jedno riešenie, ak to niekomu vadí, že to ide len česky, tak nepozerať TV…

    13. zákazník Môžeš si hovoriť čo chceš, v poriadku to nie je. Buď si istý, že Čech by nezniesol ak by boli spomínané stanice v slovenčine. Vysielatelia mali dávno zabezpečiť aby mal divák na výber akú audio stopu si zvolí. A nech mi nikto netvrdí, že by to bolo neviem ako brutálne nákladné ak by niekto narozprával tie dokumenty po slovensky, keď na Skylinku zapnem Nat Geo Wild, tak mám na výber český, maďarský a originálny jazyk, tak prečo by tam nemohla byť aj slovenčina…. na History tuším dokonca aj rumunčinu… a takisto detské stanice by mali byť samozrejmosťou… decko rozumie českým výrazom a slovenčina mu je pomaly cudzia…

    14. Mne to nerobí, problém, nerobí mi problém ani Nemčina, sledujem napríklad aj RTL, a to častokrát radšej než ten hnoj na tv Markíza a tv JOJ, takisto mi nevadí čeština na JOJ cinema, tam niekedy prepnem aj na originál – rozumej ENG. Midnight sun som sledoval napríklad v Anj na JOJ cinema. Čeština je len pre tých čo nevedia po Anglicky. Ale komu chýbajúca slovenčina vadí, nech nesleduje TV alebo sleduje len hnoj typu Markíza a JOJ…

  6. ..v piatok, ked začínalo ms nato v hokeji my ešte sused obdaleč volal, či by som mu nanaladil na dvore hokej.Malá anténa nestačila, kus plotu pomohol.Za cca pol hodinu, čo som tam bol, som videl viac reklám ako hokeja /aj ked ma už hokej a iný šport nezaujíma, je to len politika a ide len o peniaze/.Reklamy-samozrejme samé darebácke firmy ako kaufland, nay, banky, tipovacie spoločnosti….., takže miliony na propagandu ano a pre ludí nie.Doteraz mi to brní v hlave.Hnus.

    1. Presne Peťulo ! ! !

      Musým uznaď Ti sy tů jedyná nórmalna ósoba.

  7. A vieš ty, že tie „darebácke firmy“ zamestnávajú ľudí v krajine a platia dane, odvody?

    1. A vieš ty, že banky a nákupné centrá tu majú hotový klondike? Že tu má kaufland najvyššie zisky v EU? Mám dávno zistené, že ceny v Kauflande či Lidli (rovnaký majiteľ) majú neakciový tovar predražený od desiatky percent oproti regionálnym slovenským potravinám. Ten kto ceny nesleduje, si to ani neuvedomuje… ženy čo tam robia pri pokladni, čo dokladajú tovar, skrátka čo robia všetko aby v predajni fungovalo chodia do roboty na 6.tu ráno a končia niekedy aj o 8 či 9 večer… myslíš si, že im to zaplatí niekto? Preto chodím radšej nakupovať k slovenskému predajcovi

    2. ..a aké dane platia keď „optimalizujú náklady“ ako sa len dá a takto pekne krásne peniaze odlievajú von?? Aký má plat taká predavačka v kauflande v rakúsku a aký tu?? To akože má x násobnú výkonosť??Porovnaj si ceny v letákoch. A jasné, že zamestnávajú, ved všetko slovenské bolo úmyselne zlikvidované, aby sme ostali len kolónia.
      Imper-dakujem za odporu, si uvedomely.

    1. Boris Valabik tam je od zacuatku MS, lebo si ho zaplatila CTcka na cele MS. Nasiel tam uplatnenue kedze na RTVS hokej skoncil.. a ja radsej oozeram hokej na CT Sport.. to sa neda porovnat urovnou..

  8. Odkódovať prosím aj JOJ HD, môžte sa hanbiť, ak ste odkódovali JOJ šport HD, kde nejdú zápasy našej reprezentácie a JOJ HD ostala zakódovana. Vráťte práva naspäť pre RTVS, aspoň na zápasy našej reprezentácie alebo odkódujte JOJ HD!!!

    1. Nech to dá prezidentka Zuzana Čaputová na ústavný súd, a ten nech rozhodne, nech nám neberú právo na sledovanie Slovenskej reprezentácie na MS v hokeji v HD aj bez internetu a bez dodatočných poplatkov. Je to naša národná reprezentácia, nie nejaká liga majstrov alebo Premier League alebo NHL, ale naša NÁRODNÁ reprezentácia!

    2. Nariadiť povinnosť odkódovať JOJ HD alebo predpredať práva na SR reprezentáciu RTVS, tak nejak by mohol rozhodnúť ústavný súd, alebo kľudne aj iný súd…

    3. A prípadne zaradiť JOJ šport HD a JOJ HD dočasne počas trvania MS v hokeji aj na karty RTVS, alebo aspoň počas trvania zápasov a aspoň JOJ HD…

Pridaj komentár

Upozornenie: Ak už ste sa rozhodli napísať komentár, tak píšte prosím iba komentáre k článku, ktorý je vyššie! Komentáre nesúvisiace s článkom vyššie, opakujúce sa, obsahujúce nadávky v akomkoľvek jazyku, spam, urážky, skrytú reklamu, provokáciu, nenávisť, odkazy, politiku, ako aj tie, ktoré porušujú platné pravidlá a zákony, môžu byť vymazané bez udania dôvodu.