Rekonštrukcia zimného štadióna v Trenčíne bude pokračovať, mesto získalo milióny

Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne.
Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne. (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
TASR|10. máj 2024 o 11:44

Ďalšie práce nadviažu na rekonštrukciu z prelomu rokov 2022 a 2023.

TRENČÍN. Mesto Trenčín získalo 10,5 milióna eur na pokračovanie rekonštrukcie Zimného štadióna Pavla Demitru.

Cieľom projektu je predovšetkým zlepšiť energetickú hospodárnosť budovy zimného štadióna, ale tiež dosiahnuť jej lepší stavebnotechnický stav, predĺžiť jej životnosť a obnoviť zimný štadión aj z vizuálneho hľadiska. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

"Ďalšie práce na modernizácii Zimného štadióna Pavla Demitru nadviažu na rekonštrukciu z prelomu rokov 2022 a 2023, pri ktorej mesto zrekonštruovalo strechu štadióna. Momentálne prebieha verejné obstarávanie zhotoviteľa prác, ktoré by sa mali začať ešte v tomto roku," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, pôjde o výmenu opláštenia fasád štadióna, výmenu obvodových výplňových konštrukcií za nové hliníkové, inštaláciu tieniacej techniky a napojenie vzduchotechniky na systém vykurovania zimného štadióna pre ohrev vzduchu.

Zrealizuje sa aj nový systém núteného vetrania so spätným získavaním tepla. Nainštaluje sa systém merania a regulácie, vymenia sa svetelné zdroje za LED svietidlá.

Financie na rekonštrukciu získala radnica z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti zameranú na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Rekonštrukcia zimného štadióna v Trenčíne bude pokračovať, mesto získalo milióny